21. kolo
01.02.2020 19:45 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord proti Emmenu nezaváhal a zdolal ho hladce o tři branky

Emmen v úvodních dvou zápasech nového roku dokázal vybojovat čtyři body, ovšem nyní na půdě rozjetého Feyenoordu nepřekvapil. Domácí výběr se momentálně pyšní vůbec nejlepší formou celé Eredivisie a díky osmému vítězství v posledních deseti případech mu patří solidní třetí místo se čtyřiceti body na kontě, za vedoucím Ajaxem a druhým Alkmaarem zaostává o bodů o sedm. FC kleslo na třináctou příčku se čtyřiadvaceti body.

Domácí celek vyhrál již posedmé za sebou, v úterý totiž zvládl opakovaný duel osmifinále národního poháru a v Sittardu uspěl 2:1 po prodloužení. Emmenu nyní oplatil nerozhodný výsledek 3:3 z podzimního vzájemného měření sil. Svou úvodní branku vstřelil hned na začátku sobotního utkání a svůj náskok pojistil dvěma brankami v závěrečné půlhodině. Svěřenci Dicka Advocaata měli naprosto skvostný start.

Ani ne po dvou minutách totiž dokázal rozvlnit síť Oğuzhan Özyakup. Turecký reprezentant si odbyl v dresu rotterdamského giganta premiéru po svém ani ne tři dny starém přesunu z Besiktase a hned se uvedl tím nejlepším možným způsobem. Po krásném rychlém přečíslení ho finální přihrávkou na jeden dotek oslovil Toornstra, zcela osamocený Özyakup si okamžitě posunul míč směrem dopředu a pak ho z osmi metrů chladnokrevně napálil k bližší tyči.

Po necelých dvaceti minutách mohl stejný hráč dokonce skórovat podruhé, když se postavil k přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů a balón kroutil k přední konstrukci, jenže s výtečným zákrokem přispěchal brankář Telgenkamp a tuto ránu odvrátil do strany. Ihned na to vypálil ze čtrnácti metrů Luis Fernando Sinisterra a na hostujícího strážce si nepřišel, na opačné straně gólman Bijlow ukryl v náručí slabou střelu Hiarieje.

Krátce po změně stran se Emmen dostal do brejku tři na jednoho, jenomže Frei svůj únik nevyřešil příliš dobře a vyběhnutého Bijlowa zblízka nepropálil. Domácí favorit se mohl uklidnit v 64. minutě. Přímý volný kop z levé strany zahrál Berghuis a v šestnáctce protivníka našel dánského kanonýra Nicolaie Jørgensena, jenž snadno nasměroval míč do poloprázdné branky - 2:0. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba o čtvrt hodiny později, Kolumbijec Sinisterra se totiž dostal k dorážce hlavou a bez potíží zamířil do levého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele