21. kolo
02.02.2020 12:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II znovu zabral a trápící se Heracles zdolal o jednu branku

Willem II se po týden staré remíze se Zwolle vrátil na vítěznou vlnu proti konkurenčnímu Heraclesu a díky jediné brance po pětadvaceti odehraných minutách zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky dalšímu tříbodovému zisku se udržel na čtvrtém místě se čtyřiceti body a za třetím Feyenoordem zaostává jen vinou horšího skóre. Almelo naopak prohloubilo svou současnou krizi, na ligové scéně nevyhrálo pošesté v řadě a je desáté se šestadvaceti body.

Hosté od začátku prosince vybojovali pouhé dva body a tabulkou se stále propadají níže a níže, momentálně nejsou příliš vzdáleni ani od barážových příček. Přitom do nedělního střetnutí nevstoupili úplně špatně a první větší možnost si vytvořili krátce po deseti odehraných minutách. Belgičan Dessers využil parádní kombinace svých spoluhráčů a dobře mířil k levé tyči, ovšem s výtečným zákrokem se prezentoval brankář Woud.

Ve 20. minutě zahrozil na opačné straně domácí kanonýr Ndayishimiye, nicméně ze střední vzdálenosti mířil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč gólmana Blaswicha. Domácí se přeci jen dostali do vedení o šest minut později. Sedmadvacetiletý švédský obránce Sebastian Holmén se po závaru v pokutovém území Almela nejlépe zorientoval a probojoval se k dorážce, zblízka pak snadno zamířil doprostřed poloodkryté branky.

Neuběhly ani další tři minuty a Heracles mohlo okamžitě odpovědět, jenže úchvatný projektil Brazilce Maura Júniora z více jak třiceti metrů skončil na břevně. Stejný hráč se dostal do další šance zhruba pět minut před poločasovou přestávkou, tentokráte pálil z hranice šestnáctky o decimetry vedle pravé konstrukce. Ve 43. minutě chtěl na opačné straně pojistit náskok Willemu Nunnely, avšak jeho pokus z osmnácti metrů brilantně zneškodnil Blaswich.

Do druhého poločasu vstoupili s větší aktivitou domácí. Nejprve se v 51. minutě zjevil v nadějné pozici Pavlidis, na pozorného hostujícího strážce si z mírného úhlu nepřišel. O tři minuty později předvedl vynikající individuální akci Ndayishimiye a i skvěle vystřelil, jenomže Blaswich opět zazářil a výrazně podržel svůj výběr. V následujícím průběhu se už Willem II nikam výrazně nehnal a jednobrankový náskok celkem bez potíží udržel do konce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neudělali Zwolle, tak udělají Heracles-jak jednoduché.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele