21. kolo
01.02.2020 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Necid nedal penaltu, jeho Den Haag tak remizoval s Vitesse

Favorizovaný Arnhem nepotvrdil úlohu mírného favorita na půdě Den Haagu a v nejvyšší nizozemské soutěži tak nezvítězil podruhé za sebou. Vitesse nyní nepředvedlo dobrý výkon v ofenzivní fázi a nakonec může být i rádo, že si domů odváží bod za nerozhodný výsledek. ADO alespoň částečně odčinilo nedávný debakl v Utrechtu (0:4), nicméně vzhledem k vývoji rozhodně myslelo na tři body. Smolařem tohoto střetnutí se stal český krajánek Tomáš Necid.

Třicetiletý útočník tentokráte nastoupil od samého začátku a odehrál 67 minut, jenomže po necelé hodině hry neproměnil důležitý pokutový kop. Domácí proto zůstávají v Eredivisii na předposledním sedmnáctém místě a na patnáctou Fortunu ztrácejí tři body. Arnhem se momentálně nachází na šesté pozici s pětatřiceti body. Po úvodní velmi opatrné půlhodině se z ničeho nic mohli dostat do vedení hosté.

Po hezké akci se rozhodl vypálit z hranice pokutového území Bazoer a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik decimetrů, jelikož orazítkoval levou konstrukci. Ve 38. minutě byl poprvé vidět aktivní Necid. Ten napřáhl z obrovské vzdálenosti z více jak třiceti metrů a dobře mířil do pravé části branky, ovšem s parádním zákrokem se vytáhl gólman Pasveer a balón brilantním způsobem odvrátil na rohový kop.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, asi neklíčovější okamžiky se zrodily v rozmezí 57. - 59. minuty. Nedovoleného zákroku ve vlastním pokutovém území se dopustil Doekhi a po přezkoumání videozáznamu navíc uviděl od rozhodčího Kooije žlutou kartu. Míč na penaltový puntík si postavil právě zkušený Necid, jenomže Pasveer jeho záměr přečetl a střelu směřující doprostřed branky dokázal výborně zlikvidovat.

Domácí se ale nevzdávali a více jak dvanáct tisíc fanoušků je hnalo za cennými třemi body. Rozvlnit síť se jim povedlo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem po dobré práci střídajícího Kramera, ale gól přeci jen nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo. Den Haag v příštím kole zavítá na půdu konkurenční Sparty, Vitesse se určitě pokusí zvítězit v Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele