21. kolo
31.01.2020 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Alkmaar neměl s Waalwijkem větší problémy a bodově se tak dotáhl na první Ajax

Alkmaar potvrdil úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Waalwijku a v páteční předehrávce 21. kola ho zdolal hladce v poměru 4:0. Díky druhému vítězství v řadě za sebou se prozatím bodově dotáhl na vedoucí Ajax se sedmačtyřiceti body a zaostává za ním jen o skóre, před třetím Feyenoordem má momentálně náskok solidních deseti bodů. RKC prohrálo v novém roce i potřetí a je stále beznadějně poslední osmnácté s pouhými jedenácti body na kontě.

Hosté vstoupili do tohoto duelu bez respektu a v úvodní dvacetiminutovce si vytvořili dvě nadějně příležitosti. Nejprve mohl otevřít skóre van der Venne, který obdržel precizní přihrávku do pokutového území protivníka, jenomže následně svou střelu umístil těsně vedle levé tyče. Ihned na to se s prvním výtečným zákrokem musel blýsknout brankář Bizot, když po ráně Reijnderse z hranice pokutového území byl u své pravé konstrukce včas.

AZ z ničeho nic udeřilo po necelé půlhodině hry. Oussama Idrissi po přihrávce od Myrona Boadua vypálil z hranice šestnáctky a jeho skákavý projektil zapadl do sítě kolem pozdě reagujícího gólmana Vaessena. Favorizovaný celek navýšil svůj náskok zhruba deset minut před poločasovou přestávkou. Tentokráte měl přesnou mušku teprve devatenáctiletý útočník s ghanskými kořeny Boadu, jenž převzal přízemní centr z pravého křídla od Svenssona.

Vzápětí zcela osamocen vystřelil z první levačkou a přízemní ranou překonal marně se natahujícího Vaessena. Domácí nepolevili ani po výměně stran a v 51. minutě definitivně rozhodli o svém úspěchu. Podruhé v tomto střetnutí skóroval třiadvacetiletý marocký útočník Idrissi, který si po krásné individuální akci navedl balón blíže do středu a pak z patnácti metrů nádherně zavěsil do vzdálenější šibenice, strážce Waalwijku se naprázdno proletěl vzduchem.

Ani tento náskok svěřencům kouče Arneho Slota nestačil. V 65. minutě získal zpětnou nahrávku od Svenssona nabíhající Calvin Stengs, udělal si prostor ke střele a po teči bránícího Velkova skončil míč se štěstím v protipohybu Vaessena. V samém závěru nepřidali pátý gól Alkmaaru Boadu ani střídající Aboukhlal, výsledek se tedy již nezměnil. AZ se v příštím kole utká s konkurenčním Feyenoordem, Waalwijk přivítá velkého rivala v boji o záchranu ze Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele