Eredivisie - souhrn 21. kola

08.02.2019, 21:57, aktualizováno 10.02.2019, 18:47
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven vybojoval bod na půdě Utrechtu, přesto navýšil náskok na Ajax, jenž tentokráte padl v Almelu. Alkmaar splnil povinnost na hřišti poslední Bredy a upevnil si průběžnou čtvrtou pozici, Feyenoord na to zareagoval triumfem nad De Graafschapem. Důležité výhry pro vývoj ve sporní části pelotonu zaznamenaly Groningen a Emmen...

FC Utrecht - PSV Eindhoven 2:2

10.02.2019 16:45

Góly: 7. Sander van de Streek, 39. Gyrano Kerk - 58. Luuk de Jong, 87. Luuk de Jong

PSV nevyužilo zaváhání největšího konkurenta z Ajaxu a taktéž ztratilo, nicméně oproti svému amsterdamskému rivalovi získalo alespoň bod. Na půdě trápícího se Utrechtu prohrávalo v poločase o dvě trefy, ovšem po přestávce zabralo a nakonec díky dvěma brankám kanonýra Luuka de Jonga vybojovalo remízu 2:2. V tabulce tak vede o šest bodů před Ajaxem, domácí nečekaně přerušili svou šňůru pěti porážek v řadě a jsou šestí s devětadvaceti body.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata byli hodně nažhaveni na nedělní dohrávku 21. kola a bylo na nich vidět, že současnou mizérii hodlají zlomit právě proti lídrovi Eredivisie. Do vedení se dostali již po sedmi minutách hry, kdy si Sander van de Streek naskočil na rohový kop z pravé strany od Gavoryho a hlavou zavěsil přesně pod břevno. Hosté byli touto trefou značně zaskočeni a na trávníku rozhodně nedominovali, naopak ve 39. minutě inkasovali podruhé.

Van de Streek se tentokráte vcítil do role asistenta, po rychlém protiútoku předložil přihrávku pro Gyrana Kerka a ten svůj únik na pravém křídle zakončil přízemní střelou ke vzdálenější tyči. Po změně stran favorizovaný celek z Eindhovenu zabral a snížil po necelé hodině hry. De Jong obdržel kolmici do běhu od Bergwijna a zblízka se štěstím propálil gólmana Jensena, míč se přeci jen dokutálel za brankovou čáru.

Tým vedený koučem Markem van Bommelem přetavili svůj obrovský tlak v druhý zásah v 86. minutě, předtím se FC prezentoval skvělou prací v defenzívě. Svůj dvacátý ligový gól v této sezóně přidal de Jong a upevnil si vedení v tabulce střelců, před mexickým spoluhráčem Lozanem má náskok úctyhodných sedmi gólů. Díky bídné rozehrávce protivníka na pravé straně dorazil balón zblízka do poloodkryté branky po nabídce od Dumfriese.

Hosté by si za svou územní převahu, která činila málo vídaných 73%, zcela jistě zasloužili vyhrát, jenže v závěrečných minutách málem přišli i o nerozhodný výsledek. Nejprve se Utrecht dožadoval odpískání pokutového kopu po zákroku na Gustafsona, avšak rozhodčí van Boekel ho po poradě s VAR nenařídil. Ve třetí nastavené minutě měl rozhodnutí na kopačce Kerk, ale balón mu na poslední chvíli utekl a vzápětí skvěle zasáhl brankář Zoet.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SBV Vitesse 2:1

10.02.2019 14:30

Góly: 13. Kaj Sierhuis, 90+1. Mo El Hankouri - 34. Oussama Darfalou

Groningen pokračuje ve skvělých výkonech a nyní v roce 2019 zvítězil již potřetí ze čtyř předchozích zápasů, když silný Arnhem přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1 brankou v nastaveném čase. Vitesse zažilo naprosto stejný průběh jako před čtrnácti dny v Sittardu, kde také za nerozhodného stavu 1:1 inkasovalo až v samém závěru. FC se vzdálil sestupovému pásmu a je dvanáctý se čtyřiadvaceti body.

Favorizovaný Arnhem nezvítězil na ligové scéně potřetí za sebou a včetně národního poháru dokonce počtvrté, proto zůstává v Eredivisii na pátém místě se třiceti body. Jeho náskok na čtvrtý Alkmaar činí sedm bodů, naopak za ním je to nesmírně natěsnané. Domácí vstoupili do nedělního utkání skvěle a z vedení se radovali po necelé čtvrthodině hry, kdy se podruhé v řadě prosadil obrovský talent nizozemského fotbalu Kaj Sierhuis.

Teprve dvacetiletý útočník hostující v klubu z amsterdamského Ajaxu pomohl svou premiérovou ligovou trefou porazit Tilburg, teď po střílené přihrávce Handwerkera tečoval lehce míč a ten zapadl k pravé tyči kolem bezmocného brankáře Eduarda. Hosté však na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, zhruba deset minut před poločasovou přestávkou vyrovnával pětadvacetiletý alžírský forvard Oussama Darfalou.

Po parádním centru z pravého křídla od Karavajeva se s ničím nepáral a ze sedmi metrů napálil balón k levé konstrukci, gólman Padt neměl vůbec žádnou šanci zareagovat. Ve 39. minutě byl blízko k otočení vývoje Ødegaard, jenomže po pobídce od Clarka prostor tří tyčí těsně netrefil. Druhý poločas rozhodně nebyl divácky atraktivní, oba soupeři chybovali v rozehrávce a do šancí se dostávali jen sporadicky.

Teprve v 80. minutě se Groningen zjevil v ojedinělém brejku, avšak přečíslení dva na jednoho dopadlo katastrofální finální nahrávkou. Když už se zdálo, že se výsledek v žádném případě nezmění, tak v první nastavené minutě z ničeho nic udeřil střídající Mo El Hankouri. Ten dostal tribuny do varu po nahrávce od Reise a v pádu usměrnil míč po zemi k bližší konstrukci, SBV nezbyl na jakoukoli odpověď takřka žádný čas.

Více informací k zápasu

FC Emmen - ADO Den Haag 3:2

10.02.2019 14:30

Góly: 6. Alexander Bannink, 24. Sven Braken, 88. Anco Jansen - 72. John Goossens, 77. Tomáš Necid

Emmen nakonec dotáhl do vítězného konce nadějně rozjetý zápas s Den Haagem, i když zhruba čtvrthodiny před koncem přišel o dvoubrankový náskok. Dvě minuty před vypršením normální hrací doby ale přidal třetí branku a radoval se z vítězství 3:2, které ho posunulo na čtrnácté místo Eredivisie se čtyřiadvaceti body. ADO naopak nenavázal na týden starý úspěch s Heracles (2:0) a je třináctý se stejným počtem bodů.

FC vyzrál na svého nedělního rivala i podruhé v sezóně a opět se přiblížil k záchraně. V hostujícím dresu nastoupil v základní sestavě poprvé od začátku prosince český útočník Tomáš Necid a odvděčil se vyrovnávacím gólem na 2:2, ovšem Den Haagu ani jeho trefa k bodovému zisku nepomohla. Domácí měli skvělý vstup do utkání a již po šesti minutách šli do vedení zásluhou Alexandra Banninka.

Osmadvacetiletý záložník si naběhl na přihrávku Gronsvedla za obranu, na pravé straně využil zaváhání Kanona a pak zblízka obstřelil vyběhnutého brankáře Zwinkelse. Za dalších sedm minut mohl zvýšit vedení nováčka soutěže Sven Braken, jenomže po přihrávce pozdějšího hrdiny Anca Jansena mířil těsně vedle. Pětadvacetiletý útočník se přeci jen prosadil ve 24. minutě, kdy po nahrávce Cavlana propálil ze sedmi metrů Zwinkelse - 2:0.

Po půl hodině hry to mohlo být dokonce o tři trefy, nicméně Jansen poslal nabídku Cavlana o decimetry mimo. Po přestávce se obrázek hry přeci jen změnil a aktivnější byl Den Haag. Nejprve po hodině hry hlavičkoval příliš vysoko střídající Pinas, v 71. minutě se povedlo snížit Johnu Goossensovi. Zkušený třicetiletý záložník se dostal k odraženému míči po zblokovaném pokusu Necida a z dvanácti metrů nedal gólmanu Scherpenovi žádnou šanci.

Za dalších šest minut se potřetí během dvou duelů prosadil Necid, když díky centru Beckera z pravého křídla předskočil bránícího protihráče a svou hlavičku usměrnil k pravé tyči mimo dosah Scherpena. Poslední slovo však přeci jen měl Emmen a to v 88. minutě. Kapitán Jansen se odhodlal ke střele z více jak pětadvaceti metrů a jeho fantastický projektil se odrazil od spodního okraje břevna do sítě, jednalo se vskutku o gól z říše snů.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SBV Excelsior 4:1

10.02.2019 12:15

Góly: 13. Lazaros Lamprou, 33. Lazaros Lamprou, 64. Mark Diemers, 90. Andrija Novakovich - 55. Ali Messaoud

Fortuna opět potvrdila, že se ji v domácím prostředí daří a nyní v souboji o záchranu přehrála celkem hladce v poměru 4:1 konkurenční Excelsior. Před vlastními fanoušky se radovala podruhé za sebou a tabulkou se vyhoupla na devátou pozici se šestadvaceti body. Rotterdamský klub naopak nenavázal na předchozí dvě vítězství a klesl do sestupového pásma, momentálně je šestnáctý s dvaadvaceti body.

Hosté byli povzbuzeni týden starým úspěchem v místním derby s Feyenoordem (2:1) a do tohoto utkání vstoupili s velkou aktivitou. Už ve 3. minutě je mohl dostat do vedení Ali Messaoud, proti jehož tvrdé střele zasáhl brankář Koşelev výtečně nohou. O sedm minut později byl blízko ke skórování El Hamdaoui, jenomže k zakončení před prázdnou brankou mu chyběl necelý krok. Domácí naopak proměnili svou první větší možnost ve 13. minutě.

Lazaros Lamprou obdržel nahrávku na levou stranu a poté vypálil z dvaceti metrů, jeho fantastická střela zapadla do zadního horního rohu a určitě bude kandidovat na gól roku. Stejný hráč se podruhé prosadil deset minut před přestávkou, kdy tentokráte zpracoval hodně mizernou zpětnou nahrávku od Kotteho, v šestnáctce protivníka se chytrou kličkou zbavil padajícího Mattheije a pak z dvanácti metrů obstřelil marně se natahujícího gólmana Damena.

Ve 41. minutě odvracel hostující strážce bombu z hodně velkého úhlu na rohový kop, dvě minuty po přestávce vyrazil famózně nohou střelu Marka Diemerse. V 52. minutě se na druhé straně blýskl Koşelev, který průnik Edwardse přes tři protihráče zastavoval až na brankové čáře. SBV se vrátil do hry o bodový zisk za další tři minuty, kdy Messaoud po dobré práci Burneta na levém křídle zblízka se štěstím propálil Koşeleva a balón doskákal do sítě.

Ihned na to promarnil stoprocentní příležitost na vyrovnání Fortes, ten totiž ze dvou metrů trestuhodně hlavičkoval nad prázdnou branku. A Sittard proto trestal v 64. minutě. Uklidňující třetí trefu přidal Diemers, když se opřel do odraženého míče a z deseti metrů a prostřelil Damena. Gólový účet nedělního střetnutí uzavřel v 90. minutě Andrija Novakovich. Po přihrávce střídajícího El Messaoudiho se trefil z mírného úhlu ke vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Willem II 2:1

09.02.2019 20:45

Góly: 43. Peniel Mlapa, 77. Peniel Mlapa - 60. Daniel Crowley (pen.)

Venlo napravilo předchozí dvě ligové porážky a nyní po vyrovnaném průběhu udolalo konkurenční Tiburg nejtěsnějším poměrem 2:1. Hrdinou sobotního zápasu se stal Peniel Mlapa, jenž nejprve na konci první půle otevřel skóre a poté zhruba čtvrthodiny před koncem rozhodl za vyrovnaného stavu. VVV se proto posunul v tabulce na sedmou pozici s devětadvaceti body, Willem podruhé za sebou nebodoval a je desátý.

První větší možnost si vypracovali hosté zhruba po deseti odehraných minutách, kdy po dlouhém výkopu brankáře Wellenreuthera zkusil štěstí střelou z hranice šestnáctky Özbiliz a domácí gólman Unnerstall měl co dělat, aby zkrotil balón ve svých rukavicích. Krátce po čtvrthodině hry poprvé ukázal své kvality Mlapa, jenž po dlouhém sólu vypálil z pravé strany a Wellenreuther jeho skákavou přízemní ránu odvrátil s problémy na rohový kop.

Poté tempo hry opadlo, svěřenci trenéra Mauriceho Steijna z ničeho nic udeřili ve 43. minutě. Sedmadvacetiletý útočník s tožskými kořeny využil parádního pasu z levého křídla od van Ooijena a zcela osamocen v brankovém území usměrnil balón do odkryté branky. Šest minut po změně stran mohlo Venlo pojistit svůj náskok, nicméně parádní zákrok na brankové čáře předvedl připravený Wellenreuther a výrazně podržel svůj výběr.

Tilburgu se podařilo srovnat po hodině hry. Střídající Řek Pavlidis byl ani ne po dvou minutách strávených na trávníku evidentně podražen v pokutovém území soupeře Promesem a sudí Mulder okamžitě ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Daniel Crowley a zamířil k levé tyči. Unnerstall sice vystihl směr střely, ale na balón těsně nedosáhl. Poté se hosté přeci jen více soustředili na defenzivní práce, jenomže remízu neudrželi.

Mlapa hostující v klubu z německých Drážďan využil precizní kolmice mezi dvěma protihráči od vrchního asistenta van Ooijena a z mírného úhlu propálil Wellenreuthera. Ten si sice na balón sáhl, ovšem v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo a výsledek se tak neměnil. VVV se v příštím kole utká se silným Alkmaarem a favoritem nebude, Willem zavítá do Arnhemu.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - BV De Graafschap 4:0

09.02.2019 20:45

Góly: 28. Tonny Vilhena, 52. Calvin Verdonk, 54. Jeremiah St. Juste, 63. Jens Toornstra

Feyenoord napravil předchozí zaváhání v místním derby s Excelsiorem a v domácím prostředí opět neměl konkurenci, zachraňující se De Graafschap přehrál hladce v poměru 4:0. Na třetím místě si tak udržel pětibodový odstup před čtvrtým Alkmaarem, za druhým Ajaxem momentálně zaostává o bodů osm. Celek z Doetinchemu je předposlední sedmnáctý s osmnácti body, pozice zaručující přímou záchranu se mu mohou vzdálit.

Hosté nenavázali na výkon z prvního vzájemného utkání, kdy hned v prvním kole zaskočili rotterdamského favorita a porazili ho 2:0. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté začali být domácí nebezpeční. V polovině prvního dějství sice ještě neuspěl Berghuis, jehož prudkou hlavičku fantasticky odvrátil nohou do bezpečí brankář Jurjus. Ve 28. minutě byl přeci jen úspěšnější čtyřiadvacetiletý záložník Tonny Vilhena.

Ten využil krásné kombinace svých spoluhráčů na hranici pokutového území a jeho následná tvrdá rána ze čtrnácti metrů zapadla s pomocí teče ke vzdálenější konstrukci, Jurjus nemohl na změnu směru reagovat. Ihned po přestávce selhal ve stoprocentní příležitosti tradiční kanonýr van Persie, když po nahrávce od Berghuise pálil před prázdnou branku příliš vysoko. Domácím to však příliš vadit nemuselo, v 52. minutě totiž přidal pojistku Calvin Verdonk.

Jednadvacetiletý talentovaný obránce se po střele Larssona a zákroku Jurjuse opřel do balónu z otočky a po dobré práci van Persieho přesně trefil dolní růžek. Neuběhly ani další dvě minuty a definitivní rozhodnutí zařídil Jerry St. Juste. Ten obdržel zpětnou nahrávku z levé strany od Clasieho, na nic nečekal a jeho přízemní pokus z první skončil u levé tyče. Jurjusovi nechybělo k zákroku nohou příliš mnoho.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta hráli ve velké pohodě i v nadcházejícím průběhu a poslední čtvrt gól přidali krátce po odehrané hodině. Jens Toornstra si seběhl před hranici brankového území na parádní pas Clasieho z pravého křídla a hlavou do protipohybu hostujícího strážce rozvlnil síť. V závěrečné čtvrthodině sobotního duelu dorážel těsně vedle Vilhena a na druhé straně přestřelil odkrytou branku Serrarens, výsledek se proto neměnil.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AFC Ajax 1:0

09.02.2019 18:30

Góly: 17. Mohammed Osman

Heracles podruhé v tomto ročníku zaskočil vysoce favorizovaný Ajax. Po úvodní remíze z Amsterdamu (1:1) nyní dokonce bral všechny tři body díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 a to ještě hned na začátku utkání neproměnil pokutový kop. Domácí tak hodně nečekaně přerušili svou sérii tří zápasů v řadě bez bodového zisku a prozatím poskočili na sedmé místo s devětadvaceti body. Ajax ztratil v boji o titul a jeho manko na vedoucí PSV může narůst.

Hosté doposud posbírali padesát bodů a v případě nedělního úspěchu Eindhovenu v Utrechtu se jim největší rival může vzdálit již na osm bodů. Almelo od začátku jasně naznačilo, že se svého mnohem slavnějšího rivala nebojí. Nejprve po hezké kombinaci Merkela s Petersonem střílel velmi nebezpečně Konings, a nebýt obětavého zákroku na poslední chvíli od vracejícího se Tagliafica, tak by se balón pravděpodobně třepetal v síti.

Neuběhla ani minuta a domácí dostali velkou výhodu v podobě pokutového kopu. Ten byl nařízen za jasné podražení Blinda na Koningse a rozhodčí Makkelie neváhal ani sekundu. Na penaltový puntík si postavil míč Kuwas a trestuhodně orazítkoval pravou tyčku, poté si už defenzíva AFC poradila. Nicméně hosté tuto výstrahu nebrali příliš vážně a krátce po odehrané čtvrthodině skóroval Mohammed Osman.

Pětadvacetiletý záložník se syrskými kořeny využil obrovské chyby v rozehrávce od brankáře Onany, který mu doslova namazal balón na kopačku. Následně se hostující strážce ještě snažil celou situaci zachránit, ale na umístěnou přízemní střelu z dvanácti metrů k jeho levé tyči nedosáhl. Svěřenci trenéra Erika ten Haaga se nemohli dostat do svého obvyklého rozpoložení, a i když měli územní převahu, tak příliš nebezpeční nebyli.

Po hodině hry mohl navýšit vedení domácích Drost, jenže po střele z otočky minul vzdálenější šibenici o několik decimetrů. AFC byl blízko k vyrovnání v 64. minutě, ovšem po nádherné kolmici za obranu se blýskl brankář Blaswich a zblízka vychytal Huntelaara. Čtvrthodinu před závěrečným hvizdem znovu chyboval Onana, tentokráte jeho zaváhání nepotrestal Peterson a branku přestřelil. Špatně hrající Ajax se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohl, Heracles tak vybojoval nesmírně cenný skalp.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1:1

09.02.2019 18:30

Góly: 30. Michel Vlap - 45. Thomas Lam

Fotbalisté Zwolle potvrdili dobrou formu z druhé poloviny sezóny, a i když poprvé po třech ligových duelech ztratili, tak cenný bod z půdy silného Heerenveenu za remízu 1:1 určitě berou. Domácí se naopak dále trápí a momentálně nevyhráli v soutěžním duelu šestkrát za sebou, v Eredivisii jim patří dvanácté místo s třiadvaceti body. PEC má na kontě o dva body více a je desáté jen těsně za horní polovinou tabulky.

Mnohem zajímavější byl první poločas, ve kterém se necelých dvacet tisíc fanoušků na stadionu Abe Lenstra dočkalo obou branek. SC šel přesně po odehrané půlhodině do vedení, ale v samém závěru neudržel koncentraci a v nastaveném čase inkasoval. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a především po přestávce se balón nejčastěji pohyboval v blízkosti půlící čáry, ani jeden výběr v ofenzívě nepředvedl téměř nic.

Opatrná byla také úvodní půlhodina, poté z ničeho nic udeřil mírný favorit sobotního střetnutí. Po tečovaném centru z pravého křídla se proti střele zblízka musel blýsknout brankář van der Hart, nicméně balón se poté odrazil na kopačku kanonýra Michela Vlapa a ten bez potíží zamířil do prázdné branky. Teprve jednadvacetiletý talentovaný záložník se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže prosadil již podesáté a je nejlepším střelcem svého týmu.

Hosté od tohoto momentu přidali a zpět do boje o výhru se vrátili gólem do šatny. K rohovému kopu z levé strany se postavil výborný technik Namli a před hranicí brankového území našel rozběhnutého finského obránce Thomase Lama, jenž zcela osamocen překonal hlavou naprosto bezmocného gólmana Hahna. Heerenveen inkasovaná trefa lehce poznamenala, po změně stran totiž měl obrovské problémy s rozehrávkou.

K vidění byly pouze nepříliš přesné pokusy ze střední vzdálenosti, nadějné akce končily buď kvůli skvělým zásahům obou obran, nebo vinou nepovedené finální nahrávky. Po závěrečném hvizdu bylo na soupeřích znát, že jsou s nerozhodným výsledkem celkem spokojeni. SC v příštím kole přivítá vedoucí PSV Eindhoven a jednoduchá zkouška ho v žádném případě nečeká, Zwolle se pokusí uspět v Den Haagu.

Více informací k zápasu

NAC Breda - AZ Alkmaar 0:3

08.02.2019 20:00

Góly: 33. Jonas Svensson, 54. Guus Til, 90. Albert Gudmundsson

Alkmaar pokračuje ve výborných výkonech ve druhé polovině sezóny a ani na pátý pokus neinkasoval, tentokráte zvítězil poměrně hladce po výsledku 3:0 na půdě poslední Bredy. Ústřední postavou páteční předehrávky se stal ve skvělé formě hrající Guus Til, jenž vsítil první dvě branky svého týmu. NAC zůstává v tabulce na osmnácté pozici se šestnácti body, AZ je čtvrtý se sedmatřiceti body a za třetím Feyenoordem už zaostává jen o body dva.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně a do vedení se mohli dostat po sedmi minutách hry, kdy Rosheuvel krásnou kolmicí do běhu vysunul Kastaneera a ten po úniku na levé straně nedokázal z mírného úhlu překonat brankáře Bizota. O tři minuty později to na druhé straně zkusil Stengs, jehož skákavá střela byla sražena na rohový kop. Poté se hra na chvíli uklidnila, hosté se z ničeho nic dostali do vedení ve 34. minutě.

Na krásný centr z pravého křídla od Svenssona si před hranici brankového území seběhl Til a nikým neatakován zamířil k levé tyči mimo dosah bezmocného van Leera. Vzápětí se odhodlal k ráně ze střední vzdálenosti Maher, avšak van Leer se blýskl perfektním zákrokem a míč odvrátil nad břevno. Ještě do poločasu vychytal hostující strážce Ouwejana, ve 43. minutě orazítkoval na druhé straně bližší konstrukci aktivní Kastaneer.

Alkmaar se mohl definitivně uklidnit zhruba deset minut po přestávce, kdy po rychlém přechodu na útočnou polovinu vymyslel famózní kolmici za defenzívu protivníka Stengs a rozběhnutý Til pak s chladnou hlavou obstřelil po zemi vyběhnutého van Leera. Přesně po odehrané hodině se v tutové možnosti ocitl Johnsen a napálil horní tyčku, ihned poté zkusil štěstí Idrissi a vzdálenější tyč vskutku minul jen o decimetry.

Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem ještě mohl zdramatizovat páteční předehrávku nejnebezpečnější hráč NAC Kastaneer, jenomže proti jeho dělovce se vytáhl připravený Bizot. V samém závěru uzavřel gólový účet střídající islandský záložník Albert Gudmundsson, jenž využil výborné práce Idrissiho na levém křídle a ze sedmi metrů zamířil k pravé tyči. Breda v příštím kole zavítá na stadion druhého Ajaxu, AZ se střetne s Venlem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven21182171:1356
2.AFC Ajax21162372:1950
3.Feyenoord Rotterdam21133547:2742
4.AZ Alkmaar21114643:2637
5.SBV Vitesse2186734:2930
6.FC Utrecht2185835:3329
7.VVV Venlo2185829:3629
8.Heracles Almelo21921034:4229
9.Fortuna Sittard2175936:4226
10.Willem II21741031:3825
11.PEC Zwolle21741027:3525
12.FC Groningen21731126:3224
13.ADO Den Haag2166930:4224
14.FC Emmen2166927:4724
15.SC Heerenveen2158843:4823
16.SBV Excelsior21641130:5322
17.BV De Graafschap21531322:5018
18.NAC Breda21441322:4716

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Stiksxx

Ten Gudmundsson me fakt mrzi, ze od odesel.

Reagovat
AjaxFans

Ty voe,jaro je fakt mazec

Reagovat
afc ajax

Asi máme po titule ja neviem fakt kde je naša forma čo tsm na tom ihrisku robia ...

Reagovat
AjaxFans

Těch ztrát je až moc.Muzem jen překvapit.Dnes jsem byl na oslavě a neviděl jsem.Jaky byl výkon?Tzn herně?Hunter konečně jako spiets

Reagovat
afc ajax

No blind nám zariadil penaltu a André prihrával na gól , ináč no mali sme šance ale hlavný problém bol v obrane všetko prechádzalo bola deravá jak sito .žiaden tímový výkon,boli aj šance ale to zakončenie.... A tak to bude asi aj proti realu .Škoda tej zimnej prestávky

Reagovat
jáá

no právě, hlavně aby se proti tomu reálu otrkali a předvedli slušný výkon zápas jsem neviděl a možná je to i dobře, podle toho co tady čtu

Reagovat
Stiksxx

Asi hovno.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak asi je po titulu, ale takhle vás Real přejede

Reagovat
Phreak71

PSV pojd! Trochu to navysime!

Reagovat
Stiksxx

Bude to mega tezky. kor s tou myslenkou v hlave ze muzeme jit do trhaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak diky... 22 striel, 20 priamakov, 10 rohov, no 1-0 prehra Ale ze sa este cudujem. Vsak klasika, cakal som ich poslednych

https://www.nike.sk/tiket/tDTs9vtQq0NydH5vem3A3w

Reagovat
AjaxFans

To nasere no.Skoda

Reagovat
AjaxFans

Kom op Utrecht

Reagovat
Stiksxx

Come on PSV!

Utrecht bude tvrda zkouska.

Tajne jsem doufal, ze by Heracles mohl prekvapit.

Reagovat
El Campeon

Kam zmizelo Twente.Vím,že už nehraje v první lize dlouho ale nějak jsem se po jejich konci nepídil.

Reagovat
Stiksxx

Mno. Dlouho. Spadlo minulou sezonu a ted jde zase na postup zpet.

Reagovat
jáá

Jojo, vypadá to nadějně. Byl bych moc rád, kdyby se vrátili zpět.

Reagovat
Stiksxx

No ty voe to snad neni mozny.

Reagovat
AjaxFans

Naděje žije

Reagovat
Stiksxx

O bod alespon vetsi naskok, ale tohle jsme si proste meli pohlidat. Je to zklamani.

Reagovat
Kixi Syhimour

Nebo taky můžete dopadnout jako my

Reagovat
lampas

Jak hrál Sadílek?

Reagovat
popltak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele