základní část, 21. kolo
09.02.2019 20:45 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord doma opět kraloval, De Graafschapu nadělil čtyři branky.

Feyenoord napravil předchozí zaváhání v místním derby s Excelsiorem a v domácím prostředí opět neměl konkurenci, zachraňující se De Graafschap přehrál hladce v poměru 4:0. Na třetím místě si tak udržel pětibodový odstup před čtvrtým Alkmaarem, za druhým Ajaxem momentálně zaostává o bodů osm. Celek z Doetinchemu je předposlední sedmnáctý s osmnácti body, pozice zaručující přímou záchranu se mu mohou vzdálit.

Hosté nenavázali na výkon z prvního vzájemného utkání, kdy hned v prvním kole zaskočili rotterdamského favorita a porazili ho 2:0. Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté začali být domácí nebezpeční. V polovině prvního dějství sice ještě neuspěl Berghuis, jehož prudkou hlavičku fantasticky odvrátil nohou do bezpečí brankář Jurjus. Ve 28. minutě byl přeci jen úspěšnější čtyřiadvacetiletý záložník Tonny Vilhena.

Ten využil krásné kombinace svých spoluhráčů na hranici pokutového území a jeho následná tvrdá rána ze čtrnácti metrů zapadla s pomocí teče ke vzdálenější konstrukci, Jurjus nemohl na změnu směru reagovat. Ihned po přestávce selhal ve stoprocentní příležitosti tradiční kanonýr van Persie, když po nahrávce od Berghuise pálil před prázdnou branku příliš vysoko. Domácím to však příliš vadit nemuselo, v 52. minutě totiž přidal pojistku Calvin Verdonk.

Jednadvacetiletý talentovaný obránce se po střele Larssona a zákroku Jurjuse opřel do balónu z otočky a po dobré práci van Persieho přesně trefil dolní růžek. Neuběhly ani další dvě minuty a definitivní rozhodnutí zařídil Jerry St. Juste. Ten obdržel zpětnou nahrávku z levé strany od Clasieho, na nic nečekal a jeho přízemní pokus z první skončil u levé tyče. Jurjusovi nechybělo k zákroku nohou příliš mnoho.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta hráli ve velké pohodě i v nadcházejícím průběhu a poslední čtvrt gól přidali krátce po odehrané hodině. Jens Toornstra si seběhl před hranici brankového území na parádní pas Clasieho z pravého křídla a hlavou do protipohybu hostujícího strážce rozvlnil síť. V závěrečné čtvrthodině sobotního duelu dorážel těsně vedle Vilhena a na druhé straně přestřelil odkrytou branku Serrarens, výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

442

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele