základní část, 21. kolo
10.02.2019 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Arnhem opět venku prohrál gólem v nataveném čase

Groningen pokračuje ve skvělých výkonech a nyní v roce 2019 zvítězil již potřetí ze čtyř předchozích zápasů, když silný Arnhem přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1 brankou v nastaveném čase. Vitesse zažilo naprosto stejný průběh jako před čtrnácti dny v Sittardu, kde také za nerozhodného stavu 1:1 inkasovalo až v samém závěru. FC se vzdálil sestupovému pásmu a je dvanáctý se čtyřiadvaceti body.

Favorizovaný Arnhem nezvítězil na ligové scéně potřetí za sebou a včetně národního poháru dokonce počtvrté, proto zůstává v Eredivisii na pátém místě se třiceti body. Jeho náskok na čtvrtý Alkmaar činí sedm bodů, naopak za ním je to nesmírně natěsnané. Domácí vstoupili do nedělního utkání skvěle a z vedení se radovali po necelé čtvrthodině hry, kdy se podruhé v řadě prosadil obrovský talent nizozemského fotbalu Kaj Sierhuis.

Teprve dvacetiletý útočník hostující v klubu z amsterdamského Ajaxu pomohl svou premiérovou ligovou trefou porazit Tilburg, teď po střílené přihrávce Handwerkera tečoval lehce míč a ten zapadl k pravé tyči kolem bezmocného brankáře Eduarda. Hosté však na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, zhruba deset minut před poločasovou přestávkou vyrovnával pětadvacetiletý alžírský forvard Oussama Darfalou.

Po parádním centru z pravého křídla od Karavajeva se s ničím nepáral a ze sedmi metrů napálil balón k levé konstrukci, gólman Padt neměl vůbec žádnou šanci zareagovat. Ve 39. minutě byl blízko k otočení vývoje Ødegaard, jenomže po pobídce od Clarka prostor tří tyčí těsně netrefil. Druhý poločas rozhodně nebyl divácky atraktivní, oba soupeři chybovali v rozehrávce a do šancí se dostávali jen sporadicky.

Teprve v 80. minutě se Groningen zjevil v ojedinělém brejku, avšak přečíslení dva na jednoho dopadlo katastrofální finální nahrávkou. Když už se zdálo, že se výsledek v žádném případě nezmění, tak v první nastavené minutě z ničeho nic udeřil střídající Mo El Hankouri. Ten dostal tribuny do varu po nahrávce od Reise a v pádu usměrnil míč po zemi k bližší konstrukci, SBV nezbyl na jakoukoli odpověď takřka žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele