základní část, 21. kolo
09.02.2019 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Heerenveen opět nevyhrál, s rozjetým Zwolle se rozešel smírně

Fotbalisté Zwolle potvrdili dobrou formu z druhé poloviny sezóny, a i když poprvé po třech ligových duelech ztratili, tak cenný bod z půdy silného Heerenveenu za remízu 1:1 určitě berou. Domácí se naopak dále trápí a momentálně nevyhráli v soutěžním duelu šestkrát za sebou, v Eredivisii jim patří dvanácté místo s třiadvaceti body. PEC má na kontě o dva body více a je desáté jen těsně za horní polovinou tabulky.

Mnohem zajímavější byl první poločas, ve kterém se necelých dvacet tisíc fanoušků na stadionu Abe Lenstra dočkalo obou branek. SC šel přesně po odehrané půlhodině do vedení, ale v samém závěru neudržel koncentraci a v nastaveném čase inkasoval. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a především po přestávce se balón nejčastěji pohyboval v blízkosti půlící čáry, ani jeden výběr v ofenzívě nepředvedl téměř nic.

Opatrná byla také úvodní půlhodina, poté z ničeho nic udeřil mírný favorit sobotního střetnutí. Po tečovaném centru z pravého křídla se proti střele zblízka musel blýsknout brankář van der Hart, nicméně balón se poté odrazil na kopačku kanonýra Michela Vlapa a ten bez potíží zamířil do prázdné branky. Teprve jednadvacetiletý talentovaný záložník se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže prosadil již podesáté a je nejlepším střelcem svého týmu.

Hosté od tohoto momentu přidali a zpět do boje o výhru se vrátili gólem do šatny. K rohovému kopu z levé strany se postavil výborný technik Namli a před hranicí brankového území našel rozběhnutého finského obránce Thomase Lama, jenž zcela osamocen překonal hlavou naprosto bezmocného gólmana Hahna. Heerenveen inkasovaná trefa lehce poznamenala, po změně stran totiž měl obrovské problémy s rozehrávkou.

K vidění byly pouze nepříliš přesné pokusy ze střední vzdálenosti, nadějné akce končily buď kvůli skvělým zásahům obou obran, nebo vinou nepovedené finální nahrávky. Po závěrečném hvizdu bylo na soupeřích znát, že jsou s nerozhodným výsledkem celkem spokojeni. SC v příštím kole přivítá vedoucí PSV Eindhoven a jednoduchá zkouška ho v žádném případě nečeká, Zwolle se pokusí uspět v Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele