základní část, 21. kolo
09.02.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Tilburg podruhé za sebou prohrál, tentokráte nestačil na Venlo

Venlo napravilo předchozí dvě ligové porážky a nyní po vyrovnaném průběhu udolalo konkurenční Tiburg nejtěsnějším poměrem 2:1. Hrdinou sobotního zápasu se stal Peniel Mlapa, jenž nejprve na konci první půle otevřel skóre a poté zhruba čtvrthodiny před koncem rozhodl za vyrovnaného stavu. VVV se proto posunul v tabulce na sedmou pozici s devětadvaceti body, Willem podruhé za sebou nebodoval a je desátý.

První větší možnost si vypracovali hosté zhruba po deseti odehraných minutách, kdy po dlouhém výkopu brankáře Wellenreuthera zkusil štěstí střelou z hranice šestnáctky Özbiliz a domácí gólman Unnerstall měl co dělat, aby zkrotil balón ve svých rukavicích. Krátce po čtvrthodině hry poprvé ukázal své kvality Mlapa, jenž po dlouhém sólu vypálil z pravé strany a Wellenreuther jeho skákavou přízemní ránu odvrátil s problémy na rohový kop.

Poté tempo hry opadlo, svěřenci trenéra Mauriceho Steijna z ničeho nic udeřili ve 43. minutě. Sedmadvacetiletý útočník s tožskými kořeny využil parádního pasu z levého křídla od van Ooijena a zcela osamocen v brankovém území usměrnil balón do odkryté branky. Šest minut po změně stran mohlo Venlo pojistit svůj náskok, nicméně parádní zákrok na brankové čáře předvedl připravený Wellenreuther a výrazně podržel svůj výběr.

Tilburgu se podařilo srovnat po hodině hry. Střídající Řek Pavlidis byl ani ne po dvou minutách strávených na trávníku evidentně podražen v pokutovém území soupeře Promesem a sudí Mulder okamžitě ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Daniel Crowley a zamířil k levé tyči. Unnerstall sice vystihl směr střely, ale na balón těsně nedosáhl. Poté se hosté přeci jen více soustředili na defenzivní práce, jenomže remízu neudrželi.

Mlapa hostující v klubu z německých Drážďan využil precizní kolmice mezi dvěma protihráči od vrchního asistenta van Ooijena a z mírného úhlu propálil Wellenreuthera. Ten si sice na balón sáhl, ovšem v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo a výsledek se tak neměnil. VVV se v příštím kole utká se silným Alkmaarem a favoritem nebude, Willem zavítá do Arnhemu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele