základní část, 21. kolo
10.02.2019 14:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Necid opět skóroval, Den Haagu to však na bodový zisk nestačilo

Emmen nakonec dotáhl do vítězného konce nadějně rozjetý zápas s Den Haagem, i když zhruba čtvrthodiny před koncem přišel o dvoubrankový náskok. Dvě minuty před vypršením normální hrací doby ale přidal třetí branku a radoval se z vítězství 3:2, které ho posunulo na čtrnácté místo Eredivisie se čtyřiadvaceti body. ADO naopak nenavázal na týden starý úspěch s Heracles (2:0) a je třináctý se stejným počtem bodů.

FC vyzrál na svého nedělního rivala i podruhé v sezóně a opět se přiblížil k záchraně. V hostujícím dresu nastoupil v základní sestavě poprvé od začátku prosince český útočník Tomáš Necid a odvděčil se vyrovnávacím gólem na 2:2, ovšem Den Haagu ani jeho trefa k bodovému zisku nepomohla. Domácí měli skvělý vstup do utkání a již po šesti minutách šli do vedení zásluhou Alexandra Banninka.

Osmadvacetiletý záložník si naběhl na přihrávku Gronsvedla za obranu, na pravé straně využil zaváhání Kanona a pak zblízka obstřelil vyběhnutého brankáře Zwinkelse. Za dalších sedm minut mohl zvýšit vedení nováčka soutěže Sven Braken, jenomže po přihrávce pozdějšího hrdiny Anca Jansena mířil těsně vedle. Pětadvacetiletý útočník se přeci jen prosadil ve 24. minutě, kdy po nahrávce Cavlana propálil ze sedmi metrů Zwinkelse - 2:0.

Po půl hodině hry to mohlo být dokonce o tři trefy, nicméně Jansen poslal nabídku Cavlana o decimetry mimo. Po přestávce se obrázek hry přeci jen změnil a aktivnější byl Den Haag. Nejprve po hodině hry hlavičkoval příliš vysoko střídající Pinas, v 71. minutě se povedlo snížit Johnu Goossensovi. Zkušený třicetiletý záložník se dostal k odraženému míči po zblokovaném pokusu Necida a z dvanácti metrů nedal gólmanu Scherpenovi žádnou šanci.

Za dalších šest minut se potřetí během dvou duelů prosadil Necid, když díky centru Beckera z pravého křídla předskočil bránícího protihráče a svou hlavičku usměrnil k pravé tyči mimo dosah Scherpena. Poslední slovo však přeci jen měl Emmen a to v 88. minutě. Kapitán Jansen se odhodlal ke střele z více jak pětadvaceti metrů a jeho fantastický projektil se odrazil od spodního okraje břevna do sítě, jednalo se vskutku o gól z říše snů.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele