základní část, 21. kolo
10.02.2019 16:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

PSV zachraňoval remízu v Utrechtu až v samém závěru

PSV nevyužilo zaváhání největšího konkurenta z Ajaxu a taktéž ztratilo, nicméně oproti svému amsterdamskému rivalovi získalo alespoň bod. Na půdě trápícího se Utrechtu prohrávalo v poločase o dvě trefy, ovšem po přestávce zabralo a nakonec díky dvěma brankám kanonýra Luuka de Jonga vybojovalo remízu 2:2. V tabulce tak vede o šest bodů před Ajaxem, domácí nečekaně přerušili svou šňůru pěti porážek v řadě a jsou šestí s devětadvaceti body.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata byli hodně nažhaveni na nedělní dohrávku 21. kola a bylo na nich vidět, že současnou mizérii hodlají zlomit právě proti lídrovi Eredivisie. Do vedení se dostali již po sedmi minutách hry, kdy si Sander van de Streek naskočil na rohový kop z pravé strany od Gavoryho a hlavou zavěsil přesně pod břevno. Hosté byli touto trefou značně zaskočeni a na trávníku rozhodně nedominovali, naopak ve 39. minutě inkasovali podruhé.

Van de Streek se tentokráte vcítil do role asistenta, po rychlém protiútoku předložil přihrávku pro Gyrana Kerka a ten svůj únik na pravém křídle zakončil přízemní střelou ke vzdálenější tyči. Po změně stran favorizovaný celek z Eindhovenu zabral a snížil po necelé hodině hry. De Jong obdržel kolmici do běhu od Bergwijna a zblízka se štěstím propálil gólmana Jensena, míč se přeci jen dokutálel za brankovou čáru.

Tým vedený koučem Markem van Bommelem přetavili svůj obrovský tlak v druhý zásah v 86. minutě, předtím se FC prezentoval skvělou prací v defenzívě. Svůj dvacátý ligový gól v této sezóně přidal de Jong a upevnil si vedení v tabulce střelců, před mexickým spoluhráčem Lozanem má náskok úctyhodných sedmi gólů. Díky bídné rozehrávce protivníka na pravé straně dorazil balón zblízka do poloodkryté branky po nabídce od Dumfriese.

Hosté by si za svou územní převahu, která činila málo vídaných 73%, zcela jistě zasloužili vyhrát, jenže v závěrečných minutách málem přišli i o nerozhodný výsledek. Nejprve se Utrecht dožadoval odpískání pokutového kopu po zákroku na Gustafsona, avšak rozhodčí van Boekel ho po poradě s VAR nenařídil. Ve třetí nastavené minutě měl rozhodnutí na kopačce Kerk, ale balón mu na poslední chvíli utekl a vzápětí skvěle zasáhl brankář Zoet.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com, psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele