základní část, 21. kolo
09.02.2019 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax podruhé za sebou venku prohrál, když senzačně podlehl Almelu

Heracles podruhé v tomto ročníku zaskočil vysoce favorizovaný Ajax. Po úvodní remíze z Amsterdamu (1:1) nyní dokonce bral všechny tři body díky nejtěsnějšímu vítězství 1:0 a to ještě hned na začátku utkání neproměnil pokutový kop. Domácí tak hodně nečekaně přerušili svou sérii tří zápasů v řadě bez bodového zisku a prozatím poskočili na sedmé místo s devětadvaceti body. Ajax ztratil v boji o titul a jeho manko na vedoucí PSV může narůst.

Hosté doposud posbírali padesát bodů a v případě nedělního úspěchu Eindhovenu v Utrechtu se jim největší rival může vzdálit již na osm bodů. Almelo od začátku jasně naznačilo, že se svého mnohem slavnějšího rivala nebojí. Nejprve po hezké kombinaci Merkela s Petersonem střílel velmi nebezpečně Konings, a nebýt obětavého zákroku na poslední chvíli od vracejícího se Tagliafica, tak by se balón pravděpodobně třepetal v síti.

Neuběhla ani minuta a domácí dostali velkou výhodu v podobě pokutového kopu. Ten byl nařízen za jasné podražení Blinda na Koningse a rozhodčí Makkelie neváhal ani sekundu. Na penaltový puntík si postavil míč Kuwas a trestuhodně orazítkoval pravou tyčku, poté si už defenzíva AFC poradila. Nicméně hosté tuto výstrahu nebrali příliš vážně a krátce po odehrané čtvrthodině skóroval Mohammed Osman.

Pětadvacetiletý záložník se syrskými kořeny využil obrovské chyby v rozehrávce od brankáře Onany, který mu doslova namazal balón na kopačku. Následně se hostující strážce ještě snažil celou situaci zachránit, ale na umístěnou přízemní střelu z dvanácti metrů k jeho levé tyči nedosáhl. Svěřenci trenéra Erika ten Haaga se nemohli dostat do svého obvyklého rozpoložení, a i když měli územní převahu, tak příliš nebezpeční nebyli.

Po hodině hry mohl navýšit vedení domácích Drost, jenže po střele z otočky minul vzdálenější šibenici o několik decimetrů. AFC byl blízko k vyrovnání v 64. minutě, ovšem po nádherné kolmici za obranu se blýskl brankář Blaswich a zblízka vychytal Huntelaara. Čtvrthodinu před závěrečným hvizdem znovu chyboval Onana, tentokráte jeho zaváhání nepotrestal Peterson a branku přestřelil. Špatně hrající Ajax se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohl, Heracles tak vybojoval nesmírně cenný skalp.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele