základní část, 21. kolo
10.02.2019 12:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Excelsior na Sittard nestačil a kvůli chybám v defenzívě prohrál o tři branky

Fortuna opět potvrdila, že se ji v domácím prostředí daří a nyní v souboji o záchranu přehrála celkem hladce v poměru 4:1 konkurenční Excelsior. Před vlastními fanoušky se radovala podruhé za sebou a tabulkou se vyhoupla na devátou pozici se šestadvaceti body. Rotterdamský klub naopak nenavázal na předchozí dvě vítězství a klesl do sestupového pásma, momentálně je šestnáctý s dvaadvaceti body.

Hosté byli povzbuzeni týden starým úspěchem v místním derby s Feyenoordem (2:1) a do tohoto utkání vstoupili s velkou aktivitou. Už ve 3. minutě je mohl dostat do vedení Ali Messaoud, proti jehož tvrdé střele zasáhl brankář Koşelev výtečně nohou. O sedm minut později byl blízko ke skórování El Hamdaoui, jenomže k zakončení před prázdnou brankou mu chyběl necelý krok. Domácí naopak proměnili svou první větší možnost ve 13. minutě.

Lazaros Lamprou obdržel nahrávku na levou stranu a poté vypálil z dvaceti metrů, jeho fantastická střela zapadla do zadního horního rohu a určitě bude kandidovat na gól roku. Stejný hráč se podruhé prosadil deset minut před přestávkou, kdy tentokráte zpracoval hodně mizernou zpětnou nahrávku od Kotteho, v šestnáctce protivníka se chytrou kličkou zbavil padajícího Mattheije a pak z dvanácti metrů obstřelil marně se natahujícího gólmana Damena.

Ve 41. minutě odvracel hostující strážce bombu z hodně velkého úhlu na rohový kop, dvě minuty po přestávce vyrazil famózně nohou střelu Marka Diemerse. V 52. minutě se na druhé straně blýskl Koşelev, který průnik Edwardse přes tři protihráče zastavoval až na brankové čáře. SBV se vrátil do hry o bodový zisk za další tři minuty, kdy Messaoud po dobré práci Burneta na levém křídle zblízka se štěstím propálil Koşeleva a balón doskákal do sítě.

Ihned na to promarnil stoprocentní příležitost na vyrovnání Fortes, ten totiž ze dvou metrů trestuhodně hlavičkoval nad prázdnou branku. A Sittard proto trestal v 64. minutě. Uklidňující třetí trefu přidal Diemers, když se opřel do odraženého míče a z deseti metrů a prostřelil Damena. Gólový účet nedělního střetnutí uzavřel v 90. minutě Andrija Novakovich. Po přihrávce střídajícího El Messaoudiho se trefil z mírného úhlu ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele