základní část, 21. kolo
08.02.2019 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Alkmaar popáté ze sebou neinkasoval, v Bredě zvítězil jasně o tři branky

Alkmaar pokračuje ve výborných výkonech ve druhé polovině sezóny a ani na pátý pokus neinkasoval, tentokráte zvítězil poměrně hladce po výsledku 3:0 na půdě poslední Bredy. Ústřední postavou páteční předehrávky se stal ve skvělé formě hrající Guus Til, jenž vsítil první dvě branky svého týmu. NAC zůstává v tabulce na osmnácté pozici se šestnácti body, AZ je čtvrtý se sedmatřiceti body a za třetím Feyenoordem už zaostává jen o body dva.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně a do vedení se mohli dostat po sedmi minutách hry, kdy Rosheuvel krásnou kolmicí do běhu vysunul Kastaneera a ten po úniku na levé straně nedokázal z mírného úhlu překonat brankáře Bizota. O tři minuty později to na druhé straně zkusil Stengs, jehož skákavá střela byla sražena na rohový kop. Poté se hra na chvíli uklidnila, hosté se z ničeho nic dostali do vedení ve 34. minutě.

Na krásný centr z pravého křídla od Svenssona si před hranici brankového území seběhl Til a nikým neatakován zamířil k levé tyči mimo dosah bezmocného van Leera. Vzápětí se odhodlal k ráně ze střední vzdálenosti Maher, avšak van Leer se blýskl perfektním zákrokem a míč odvrátil nad břevno. Ještě do poločasu vychytal hostující strážce Ouwejana, ve 43. minutě orazítkoval na druhé straně bližší konstrukci aktivní Kastaneer.

Alkmaar se mohl definitivně uklidnit zhruba deset minut po přestávce, kdy po rychlém přechodu na útočnou polovinu vymyslel famózní kolmici za defenzívu protivníka Stengs a rozběhnutý Til pak s chladnou hlavou obstřelil po zemi vyběhnutého van Leera. Přesně po odehrané hodině se v tutové možnosti ocitl Johnsen a napálil horní tyčku, ihned poté zkusil štěstí Idrissi a vzdálenější tyč vskutku minul jen o decimetry.

Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem ještě mohl zdramatizovat páteční předehrávku nejnebezpečnější hráč NAC Kastaneer, jenomže proti jeho dělovce se vytáhl připravený Bizot. V samém závěru uzavřel gólový účet střídající islandský záložník Albert Gudmundsson, jenž využil výborné práce Idrissiho na levém křídle a ze sedmi metrů zamířil k pravé tyči. Breda v příštím kole zavítá na stadion druhého Ajaxu, AZ se střetne s Venlem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele