Eredivisie - souhrn 20. kola

01.02.2019, 21:56, aktualizováno 03.02.2019, 18:39
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven rozstřílel Sittard a drží se na čele před Ajaxem, jenž si podobným rozdílem poradil s Venlem. Naopak zaváhal Feyenoord, který v derby padl s Excelsiorem. To nahrává opětovně stoprocentnímu Alkmaaru. Souboj o poslední místo zvládl lépe De Graafschap, dvěma góly se blýskl Tomáš Necid...

ADO Den Haag - Heracles Almelo 2:0

03.02.2019 16:45

Góly: 79. Tomáš Necid, 89. Tomáš Necid

Průběh nizozemské nejvyšší soutěže ovlivnila po delší době česká stopa, konkrétně útočník Tomáš Necid. Devětadvacetiletý rodák z Prahy si řekl o svůj návrat do základní sestavy Den Haagu, neboť jedinými dvěma brankami nedělní dohrávky 20. kola rozhodl o vítězství svého výběru nad Heracles. Předchozí čtyři zápasy proseděl jen na lavičce, tentokráte se však dostal na trávník v 69. minutě a důvěru trenérovi Alfonsu Groenendijkovi splatil s noblesou.

ADO tím přerušil svou třízápasovou šňůru bez vítězství a poprvé v roce 2019 naplno bodoval, tabulkou poskočil na jedenáctou pozici se čtyřiadvaceti body. Naopak Almelo pokračuje v mizérii, potřetí ve druhé části nizozemské nejvyšší soutěže nebodovalo a propadlo se na osmé místo se šestadvaceti body. Domácí vstoupili do tohoto utkání aktivně a již po necelých dvou minutách rozvlnili síť, ale branka nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdu.

Po necelé čtvrthodině hry uprchl na levém křídle Becker a zkusil překvapit střelou ke vzdálenější tyči, avšak brankář Blaswich byl připraven a míč vyrazil do strany. Pak se po vyložených možnostech slehla zem, domácí přitlačili až ve druhé polovině závěrečného dějství. Nejprve byl blízko ke skórování hlavičkující Beugelsdijk, který minul prostor tří tyčí vskutku o malý kousek. Poté už přišly Necidovy chvíle.

V 74. minutě vlétl jako tank do pokutového území protivníka a vzápětí upadl. Na první pohled se zdálo, že byl zatažen za dres a celá situace se proto zkoumala u videa, rozhodčí Mulder však pokutový kop nenařídil. Za dalších pět minut se několikanásobný český reprezentant zapsal do střelecké listiny. Po přihrávce na hranici ofsajdu od Kanona se kličkou zbavil protihráče a z devíti metrů vystřelil levačkou do pravého dolního rohu.

Hosté začali s přibývajícím časem stále více riskovat a otevřeli okénka ve své defenzívě, čehož Necid podruhé využil v 89. minutě. Gólový účet uzavřel po přesně načasovaném centru Beckera z pravé strany do volného prostoru a hlavou na hranici brankového území rozvlnil síť. Heracles v příštím kole přivítá věhlasný Ajax a nedá se předpokládat, že by svůj bodový půst přerušilo. Den Haag bude bojovat na půdě nováčka z Emmenu.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Utrecht 4:3

03.02.2019 14:30

Góly: 25. Vito van Crooij, 80. Thomas Lam, 90. Mike van Duinen (pen.), 90+3. Mike van Duinen - 7. Simon Gustafson, 59. Timo Letschert, 75. Jean-Christophe Bahebeck

Utrecht byl blízko k zlomení své nelichotivé bilance v roce 2019 a ještě zhruba čtvrthodiny před koncem vedl na půdě Zwolle o dvě branky, jenomže kvůli dvěma gólům kanonýra Mika van Duinena z nastaveného času odjíždí domů s prázdnou. Po naprosto nevídaném průběhu prohrál i potřetí ve druhé části tohoto ročníku a celkově popáté za sebou, proto mu patří šestá příčka s osmadvaceti body. PEC letos vyhrál potřetí v řadě a je desátý se čtyřiadvaceti body.

Hosté od samého začátku chtěli ukončit současnou mizérii a do nedělního střetnutí vlétli jako uragán. Ani ne po šedesáti sekundách zahrozil Klaiber, jehož rána ze střední vzdálenosti orazítkovala horní tyčku. FC přerušil svůj gólový půst trvající 203 minut zásluhou švédského záložníka Simona Gustafsona, jenž po hezké individuální akci napřáhl z pětadvaceti metrů a naprosto precizně zavěsil k levé konstrukci za záda plachtícího gólmana van der Harta.

Přesně po dvaceti odehraných minutách měl na kopačce vyrovnání Namli, nicméně jeho bombu z necelých třiceti metrů zastavilo břevno. Domácí se dočkali za dalších pět minut, kdy Vito van Crooij obdržel pas z levého křídla od Namliho a hlavou z hranice brankového území rozvlnil síť. V následujícím průběhu se hra uklidnila, svěřenci kouče Dicka Advocaata šli opět do vedení po necelé hodině hry z rohového kopu.

Na ten si naskočil Timo Letschert a ze šesti metrů zavěsil hlavou do horní síťky v prostoru tří tyčí. Hosté si zkomplikovali situaci v 71. minutě, to když Urby Emanuelson šlápl na kotník Thomasu Lamovi a rozhodčí Kuipers mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu. Utrechtu oslabení zprvu nevadilo, neboť o čtyři minuty později převzal Jean-Christophe Bahebeck centr za obranu od Gustafsona a z mírného úhlu chladnokrevně zamířil do bližší šibenice - 1:3.

Domácí se vrátili do hry o bodový zisk za dalších pět minut. Lam předvedl skvělý důraz v předbrankovém prostoru a šajtlí obstřelil vyběhnutého gólmana Jensena. V 90. minutě se zřejmě zrodil klíčový moment. Kuipers po konzultaci s VAR nařídil ve prospěch Zwolle pokutový kop a ten bez problémů proměnil van Duinen střelou doprostřed branky. Stejný hráč otočil vývoj ve třetí nastavené minutě. Po kolmici od Namliho vyslal přízemní pokus k přední tyči a dokonal tím fantastický obrat. Ke kuriózní situaci došlo těsně před závěrečným hvizdem, kdy další červenou kartu obdržel vystřídaný Bazoer a Utrechtu tak bude chybět.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Fortuna Sittard 5:0

03.02.2019 14:30

Góly: 8. Gastón Pereiro, 54. Luuk de Jong, 56. Cody Gakpo, 76. Luuk de Jong, 87. Luuk de Jong

PSV poprvé v novém roce předvedl výkon hodný svých kvalit a v domácím prostředí deklasoval nováčka ze Sittardu vysoko 5:0. Na čele tabulky si tak udržel pětibodový náskok před druhým Ajaxem. Fortuna naopak nenavázala na překvapivé vítězství s Arnhemem (2:1) a patří ji dvanáctá příčka s třiadvaceti body. Zlomový moment nedělního utkání nastal po půl hodině hry, od té doby totiž dohrávali hosté v deseti a byli naprosto bezmocní.

Jasný favorit poprvé zahrozil v 8. minutě, kdy se pozdější hrdina Luuk de Jong zjevil po narážečce s Malenem v tváří tvář brankáři Koselevovi, jenomže ránou po zemi ho překonat nedokázal. Ještě v téže minutě se stav přeci jen měnil, to když po chybě v hostující defenzívě napřáhl z osmnácti metrů Gastón Pereiro. Jeho parádní rána zaplachtila k pravé konstrukci, Koselev se jen naprázdno proletěl vzduchem.

V polovině úvodního dějství mohl uruguayský záložník přidat svůj druhý gól, po vyhraném osobním souboji s Heeringsem však mířil o pár decimetrů vedle. Ve 32. minutě opustil trávník Clint Essers, který zahrál úmyslně rukou. Rozhodčí Blom mu udělil žlutou kartu, a vzhledem k tomu, že hostující obránce o sedm minut dříve už jednu obdržel, tak odešel předčasně do sprch. Za další dvě minuty se ve slibné možnosti zjevil Bergwijn .

Ten uháněl sám po pravém křídle směrem ke Koselevovi, ale z mírného úhlu ho překonat nedokázal. Domácí se mohli uklidnit necelých deset minut po přestávce. De Jong si před hranicí brankového území naskočil na pas Codyho Gakpa a hlavou s pomocí břevna skóroval. O dvě minuty později si oba spoluhráči role vyměnili, tentokráte po přenesení hry od de Jonga vystřelil z hranice šestnáctky Gakpo a parádně zavěsil do vzdálenější šibenice - 3:0.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem měl na kopačce další gól Angeliño, jenže po narážečce s Gakpem rozvlnil boční síť. V 76. minutě po akci na jeden dotek střílel z hodně ostrého úhlu de Jong a jeho přízemní pokus překvapivě skončil u zadní tyče. Nejlepší střelec letošního ročníku Eredivisie dokonal hattrick v 87. minutě, po nastřelení tyče od Gakpa a následném pasu Pereira hlavičkoval zblízka ze tří metrů do prázdné branky.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam 2:1

03.02.2019 12:15

Góly: 63. Ali Messaoud, 90. Robin van der Meer - 54. Robin van Persie

Feyenoord opět ukázal, že ho v této sezóně trápí nevyrovnanost výkonů a po senzačním skalpu PSV (2:1) i před týdnem Ajaxu (6:2) selhal v rotterdamském derby s Excelsiorem po výsledku 1:2. V nedělním utkání sice vedl, ovšem houževnatý protivník okamžitě srovnal stav a v poslední minutě rozhodl o nesmírně cenném skalpu favorizovaného konkurenta. Díky tomu opustil sestupové příčky a s dvaadvaceti body je čtrnáctý.

Naopak svěřencům trenéra Giovanniho van Bronckhorsta se znovu vzdálil boj o ligový titul, na vedoucí PSV ztrácejí hrozivých šestnáct bodů a za druhým Ajaxem zaostávají o bodů jedenáct. K tomu se k nim přiblížil čtvrtý Alkmaar, jenž má manko pouhých pěti bodů. SBV navíc přerušil v místním derby svou šňůru tři porážek za sebou bez jediné vstřelené branky a nutno podotknout, že ve velmi vhodnou dobu.

Zápas neměl od samého začátku kdovíjaký náboj a lehkost Feyenoordu se při zakládání útočných akcí jako mávnutím kouzleného proutku vytratila. V prvním poločase nemohl slavnější rotterdamský klub najít recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka a nevytvořil si prakticky nic nebezpečného. Po přestávce svůj herní projev změnil a hned ve 47. minutě mohl jít do vedení zásluhou sedmadvacetiletého Clasieho.

Záložník hostující v klubu z anglického Southamptonu pokořil z bezprostřední blízkosti brankáře Damena, ale jeho razantní pokus se odrazil od bližší tyče zpět do hřiště. O sedm minut později otevřel skóre tradiční kanonýr Robin van Persie, jenž se v tomto ročníku Eredivisie trefil už pojedenácté. Po pasu Verdonka a hrůzostrašném zpracování Burneta prokázal skvělý výběr místa a ze sedmi metrů zakroutil míč ke vzdálenější konstrukci.

Jenomže radost favorita netrvala ani deset minut, krátce po odehrané hodině totiž vyrovnal Ali Messaoud. Po přenesení hry na levou stranu obdržel finální nahrávku od Bruinse a levačkou nekompromisně propálil bezmocného gólmana Vermeera. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v 90. minutě vymyslel El Hamdaoui centr do pokutového území z pravé strany a ukázkový volej zakončujícího Robina van der Meera přistál pod horní tyčkou.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Emmen 5:0

02.02.2019 20:45

Góly: 10. Teun Koopmeiners (pen.), 30. Teun Koopmeiners (pen.), 35. Michael de Leeuw (vl.), 47. Calvin Stengs, 86. Bjørn Johnsen

Alkmaar pokračuje v krasojízdě a v roce 2019 si na konto připsal čtvrté vítězství v řadě bez jediné obdržené branky. Nováčkovi z Emmenu nedal od samého začátku žádnou šanci na úspěch, začátkem druhého poločasu vedl již o čtyři trefy a nakonec soupeře vyprovodil z trávníku výsledkem 5:0. V tabulce Eredivisie si proto upevnil čtvrtou příčku se čtyřiatřiceti body a ztrátu třetího Feyenoordu stáhl na pět bodů.

FC naopak nenavázal na překvapivou výhru 3:2 ve Venlu a klesl do sestupového pásma, s jednadvaceti body je na šestnáctém barážovém místě s jednadvaceti body. Domácí začali zostra a do vedení šli po deseti minutách. Skvělý důraz v pokutovém území soupeře předvedl Svensson a byl faulován Cavlanem, sudí Gözübüyük okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Teun Koopmeiners a míč s naprostou přesností umístil po zemi k pravé tyči.

Neuběhlo ani dvacet minut a necelých patnáct tisíc diváků byly svědky druhé penalty. Tentokráte si nedal pozor Veendorp a ve skluzu zasáhl místo míče nohu rozběhnutého Tila. Koopmeiner opět zachoval pevné nervy a nechytatelně zamířil doprostřed branky, i když gólman Scherpen nebyl daleko od úspěšného zákroku. Zhruba deset minut před výměnou stran se ve výborné možnosti zjevil Idrissi a zblízka orazítkoval přední konstrukci.

Po následné akci na jeden dotek odcentroval z pravého křídla téměř od brankové čáry Svensson a Michael de Leeuw usměrnil balón nešťastně hlavou přímo pod vlastní břevno - 3:0. Domácí rozhodně nepolevovali ani ve druhém poločase a ve 47. minutě přidali čtvrtý zásah. Calvin Stengs se po obrovských zmatcích v defenzívě protivníka i finální nahrávce Mahera zbavil ukázkovou přešlapovačkou Bakkera a pak chytře obstřelil Scherpena.

Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen lehce opadlo, Alkmaar se více tlačil na útočnou polovinu až v závěrečné čtvrthodině. Pověstného "búra" mohl dovršit Idrissi v 80. minutě, jenomže ani tentokráte neměl štěstí a trefil vzdálenější tyč. O šest minut později se více dařilo střídajícímu Norovi Bjørnu Johnsenovi, který po kolmici od Stengse chladnokrevně propálil Scherpena z deseti metrů.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Groningen 1:2

02.02.2019 19:45

Góly: 55. Marios Vrousai - 35. Django Warmerdam, 37. Kaj Sierhuis

Groningen díky skvěle zvládnuté koncovce prvního poločasu zvítězil na půdě rozjetého Tilburgu 2:1 a v boji o záchranu tak získal nesmírně cenné tři body. Do druhé půle vstupoval s dvoubrankovým náskokem a i přes včasné snížení protivníka udržel hubené vedení až do závěrečného hvizdu. V tabulce se posunul na patnáctou pozici s jednadvaceti body o skóre před šestnáctý Emmen. Willemu patří devátá příčka s pětadvaceti body.

Domácí navíc přišli o svou vítěznou šňůru v roce 2019, ta po třech předchozích úspěších trochu nečekaně skončila. Přitom do utkání nevstoupili vůbec špatně a úvodní gól mohli vsítit po čtvrthodině hry, avšak střelu Isaka po parádní individuální akci vyrazil do strany pozorný gólman Padt. Po půl hodině došlo k prvnímu zajímavému momentu. Memišević totiž přišlápl protihráče a rozhodčí Martens šel k videu přezkoumat, jestli se nejednalo o červenou katu.

Po nepříliš dlouhém pozorování měl jasno a bosenskému záložníkovi ukázal "jen" žlutou kartu. Groningen se dostal do vedení ve 35. minutě. Django Warmerdam po narážečce s Mahim vypálil z necelých pětadvaceti metrů a jeho fantastická střela zapadla nechytatelně ke vzdálenější konstrukci. Neuběhly ani další dvě minuty a hosté znovu slavili, jejich náskok pojistil teprve dvacetiletý mladík Kaj Sierhuis hostující v klubu z věhlasného Ajaxu.

Svou premiérovu trefu v Eredivisii si připsal po geniálním obloučku z poloviny hřiště od Brunse a v tváří tvář proti brankáři Wellenreutherovi si počínal jako zkušený mazák, míč totiž umístil po zemi do pravého dolního rohu. V samém závěru úvodního dějství byl blízko k snížení Tapia, který hlavičkoval o decimetry vedle pravé konstrukce. Domácí se vrátili do hry o bodový zisk v 55. minutě díky trefě dvacetiletého Řeka Mariose Vrousaie.

Záložník hostující v Tilburgu z řeckého Olympiakosu Pireus obdržel pas od Crowleyho a z pravé strany pokutového území vypálil křížem k protější tyči, Padt neměl nárok. V polovině druhé části napřáhl z hranice šestnáctky aktivní Isak a hostující strážce měl co dělat, aby balón odvrátil na rohový kop. V závěrečné desetiminutovce Willem tlačil, ale když si fantastický Padt poradil se šancemi Vrousaie i Dankerluie, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - VVV Venlo 6:0

02.02.2019 19:45

Góly: 35. Hakim Ziyech, 52. Kasper Dolberg, 60. Dušan Tadić, 85. David Neres, 87. Klaas-Jan Huntelaar, 90+1. Donny van de Beek

Ajax dal zapomenout na potupnou porážku z Rotterdamu s místním Feyenoordem v poměru 2:6 a tentokráte rozstřílel Venlo vysoko 6:0, po delší době předvedl výtečný výkon v defenzívě. V prvním poločase se trochu hledal a vedl o jediný gól, ovšem po přestávce rozjel ofenzivní koncert a přidat dalších pět branek. V tabulce Eredivisie zůstává na druhé pozici s padesáti body o pět bodů za vedoucím PSV Eindhoven.

VVV nebodoval podruhé za sebou a je sedmý se šestadvaceti body. Zajímavostí sobotního duelu je, že se do střelecké listiny zapsalo šest různých autorů, což svědčí o dobré pohodě v týmu. Úvodní půlhodina toho příliš nenabídla a na AFC bylo chvíli znát, že si po týden starém výprasku nevěří. Hned první vážnější příležitost z 35. minuty skončila gólem a přinesla jasnému favoritovi alespoň částečný klid.

Marocký reprezentant Hakim Ziyech se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a nádhernou ranou vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu, brankář Unnerstall se jen naprázdno proletěl vzduchem. Sedm minut po přestávce skóroval po více než měsíci dánský kanonýr Kasper Dolberg, jenž si elegantně na prsa zpracoval pas od van de Beeka a poté akrobaticky zavěsil do bližší šibenice. Tato trefa určitě bude aspirovat na gól roku.

Přesně po odehrané hodině vyrazil Unnerstall střelu z hranice pokutového území do strany přímo na kopačku Dušana Tadiče, který se zakončením do odkryté branky neměl větší problémy - 3:0. Za dalších pět minut mohl srbský špílmachr přidat svou druhou trefu, avšak pokořeného hostujícího strážce zastoupil na brankové čáře vracející se Promes. Ajax si schoval zbývající tři zásahy do závěrečné desetiminutovky.

Nejprve se prosadil střídající David Neres, když se elegantně obtočil kolem svého protihráče. Poté byl evidentně přidržen, nicméně balón ještě stačil zasáhnout špičkou kopačky a se štěstím ho dopravil do sítě kolem překvapeného Unnerstalla. Vzápětí ani ne po pěti minutách strávených na trávníků obdržel Klaas-Jan Huntelaar přihrávku před prázdnou branku od Nerese a nemýlil se - 5:0. Gólový účet uzavřel v nastaveném čase van de Beek technickou střelou pod břevno.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SC Heerenveen 2:2

02.02.2019 18:30

Góly: 24. Mukhtar Ali, 58. Bryan Linssen - 14. Michel Vlap, 90+3. Sam Lammers (pen.)

Fotbalisté Vitesse nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Heerenveenu a remizovali s ním v poměru 2:2, v samém závěru jim chyběl kousek štěstí. Na domácí scéně tak nevyhráli potřetí za sebou a v tabulce Eredivisie se nacházejí na páté pozici s třiceti body. Ani hosté ve druhé polovině sezóny ještě neslavili tříbodový zisk, vzhledem k průběhu má však bod z půdy Arnhemu cenu zlata.

SC vstoupil do sobotního duelu lépe a poprvé zahrozil již po necelých šedesáti sekundách hry. Na levé straně to skvěle udělal Sam Lammers a zpětnou nahrávkou uvolnil na hranici brankového území van Bergena, jehož přízemní pokus z první dokázal nadvakrát odvrátit do bezpečí skvělý brankář Eduardo. Heerenveen zužitkoval svou mírnou převahu po necelé čtvrthodině hry, do vedení ho poslal jednadvacetiletý záložník Michel Vlap.

Tomu předložil balón do běhu Mihajlović a následná kroucená rána ze střední vzdálenosti ukázkově zaplachtila pod horní tyčku kolem marně se natahujícího strážce SBV. Od tohoto momentu domácí výrazně přidali a začali tlačit. Nejprve selhal ve vyložené možnosti Bryan Linssen a ze středu pokutového území mířil mimo. Ve 24. minutě se svěřenci ruského kouče Leonida Sluckého přeci jen mohli radovat z vyrovnání, do černého zamířil Mukhtar Ali.

Saúdskoarabský reprezentační záložník využil zákroku brankáře Hahna po střele Darfaloua a poté hlavou ze čtyř metrů umístil míč do dolního levého rohu. Hosté byli blízko k opětovnému vedení necelých pět minut před přestávkou, jenomže Eduardo se blýskl proti bombě Lammerse z osmi metrů. Po necelé hodině hry naopak udeřili domácí a otočili vývoj tohoto střetnutí. Poosmé v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Linssen.

Tentokráte se dostal k odraženému balónu a z voleje z dvanácti metrů ho nechytatelně napálil k pravé konstrukci. V závěrečné čtvrthodině střídala jedna nebezpečnější akce druhou, hosté vyrovnali ve třetí nastavené minutě. Clarke-Salter totiž stáhl ve vlastní šestnáctce van Amersfoorta a píšťalka rozhodčího van den Kerkhofa prozatím zůstala němá. Vitesse z následného brejku docílilo branky, avšak van den Kerkhof ji po prozkoumání videa odvolal a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Lammers a střelou do protipohybu srovnal.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - NAC Breda 3:0

01.02.2019 20:00

Góly: 29. Delano Burgzorg, 49. Youssef El Jebli, 90+5. Delano Burgzorg

De Graafschap navázal na úvodní domácí vítězství tohoto roku se Sittardem (5:1) a tentokráte si celkem bez potíží poradil s dalším konkurentem o záchranu z Bredy. Svého rivala zdolal v poměru 3:0 a po delší době tak opustil samotné dno tabulky. S osmnácti body se posunul na sedmnáctou pozici o skóre za Groningen, naopak NAC nezvítězil potřetí za sebou a klesl na poslední osmnácté místo se šestnácti body.

Celek z Doetinchemu byl od začátku aktivnější a hnal se mnohem více za třemi body než soupeř. Úvodní půlhodina přinesla opatrnější průběh, pak ovšem z ničeho nic udeřil domácí výběr z první větší šance sobotního střetnutí. Delano Burgzorg obdržel kolmou přihrávku od Youssefa El Jebliho a pak tvrdě vypálil ze čtrnácti metrů. Brankář van Leer si sice na balón sáhl, ale v cestě ke své levé tyči mu již zabránit nedokázal.

Neuběhly ani dvě minuty a BV mohl vést o dvě trefy, nicméně po precizně zahraném přímém volném kopu od El Jebliho famózně zasahoval van Leer. De Graafschap se přeci jen opět dočkal ve 49. minutě. Aktivní El Jebli se postavil ke standardní situaci z necelých dvaceti metrů, ukázkově obstřelil zeď a jeho kroucený pokus zapadl do vzdálenějšího horního rohu. Strážce Bredy se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Od tohoto momentu hosté výrazně přidali, jenomže alespoň snížit náskok protivníka se jim nedařilo. V 54. minutě po pasu z pravého křídla hlavičkoval v brankovém území Korte a gólman Jurjus se štěstím ukryl balón v rukavicích, k tomu mu pomohla i branková konstrukce. Po necelé hodině hry uprchl na pravé straně Vet a celou akci vzal trochu sobecky na sebe, místo přihrávky do lepší pozice nabíhajícímu spoluhráči volil střelu z ostrého úhlu.

Nejlepší varianta to nebyla, neboť van Leer byl připraven a balón vyrazil před sebe. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem Kastaneer propálil Jurjuse a míč směřoval do branky, ale těsně před čarou předvedl skvělý obranný zákrok vracející se van de Pavert. De Graafschap uzavřel gólový účet tohoto střetnutí v páté nastavené minutě znovu z přímého volného kopu, střela Leeroye Owusua z dvaadvaceti metrů zaplachtila k pravé tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven20181169:1155
2.AFC Ajax20162272:1850
3.Feyenoord Rotterdam20123543:2739
4.AZ Alkmaar20104640:2634
5.SBV Vitesse2086633:2730
6.FC Utrecht2084833:3128
7.VVV Venlo2075827:3526
8.Heracles Almelo20821033:4226
9.Willem II2074930:3625
10.PEC Zwolle20731026:3424
11.ADO Den Haag2066828:3924
12.Fortuna Sittard2065932:4123
13.SC Heerenveen2057842:4722
14.SBV Excelsior20641029:4922
15.FC Groningen20631124:3121
16.FC Emmen2056924:4521
17.BV De Graafschap20531222:4618
18.NAC Breda20441222:4416

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
AjaxFans

Hunter ještě jeden gól a má 100 gólů v Ered

Reagovat
smazaný uživatel

van de Beek by k nám mohl jít taky

Reagovat
afc ajax

Nie nie

Reagovat
Elliasson

Ale jó. Je to velmi sympatický hráč, jen má na můj vkus moc rád Ajax.

Reagovat
AjaxFans

Pěkně Excelsior I jsem přehledl,že je tam Mounir.Trochu překvápko,že nehrava Anita

Reagovat
smazaný uživatel

Asi prvýkrát som sledoval v tejto sezóne zápas Eredivisie (kvoli Edwardsovi v Excelsiore). Sympatický klub, a celkom som sa bavil. Edwards jeden z tých lepších na ihrisku.

Reagovat
Stiksxx

V první půli teda hroznej výkon. V druhý už mnohem lepší.

Luuk a jeho 5. hattrick za PSV v lize a svým prvním gólem dokončil 100 gólů za PSV. Parádní počin.

Čeho se bojím, je zranění Bergwijna. Jeho reakce nebyla vůbec optimistická.

Super výkon Gakpo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, kdy bude prosím tě v pořádku Romero a hrát ??

Reagovat
Stiksxx

Teď o něm nic nevím. Nedávno nastoupil za juniorku, ale teď nebyl ani na jedné ze soupisek..Nevím, kdy by mohl začít hrát..

Reagovat
Stiksxx

Tak Romero byl ted mesic na mistrostvi jizni ameriky do 20-ti let. Odehral 6 zapasu z nich $x byl v zakladu. Do tri nenastoupil vubec. Dal dva goly. Jeden s Paraguayi 1:1 a jeden Peru 1:0. Argentina postoupila na MS v Polsku tento rok.

Reagovat
Han střelil první

Necka dostal po 4 zápasech šanci a bum

Reagovat
smazaný uživatel

Necid Snad se rozstřílí.

Reagovat
Pablos

škoda, že se nehrálo do 99.min. ...měl by hattrick

Reagovat
TheMally11

Jak hrál Sadílek s Černým?

Reagovat
Stiksxx

Sadílek s Černým nehrajou. Černý je v Ajaxu a Sadílek v PSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid posolil

Reagovat
AjaxFans

Hezký pěkně Richedly a Urby

Reagovat
Stiksxx

Docela bych se cítil poškozeně v případě Utrechtu. Ta pecka nebyla ani náhodou. Byl to faul na hranici vápna. Kuipers to vytáhl ven a do sluchátka mu řekli, že to má být penalta..

Zajímavý je, že u takhle důležitých momentů se neběžel podívat ani jednou na ty záběry a rozhodl, jak mu řekli. I s tou červenou. Za ten zákrok už jsem viděl dát červenou ale i žlutou..Je to při nejmenší podivné..

Reagovat
AjaxFans

Podle Livesport dostal červenou i Nazpět.Ale pak to opravili.No,když jsme u toho,tak ta druhá žlutá u vás taky hodně přísná

Reagovat
AjaxFans

Bazoer

Reagovat
Stiksxx

To mi ani neprijde. Me prislo ze byla umyslna. Tam byl videt pohyb proti balonu. To spis Malen mohl dostat misto zlufy cervenou. Bez balonu faul na achylovky.. proto ho i o puli Bommel radsi sundal.

Reagovat
Coutinho10

Necka

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý týden rozdrtit skvělej Ajax 6:2 a teď rupnout s Excelsiorem..

Reagovat
Elliasson

Ne každé derby se povede.

Reagovat
Stiksxx

Tak snad Bergwijn nemá zlomenou nohu...

Jinak de Jong 44 gólů hlavou, 37 pravačkou a 19 levačkou.

Reagovat
Stiksxx

Jo a ještě k té trenérské rošádě.

Pro Feyenoord Advocaat bych řekl nic moc. Zkušenosti určitě bohaté, ale nepřijde mi, že by byl tak progresivní jak by asi Feyenoord potřeboval.

A Brom z AZ do Utrechtu? Pro mě tedy dva nejsympatičtější týmy v lize (hned po PSV samozřejmě). Hlavně teda Utrecht. Nevím no. Asi tam budou nějaké interní věci.

Reagovat
AjaxFans

Nechápu proč není v sestavě kola Neres.Za pár minut gól a dvě asistence není špatné

Reagovat
Stiksxx

Tj. Kdyz je tam Necka.

Reagovat
Stiksxx

Ale zase Necka byl pro tym dulezitejsi. Neres ram byl za rozhodnuteho stavu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele