základní část, 20. kolo
03.02.2019 14:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV si s oslabeným Sittardem věděl rady a porazil ho hladce 5:0

PSV poprvé v novém roce předvedl výkon hodný svých kvalit a v domácím prostředí deklasoval nováčka ze Sittardu vysoko 5:0. Na čele tabulky si tak udržel pětibodový náskok před druhým Ajaxem. Fortuna naopak nenavázala na překvapivé vítězství s Arnhemem (2:1) a patří ji dvanáctá příčka s třiadvaceti body. Zlomový moment nedělního utkání nastal po půl hodině hry, od té doby totiž dohrávali hosté v deseti a byli naprosto bezmocní.

Jasný favorit poprvé zahrozil v 8. minutě, kdy se pozdější hrdina Luuk de Jong zjevil po narážečce s Malenem v tváří tvář brankáři Koselevovi, jenomže ránou po zemi ho překonat nedokázal. Ještě v téže minutě se stav přeci jen měnil, to když po chybě v hostující defenzívě napřáhl z osmnácti metrů Gastón Pereiro. Jeho parádní rána zaplachtila k pravé konstrukci, Koselev se jen naprázdno proletěl vzduchem.

V polovině úvodního dějství mohl uruguayský záložník přidat svůj druhý gól, po vyhraném osobním souboji s Heeringsem však mířil o pár decimetrů vedle. Ve 32. minutě opustil trávník Clint Essers, který zahrál úmyslně rukou. Rozhodčí Blom mu udělil žlutou kartu, a vzhledem k tomu, že hostující obránce o sedm minut dříve už jednu obdržel, tak odešel předčasně do sprch. Za další dvě minuty se ve slibné možnosti zjevil Bergwijn .

Ten uháněl sám po pravém křídle směrem ke Koselevovi, ale z mírného úhlu ho překonat nedokázal. Domácí se mohli uklidnit necelých deset minut po přestávce. De Jong si před hranicí brankového území naskočil na pas Codyho Gakpa a hlavou s pomocí břevna skóroval. O dvě minuty později si oba spoluhráči role vyměnili, tentokráte po přenesení hry od de Jonga vystřelil z hranice šestnáctky Gakpo a parádně zavěsil do vzdálenější šibenice - 3:0.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem měl na kopačce další gól Angeliño, jenže po narážečce s Gakpem rozvlnil boční síť. V 76. minutě po akci na jeden dotek střílel z hodně ostrého úhlu de Jong a jeho přízemní pokus překvapivě skončil u zadní tyče. Nejlepší střelec letošního ročníku Eredivisie dokonal hattrick v 87. minutě, po nastřelení tyče od Gakpa a následném pasu Pereira hlavičkoval zblízka ze tří metrů do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele