základní část, 20. kolo
03.02.2019 16:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Tomáš Necid se po dvou měsících vrátil na ligové trávníky a dvěma góly sestřelil Heracles

Průběh nizozemské nejvyšší soutěže ovlivnila po delší době česká stopa, konkrétně útočník Tomáš Necid. Devětadvacetiletý rodák z Prahy si řekl o svůj návrat do základní sestavy Den Haagu, neboť jedinými dvěma brankami nedělní dohrávky 20. kola rozhodl o vítězství svého výběru nad Heracles. Předchozí čtyři zápasy proseděl jen na lavičce, tentokráte se však dostal na trávník v 69. minutě a důvěru trenérovi Alfonsu Groenendijkovi splatil s noblesou.

ADO tím přerušil svou třízápasovou šňůru bez vítězství a poprvé v roce 2019 naplno bodoval, tabulkou poskočil na jedenáctou pozici se čtyřiadvaceti body. Naopak Almelo pokračuje v mizérii, potřetí ve druhé části nizozemské nejvyšší soutěže nebodovalo a propadlo se na osmé místo se šestadvaceti body. Domácí vstoupili do tohoto utkání aktivně a již po necelých dvou minutách rozvlnili síť, ale branka nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdu.

Po necelé čtvrthodině hry uprchl na levém křídle Becker a zkusil překvapit střelou ke vzdálenější tyči, avšak brankář Blaswich byl připraven a míč vyrazil do strany. Pak se po vyložených možnostech slehla zem, domácí přitlačili až ve druhé polovině závěrečného dějství. Nejprve byl blízko ke skórování hlavičkující Beugelsdijk, který minul prostor tří tyčí vskutku o malý kousek. Poté už přišly Necidovy chvíle.

V 74. minutě vlétl jako tank do pokutového území protivníka a vzápětí upadl. Na první pohled se zdálo, že byl zatažen za dres a celá situace se proto zkoumala u videa, rozhodčí Mulder však pokutový kop nenařídil. Za dalších pět minut se několikanásobný český reprezentant zapsal do střelecké listiny. Po přihrávce na hranici ofsajdu od Kanona se kličkou zbavil protihráče a z devíti metrů vystřelil levačkou do pravého dolního rohu.

Hosté začali s přibývajícím časem stále více riskovat a otevřeli okénka ve své defenzívě, čehož Necid podruhé využil v 89. minutě. Gólový účet uzavřel po přesně načasovaném centru Beckera z pravé strany do volného prostoru a hlavou na hranici brankového území rozvlnil síť. Heracles v příštím kole přivítá věhlasný Ajax a nedá se předpokládat, že by svůj bodový půst přerušilo. Den Haag bude bojovat na půdě nováčka z Emmenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele