základní část, 20. kolo
03.02.2019 14:30 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Zwolle heroicky otočilo zápas s Utrechtem a zvítězilo 4:3

Utrecht byl blízko k zlomení své nelichotivé bilance v roce 2019 a ještě zhruba čtvrthodiny před koncem vedl na půdě Zwolle o dvě branky, jenomže kvůli dvěma gólům kanonýra Mika van Duinena z nastaveného času odjíždí domů s prázdnou. Po naprosto nevídaném průběhu prohrál i potřetí ve druhé části tohoto ročníku a celkově popáté za sebou, proto mu patří šestá příčka s osmadvaceti body. PEC letos vyhrál potřetí v řadě a je desátý se čtyřiadvaceti body.

Hosté od samého začátku chtěli ukončit současnou mizérii a do nedělního střetnutí vlétli jako uragán. Ani ne po šedesáti sekundách zahrozil Klaiber, jehož rána ze střední vzdálenosti orazítkovala horní tyčku. FC přerušil svůj gólový půst trvající 203 minut zásluhou švédského záložníka Simona Gustafsona, jenž po hezké individuální akci napřáhl z pětadvaceti metrů a naprosto precizně zavěsil k levé konstrukci za záda plachtícího gólmana van der Harta.

Přesně po dvaceti odehraných minutách měl na kopačce vyrovnání Namli, nicméně jeho bombu z necelých třiceti metrů zastavilo břevno. Domácí se dočkali za dalších pět minut, kdy Vito van Crooij obdržel pas z levého křídla od Namliho a hlavou z hranice brankového území rozvlnil síť. V následujícím průběhu se hra uklidnila, svěřenci kouče Dicka Advocaata šli opět do vedení po necelé hodině hry z rohového kopu.

Na ten si naskočil Timo Letschert a ze šesti metrů zavěsil hlavou do horní síťky v prostoru tří tyčí. Hosté si zkomplikovali situaci v 71. minutě, to když Urby Emanuelson šlápl na kotník Thomasu Lamovi a rozhodčí Kuipers mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu. Utrechtu oslabení zprvu nevadilo, neboť o čtyři minuty později převzal Jean-Christophe Bahebeck centr za obranu od Gustafsona a z mírného úhlu chladnokrevně zamířil do bližší šibenice - 1:3.

Domácí se vrátili do hry o bodový zisk za dalších pět minut. Lam předvedl skvělý důraz v předbrankovém prostoru a šajtlí obstřelil vyběhnutého gólmana Jensena. V 90. minutě se zřejmě zrodil klíčový moment. Kuipers po konzultaci s VAR nařídil ve prospěch Zwolle pokutový kop a ten bez problémů proměnil van Duinen střelou doprostřed branky. Stejný hráč otočil vývoj ve třetí nastavené minutě. Po kolmici od Namliho vyslal přízemní pokus k přední tyči a dokonal tím fantastický obrat. Ke kuriózní situaci došlo těsně před závěrečným hvizdem, kdy další červenou kartu obdržel vystřídaný Bazoer a Utrechtu tak bude chybět.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele