základní část, 20. kolo
02.02.2019 18:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse přišlo o výhru s Heerenveenem v samém závěru

Fotbalisté Vitesse nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Heerenveenu a remizovali s ním v poměru 2:2, v samém závěru jim chyběl kousek štěstí. Na domácí scéně tak nevyhráli potřetí za sebou a v tabulce Eredivisie se nacházejí na páté pozici s třiceti body. Ani hosté ve druhé polovině sezóny ještě neslavili tříbodový zisk, vzhledem k průběhu má však bod z půdy Arnhemu cenu zlata.

SC vstoupil do sobotního duelu lépe a poprvé zahrozil již po necelých šedesáti sekundách hry. Na levé straně to skvěle udělal Sam Lammers a zpětnou nahrávkou uvolnil na hranici brankového území van Bergena, jehož přízemní pokus z první dokázal nadvakrát odvrátit do bezpečí skvělý brankář Eduardo. Heerenveen zužitkoval svou mírnou převahu po necelé čtvrthodině hry, do vedení ho poslal jednadvacetiletý záložník Michel Vlap.

Tomu předložil balón do běhu Mihajlović a následná kroucená rána ze střední vzdálenosti ukázkově zaplachtila pod horní tyčku kolem marně se natahujícího strážce SBV. Od tohoto momentu domácí výrazně přidali a začali tlačit. Nejprve selhal ve vyložené možnosti Bryan Linssen a ze středu pokutového území mířil mimo. Ve 24. minutě se svěřenci ruského kouče Leonida Sluckého přeci jen mohli radovat z vyrovnání, do černého zamířil Mukhtar Ali.

Saúdskoarabský reprezentační záložník využil zákroku brankáře Hahna po střele Darfaloua a poté hlavou ze čtyř metrů umístil míč do dolního levého rohu. Hosté byli blízko k opětovnému vedení necelých pět minut před přestávkou, jenomže Eduardo se blýskl proti bombě Lammerse z osmi metrů. Po necelé hodině hry naopak udeřili domácí a otočili vývoj tohoto střetnutí. Poosmé v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Linssen.

Tentokráte se dostal k odraženému balónu a z voleje z dvanácti metrů ho nechytatelně napálil k pravé konstrukci. V závěrečné čtvrthodině střídala jedna nebezpečnější akce druhou, hosté vyrovnali ve třetí nastavené minutě. Clarke-Salter totiž stáhl ve vlastní šestnáctce van Amersfoorta a píšťalka rozhodčího van den Kerkhofa prozatím zůstala němá. Vitesse z následného brejku docílilo branky, avšak van den Kerkhof ji po prozkoumání videa odvolal a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Lammers a střelou do protipohybu srovnal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele