Eredivisie - preview 20. kola

01.02.2019, 08:32, aktualizováno 03.02.2019, 08:38
Previews
PSV Eindhoven bude chtít opět odskočit Ajaxu, který se v sobotu k lídrovi dotáhl na dva body. A při vší úctě Sittard by pro něj neměl být velkou překážkou. Program Eredivisie zahájí po poledni rotterdamské derby mezi Excelsiorem a Feyenoordem, který je pochopitelně vysokým favoritem. V neděli se střetnou ještě Zwolle s Utrechtem a Den Haag přivítá Heracles Almelo...
SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:15)
Feyenoord letos předvádí velmi nevyrovnané výkony a kvůli tomu není v přímém boji o titul, nicméně stále má šanci dostat se do kontaktu. Momentálně mu v tabulce patří třetí pozice s devětatřiceti body a na vedoucí příčku ztrácí propastných třináct bodů. Nyní bude plnit úlohu favorita v rotterdamském derby s Excelsiorem a pokusí se potvrdit skvělé ofenzivní představení z posledních dvou střetnutí.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta nevstoupili do nového roku zrovna nejlépe a překvapivě prohráli ve Zwolle 1:3. Pak si ovšem spravili chuť ve čtvrtfinále národního poháru se Sittardem a porazili ho hladce v poměru 4:1. Ve šlágru uplynulého kola sehráli naprosto famózní souboj s Ajaxem a nasázeli mu nevídaných šest branek, výsledek 6:2 šokoval nejen celou nizozemskou veřejnost, ale také tu světovou.

"Takových utkání zažijete v životě jen pár. Jsem moc rád, že jsme mohli udělat našim fanouškům radost a společně s nimi oslavili velkolepé vítězství. Nicméně nesmíme usnout na vavřínech, je potřeba se dobře koncentrovat na každý souboj. Excelsior bude nepříjemným protivníkem a určitě nás chce porazit, přizpůsobí tomu i taktiku. O podcenění soupeře nemůže být řeč," vyjádřil se pro klubové stránky třiačtyřicetiletý van Bronckhorst.

Jeho svěřencům se na stadionu De Kuip z dlouhodobého hlediska daří, vždyť zhruba před dvěma měsíci na něm udolali i lídra z PSV (2:1). To SBV má úplně jiné starosti a bude vůbec rád, když se vyhne baráži. V tuto chvíli je až patnáctý s devatenácti body a před sedmnáctým De Graafschapem disponuje pouhým jednobodovým náskokem. Právě tohoto rivala udolal zhruba před týdnem 2:0 a přerušil svou šňůru čtyř porážek v řadě za sebou.

S nadcházejícím nedělním konkurentem nemá zrovna nejlepší vzájemnou bilanci. Na podzim si odvezl z jeho půdy prohru 0:3, bodovat nedokázal ani v uplynulém ročníku (0:1 a 0:5). V dresu SBV si možná odbude svou premiéru německý útočník Dennis Eckert, jenž na konci přestupního období přišel hostovat ze španělské Celty Vigo. Chybět naopak budou zranění Matthys s Paynem a také vykartovaný Jeffry Fortes. Hosté postrádají Botteghina, Bijlowa i Malaciu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.00 - 7.31 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PEC Zwolle - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Zwolle vstoupilo do druhé poloviny sezóny tím nejlepším možným způsobem a oddálilo se sestupovým příčkám, nyní myslí na posun do horní poloviny tabulky. Ve dvou dosavadních utkáních roku 2019 vybojovalo plný počet šesti bodů a vyhouplo se na dvanáctou pozici s jednadvaceti body, navíc ani v jednom případě nebylo považováno za favorita. Teď se pokusí překvapit potřetí za sebou, přivítá totiž silný Utrecht.

Hostům se naopak ve druhé fázi tohoto ročníku Eredivisie vůbec nedaří, celkově prohráli čtyřikrát v řadě. Nejprve neměli šanci v Alkmaaru a sebevědomému protivníkovi podlehli hladce 0:3. Naposledy nepředvedli vůbec nic s Tilburgem a museli skousnout nečekanou prohru 0:1. Kvůli tomu se propadli na šestou příčku s osmadvaceti body a jejich manko na třetí Feyenoord už činí propastných jedenáct bodů.

"Bohužel nejsme v optimálním rozpoložení a hledáme ten nejlepším možný způsob, jak se vrátit na vítěznou cestu. Zwolle má dobře organizovanou defenzívu s rychlými výpady na útočnou polovinu a v poslední době se mu daří i v koncovce. Je třeba zahodit nepovedené období za hlavu, naše motivace je obrovská. Pevně věřím, že se soupeře nebudeme bát," vyjádřil se s respektem na před zápasové tiskové konferenci trenér Dick Advocaat.

Domácí zhruba před dvěma týdny zaskočili ambiciózní Feyenoord a připsali si cenný skalp po výsledku 3:1, minule předvedli vyspělý taktický výkon s Heracles a slavili v poměru 2:0. "O kvalitách Utrechtu nemusím nijak dlouze mluvit, jsou obrovské. Poslední dobou si více věříme a protivníka můžeme porazit. Na druhou stranu je třeba si dát pozor, každá chyba může mrzet," uvedl opatrně kouč Zwolle Jaap Stam.

Tomu schází Koppers vinou poraněné achilovky, hosté se nemohou spolehnout na Belgičana Desserse s Dánem Makienokem a Němcem Striederem (všichni poraněné koleno). Dlouhodobě mimo hru zůstává brankář Marsman (potíže s kotníkem). Podzimní vzájemný souboj vyzněl lépe pro FC, který zvítězil 2:0 díky trefám van Overeema s Klaiberem již v prvním poločase. PEC mu tak rozhodně má co oplácet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.58 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
PSV v minulém kole odskočil po delší době druhému Ajaxu na větší než dvoubodový rozdíl a minimálně současný pětibodový odstup bude chtít udržet co nejdéle. V dosavadním průběhu jen jednou prohrál a jednou remizoval, jinak má na kontě úctyhodných sedmnáct výher. Momentálně tak vládne Eredivisii s dvaapadesáti body, nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti nováčkovi soutěže z Fortuny Sittard.

Eindhovenský celek po fantastické podzimní části nepůsobí tak suverénním dojmem, na druhou stranu stále má nejblíže k zisku mistrovské trofeje. Nejprve zažil šok na půdě jiného nováčka z Emmenu, se kterým neudržel dvoubrankové vedení a nakonec s ním remizoval v poměru 2:2. Naposledy přivítal Groningen a po dvaceti minutách vedl 2:0 díky dvěma brankám Mexičana Lozana, jenomže i přesto se v samém závěru bal o hubené vítězství (2:1).

"Nezáleží úplně na tom, jakým rozdílem uspějeme. Hlavní je, že máme tři body. S přibývajícím časem může hrát roli nervozita a nikdo neříká, že někde neztratíme. Nicméně je potřeba jít krůček po krůček a soustředit se na každý dílčí moment, i sebemenší chyba by nás mohla v konečném účtování mrzet. Fortunu určitě nepodceníme, je to houževnatý protivník," vyjádřil se odměřeně trenér PSV Phillip Cocu.

Hosté nezačali v roce 2019 zrovna nejšťastněji a z půdy De Graafschapu si odvezli debakl 1:5. Následně neuspěli ani ve čtvrtfinále národního poháru, když podlehli Feyenoordu 1:4. Naposledy však zaskočili Arnhem a díky kuriózní brance z druhé nastavené minuty brali nesmírně důležité tři body po výhře 2:1. V tabulce jim paří solidní desátá pozice s třiadvaceti body, teď by byl jakýkoliv zisk obrovskou senzací.

Fortuna překvapila svého nadcházejícího nedělního rivala v prvním letošním vzájemném souboji, kdy s ním až do 90. minuty držela nerozhodný stav 1:1, nicméně pak Eindhoven prokázal své zkušenosti a gólem na poslední chvíli slavil úspěch po výsledku 2:1. Kouč René Eijer se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Dianessy, Vlijter, Dammers, Koot a Lamprou. Cocu nenasadí Australana Thomase, kvůli poranění hlavy není připraven ani právě důležitý pilíř Lozano.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.87 - 19.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - Heracles Almelo  (neděle 16:45)
Den Haag ani Heracles nedisponují v novém roce dobrou formou a doposud ještě nevyhráli, teď se pokusí prolomit špatné období ve vzájemném duelu. Tabulkově je na tom lépe Heracles, které zažilo povedenou první polovinu tohoto ročníku a patří mu osmá pozice se šestadvaceti body. Naopak domácí ADO se nachází mnohem blíže k sestupovému pásmu, s jednadvaceti body se pohybuje na třináctém místě.

Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka čekají na výhru od poloviny prosince, kdy zdolali Tilburg 3:0. Od té doby získali v následujících třech střetnutích dva body, když remizovali s Feyenoordem (2:2) i s Bredou (1:1) a doma podlehli Venlu (2:4). Almelo si z uplynulých deseti zápasů v Eredivisii připsalo na konto pouhopouhých sedm bodů, momentálně prohrálo dvakrát za sebou a nedalo gól Groningenu (0:3) ani Zwolle (0:2).

Domácí výběr už může počítat s brankářskou jedničkou Zwinkelsem, který si odpykal trest za vyloučení s VVV. Naopak na marodce se delší dobu nacházejí Kishna s Davidem, oba laborují s kolenem. To hostující kouč Frank Wormuth počítá mnohem větší absence. Na trávník se nepodívají Pröpper s Jakubiakem (oba po operaci kolene), Breukerse trápí svalové potíže v oblasti stehna a Leemhuise pro změnu tříslo.

Kvůli nedovolenému počtu žlutých karet nepomůže svému celku ani Merkel. "Snažíme se udělat nějaké změny, v tuto chvíli nám nevychází vůbec nic. Do mnoha gólových možností se nedostáváme, a když už přijdou, tak je neproměníme. Jeden povedený zápas by mohl naši situaci otočit. Den Haag hraje před vlastními fanoušky velmi dobře, i přesto je v našich silách ho porazit," vyjádřil se s optimistickými vyhlídkami Wormuth.

Na podzim se radovalo Heracles, když po sedmi minutách vzájemného klání vedlo o dvě trefy a po divokém průběhu slavilo v poměru 4:2. "Slabší chvíle může potkat každého, kvalitu daného týmu to nesnižuje. Očekávám vyrovnanou bitvu plnou osobních soubojů, diváci by se nudit neměli. V tomto roce jsme ještě nevyhráli a všichni teď věříme, že se to konečně povede," prohlásil pro klubové stránky čtyřiapadesátiletý Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.60 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Vitesse - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Oba tradiční účastníci nejvyšší nizozemské soutěže by bezpochyby rádi bojovali minimálně o pozice pro posezónní play-off o Evropskou ligu. Zatímco Vitesse se to zatím úspěšně daří, ačkoli s minulým výsledkem nemohlo být ani zdaleka spokojeno, Heerenveen paběrkuje jen ve středu tabulky. Svého protivníka už devětkrát za sebou neporazil.

V posledních dvou zápasech se arnhemskému celku jednoduše nezadařilo. Nejenže vypadl z KNVB Bekeru po porážce na půdě vždy silného Alkmaaru, horší byl pak výpadek na hřišti stále se zlepšujícího Sittardu. "Byla to vážně bolestivá porážka. Ale musíme na to utkání co nejrychleji zapomenout a dívat se dopředu," uvedl trenér Leonid Sluckij.

Jeho mužstvo není zvyklé prohrávat vícekrát v řadě. V letošní sezóně tomu bylo vůbec poprvé, co odešlo dvakrát za sebou poraženo. Jinak v Eredivisie s pravidelností boduje. "Potřebujeme vyhrát," burcoval obránce Maikel van der Werff. "Jsme zvyklí na tlak. Podle mého je to dokonce potřeba. Pod tlakem totiž ze sebe vydáte maximum."

Poslední dvě vzájemná střetnutí s Heerenveenem dopadla smírně, kupříkladu však dvě klání z roku 2017 ovládli domácí, kteří dokonce v obou případech skórovali čtyřikrát. Za takový rezultát by se nyní určitě nezlobili. "Nebudu si připouštět k tělu tlak z okolí. Sám sebe jednoduše dostávám pod svůj vlastní velký tlak," dodával arnhemský stratég.

Ani hostům se minulé dvě utkání nezdařila. Také oni se poroučeli z Nizozemského poháru, a to po prohře s Ajaxem, také oni naposledy neurvali ani bod, neboť nad jejich síly byl Alkmaar. Srdíčka ztrácejí na klíčovou sedmou pozici pět bodů a potřebovali by už nutně zabrat. Vždyť z možných dvanácti bodů získali z uplynulých čtyř kol jen jeden.

Tim Matavž, Arnold Kruiswijk a Hilary Gong jsou na marodce Vitesse, Heerenveen by měl postrádat pouze jednoho hráče, a to zraněného Mortena Thorsbyho. Problémem by pro fríský klub mohl být odchod hned tří hráčů, pryč totiž přestoupili Davy Bulthuisen, Arbër Zeneli i Jordy Bruijn. "Pořád ale má soupeř talentovaný tým," zakončil van der Werff.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.99 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - FC Groningen  (sobota 19:45)
Willem je prozatím největším překvapením druhé poloviny tohoto ročníku a všem zřetelně naznačuje, že názory o možném sestupu nehodlá naplňovat. V dosavadních dvou duelech nového roku neztratil ani bod a to i přesto, že přišel o svou španělskou oporu Frana Sola, jenž ze šestadvaceti gólů týmu v první části sezóny nasázel přesnou polovinu. Tilburg je v tabulce na devátém místě s pětadvaceti body, Groningenu patří šestnáctá příčka s osmnácti body.

Hosté se prozatím nacházejí v sestupovém pásmu, ovšem jejich výkony jasně ukazují, že tomu tak v nadcházejícím průběhu nebude. FC se nepovedla podzimní část a sbíral jeden neúspěch za druhým, v samém závěru však přeci jen zaznamenal nárůst formy. Do druhé fáze vstoupil tím nejlepším možným způsobem a poradil si s Heracles hladce v poměru 3:0. Naposledy zažil nesmírně těžkou zkouškou na půdě lídra z Eindhovenu.

PSV se během dvaceti minut dostal do dvoubrankového vedení, nicméně houževnatý Groningen ještě do poločasu snížil a nakonec neměl daleko ani k nerozhodnému výsledku. "Je velká škoda toho nepovedeného vstupu do utkání, na druhou stranu jsme odvedli maximum. Prohrát s takovýmto týmem o jednu trefu není ostudou. Teď se musíme zkoncentrovat a pokusit se zvítězit v Tilburgu, což také nebude vůbec jednoduché," uvedl trenér Danny Buijs.

Willem má ze tří dosavadních střetnutí roku 2019 stoprocentní bilanci. Po úspěchu nad Bredou (2:0) nezaváhal ani ve čtvrtfinále národního poháru v Enschede a po výsledku 3:2 s místním Twente proklouzl mezi čtyřku nejlepších. Před šesti dny se postaral o překvapení v Uterchtu a díky preciznímu taktickému výkonu slavil v poměru 1:0. "Jeho forma je skvělá, potřebujeme ho něčím překvapit," doplnil krátce šestatřicetiletý Buijs.

Jeho protějšek Adrie Koster očekává vyrovnaný souboj. "Groningen patří dlouhodobě mezi černé koně soutěže a o jeho kvalitách nemůže být sporu. Jestliže chceme prodloužit sérii vítězství, tak je potřeba hrát minimálně stejně dobře jako v posledních týdnech," vyjádřil se Koster s respektem. Tomu scházejí Francouz Coulibaly s obráncem Lieftinkem. Hosté přijedou bez Pohla, Hoekstry a Japonce Doana, jenž si stále plní reprezentační povinnosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.32 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AFC Ajax - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Ajax utrpěl před týdnem opravdu těžký debakl, inkasoval na půdě Feyenoordu hned šest branek, a protože PSV naopak nezaváhal v souboji s Groningenem, zvětšila se jeho ztráta na titul na pět bodů. Další zaváhání jednoduše není možné, jinak by s myšlenkami na první příčku mohlo být amen. Tentokráte se mu postaví překvapení z Venlo.

Defenzivní činnost je něco, co amsterdamský celek v poslední době trápí. Čisté konto neudržel pětkrát v řadě, přičemž v předminulém ligovém kole obdržel čtyři branky od Heerenveenu. "Padla tvrdá slova. Všichni jsme se navzájem kritizovali, nadávali si," popisoval nevalnou atmosféru kouč Erik ten Hag po neúspěchu v Rotterdamu.

Proti Venlu se Ajaxu v letech předchozích poměrně slušně dařilo, šestkrát za sebou ho už porazil, pakliže by však předvedl obdobný výkon v obraně jako proti Feyenoordu, povinné tři body nemůžou být ani zdaleka jisté. "Museli jsme všechno kriticky zanalyzovat, zjistit body ke zlepšení, abychom mohli pokračovat dál," ujišťoval domácí stratég.

Po zranění kolene by se mohl na hřišti objevit navrátilec Nicolás Tagliafico, jenž už zažehnal své problémy s kolenem, naopak mimo hru budou zranění Lisandro Magallán společně s Noussairem Mazraouim. Fit je údajně Jöel Veltman, není však příliš pravděpodobné, že by se objevil teď v základu. Lavičku domácích náhradníků by ovšem obsadit mohl.

VVV letos reálně usiluje o první sedmičku, tudíž i o posezónní play-off o Evropskou ligu, nicméně o minulém víkendu své fanoušky určitě nepřesvědčil, podlehl totiž doma Emmenu. Napravovat tenhle negativní výsledek v Amsterdamu bude zajisté přetěžký úkol. Alespoň že bude mít v hlavní nizozemské metropoli k dispozici kompletní kádr.

Avšak k pár změnám v sestavě by hostující trenér Maurice Steijn mohl sáhnout. Také jemu se naposledy nemohla líbit obranná činnost, podobně jako jeho protikolegovi ten Hagovi. Jeho mužstvo lovilo míč z vlastní sítě celkem třikrát. "Pokud se vrátíme k tomu, co jsme dělali před zimní přestávkou, dobré výsledky se vrátí," věřil amsterdamský lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 14.60 - 35.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - FC Emmen  (sobota 20:45)
Alkmaar to ve druhé polovině sezóny vzal za opačný konec a v dosavadních třech utkáních roku 2019 vždy zvítězil, díky tomu se posunul na čtvrté místo Eredivisie s jednatřiceti body. Teď přivítá nováčka z Emmenu a bude považován za jasného favorita, na druhou stranu jeho sobotní rival ve dvou ligových kláních "jarní" části překvapil a proti silným soupeřům vybojoval solidní čtyři body. V tabulce poskočil na čtrnáctou pozici s jednadvaceti body.

FC to přitom nemá daleko ani do horní poloviny tabulky, za jedenáctým Heerenveenem zaostává jen o skóre a na devátý Tilburg má manko čtyř bodů. Nejprve naprosto šokoval lídra z PSV, v závěrečné čtvrthodině dotáhl dvoubrankové manko a vznikla z toho senzační remíza 2:2. Naposledy se utkal s Venlem, v průběhu otočil vývoj a i přes okamžitou odpověď protivníka nakonec rozhodl brankou Michaela Chacona v páté nastavené minutě (3:2).

"Emmen je ve velmi dobré pohodě a bude kousat, s tím musíme počítat. Loni jsme také měli úchvatný vstup do soutěže, ale poté se zasekli a stejnou chybu nehodláme opakovat. Našim cílem zůstává přímá účast v evropských pohárech pro příští ročník, proto je potřeba tyto utkání zvládat. Jestliže zachováme chladnou hlavu v koncovce a nebudeme zbytečně chybovat, tak můžeme získat tři body," prohlásil optimisticky kouč AZ John van den Brom.

Jeho svěřenci si nejprve poradili s Utrechtem a zdolali ho až překvapivě hladce 3:0. Vzápětí nedali šanci ve čtvrtfinále KNVB Beker konkurenčnímu Vitesse (2:0) a minule nezaváhali ani v Heerenveenu, kde díky dvěma šťastným trefám uspěli ve stejném poměru. "Je sice hezké, že jsme ještě ani jednou neinkasovali, ovšem nepřemožitelní nejsme. Emmen bude čekat na svou příležitost, a pokud přijde, tak ji využije," dodal varovně opatrný lodivod Alkmaaru.

Domácí dlouhodobě postrádají Belgičana Wuytense, mimo hru jsou taktéž Boadu (problémy s kotníkem) s de Boerem (potíže s ramenem). Hosté počítají ještě větší ztráty, do zápasu určitě nezasáhnou Deiman (po operaci kolenních vazů), dále pak ani Marinus, Gronsveld, Bos či Bijlsma. Podzimní vzájemný duel vyzněl jasně ve prospěch Alkmaaru, jenž nadělil Emmenu hned čtyři branky a z jeho půdy si odvezl pohodlnou výhru 4:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.86 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BV De Graafschap - NAC Breda  (pátek 20:00)
Do konce základní části Eredivisie chybí ještě dlouhých patnáct kol, nyní v páteční předehrávce 20. kola však spolu sehrají důležitý zápas o záchranu fotbalisté De Graafschapu s Bredou. Domácí výběr je momentálně poslední osmnáctý s patnácti body a na přímou záchranu má manko čtyř bodů. Jeho nadcházející protivník získal pouze o bod více a je sedmnáctý, proto se dá očekávat nesmírně napínavý duel.

Výběr z Doetinchemu nezažil šťastnou podzimní část a postupně se propadl až na samé dno nizozemské nejvyšší soutěže, jeho ztráta se navíc konstantně navyšovala. Hned v úvodním klání nového roku přivítal jiného nováčka ze Sittardu a uštědřil mu překvapivý debakl v poměru 5:1. Zdálo se, že tento výsledek mu po psychické stránce pomůže, ovšem naposledy nezvládl vyrovnaný souboj v Rotterdamu a místnímu Excelsioru podlehl 0:2.

"Každý bod se počítá a mrzí nás, že jsme nerozhodný bezbrankový výsledek neudrželi až do samotného závěru. Určitě jsme měli možnost dostat se do vedení, ale když nevyužijete příležitosti, tak nemůžete uspět. Teď je před námi další klíčová zkouška a já věřím, že navážeme na utkání se Sittardem, NAC bude bojovat o každý centimetr prostoru, nervy mohou sehrát rozhodující úlohu," řekl s očekáváním v hlase kouč BV Henk de Jong.

Hosté roce 2019 ještě nezvítězili. Nejprve přijeli do Tilburgu a prohráli 0:2, před týdnem přivítali Den Haag a přes nepříznivý vývoj ukořistili cenný bod v poměru 1:1. Trenér Bredy Mitchell van der Gaag se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Leigh s Iličem (oba problémy s kotníkem), dále pak te Vrede se Sporksledem (oba potíže s achilovkou) a také Damen (svalové zranění v oblasti břicha).

Na trávník se k tomu nepodívá El Allouchi, jenž stále pyká za vyloučení v Tilburgu. "Jde o hodně, to si všichni uvědomují. Jakýkoliv sebemenší detail může rozhodovat, proto musíme být stoprocentně obezřetní. Všichni věříme, že uspějeme," uvedl krátce van der Gaag. Domácí postrádají Olijveho, Nijlanda a Abdulahiho. Podzimní vzájemné střetnutí skončilo hladkým vítězstvím Bredy 3:0, soupeř mu tak rozhodně má co vracet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.45 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven19171164:1152
2.AFC Ajax19152266:1847
3.Feyenoord Rotterdam19123442:2539
4.AZ Alkmaar1994635:2631
5.SBV Vitesse1985631:2529
6.FC Utrecht1984730:2728
7.VVV Venlo1975727:2926
8.Heracles Almelo1982933:4026
9.Willem II1974829:3425
10.Fortuna Sittard1965832:3623
11.SC Heerenveen1956840:4521
12.PEC Zwolle19631022:3121
13.ADO Den Haag1956826:3921
14.FC Emmen1956824:4021
15.SBV Excelsior19541027:4819
16.FC Groningen19531122:3018
17.NAC Breda19441122:4116
18.BV De Graafschap19431219:4615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Stiksxx

Doufám, že Jurjus vychytá Graafu výhru.

Reagovat
YNWA__MSN

Jak je na tom Steven Bergwijn?? Jsou už nějaké spekulace, že by ho chtěl někdo koupit? Pls do LFC

Reagovat
Stiksxx

To víš že se asi někdo najde. Tady se psalo o MU. Přijde mi to zvláštní, když tam měli Depye a přitom je to hodně podobný hráč. Akorát Bergwijn je chytřejší, techničtější a hbitější. Ale zase tam aspon není už ten pitomec Mourek.

Reagovat
Stiksxx

Meno Koch kapitan Bredy? slusny.

Reagovat
jáá

Ten si prošel vaší juniorkou ne? Co si vzpomínám, tak v Bredě snad kdysi i hostoval ne?

Reagovat
Stiksxx

Presne tak

Reagovat
jáá

Tak jsem dnes zvědavý jak se proberou po poslední nakladače... Proti Venku by nemělo být o čem, ale letos mě pěkně překvapili se solidním umístěním a výkony.

Reagovat
Stiksxx

Ja doufam, ze vas Unerstaal vychyta.

Reagovat
jáá

uvidíme uvidíme, ale že si vybral zrovna VVV, to jsem čuměl jak chleba z tašky

Reagovat
Rudnevs

Čo je na tom také prekvapivé?

Reagovat
AjaxFans

Nějaký schopný link?

Reagovat
jáá

https://eredivisie-stream.net/live/ajax-live-stream-8/channel-1/

mám od Stiksxxe, nikdy zatím nezklamal ještě jednou mu za něj tímto děkuji

Reagovat
AjaxFans

Supr,dikes

Reagovat
dave30

Proč ten Černý v tom Ajaxu zůstává? Za rozhodnutého stavu tam pošle raději pětatřicetiletého Huntelaara, za Jong také nehraje (tak "staré" hráče tam Ajax nestaví, poslední zápas byl jejich nejstarší hráč 1999, ve středu zálohy 2002!!!)...

Reagovat
AjaxFans

Je to Janek.Nevim, co mu agent nakécal,ale měl jít k Srdickam.Jeho chyba.Labyad je lepší než Vašek a stejně nehraje.Do toho je stále na marodce Bande.Jinak včera za krátkou dobu Neres gól a dvě asistence

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele