základní část, 20. kolo
01.02.2019 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

De Graafschap byl v duelu s Bredou produktivnější a zvítězil 3:0

De Graafschap navázal na úvodní domácí vítězství tohoto roku se Sittardem (5:1) a tentokráte si celkem bez potíží poradil s dalším konkurentem o záchranu z Bredy. Svého rivala zdolal v poměru 3:0 a po delší době tak opustil samotné dno tabulky. S osmnácti body se posunul na sedmnáctou pozici o skóre za Groningen, naopak NAC nezvítězil potřetí za sebou a klesl na poslední osmnácté místo se šestnácti body.

Celek z Doetinchemu byl od začátku aktivnější a hnal se mnohem více za třemi body než soupeř. Úvodní půlhodina přinesla opatrnější průběh, pak ovšem z ničeho nic udeřil domácí výběr z první větší šance sobotního střetnutí. Delano Burgzorg obdržel kolmou přihrávku od Youssefa El Jebliho a pak tvrdě vypálil ze čtrnácti metrů. Brankář van Leer si sice na balón sáhl, ale v cestě ke své levé tyči mu již zabránit nedokázal.

Neuběhly ani dvě minuty a BV mohl vést o dvě trefy, nicméně po precizně zahraném přímém volném kopu od El Jebliho famózně zasahoval van Leer. De Graafschap se přeci jen opět dočkal ve 49. minutě. Aktivní El Jebli se postavil ke standardní situaci z necelých dvaceti metrů, ukázkově obstřelil zeď a jeho kroucený pokus zapadl do vzdálenějšího horního rohu. Strážce Bredy se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Od tohoto momentu hosté výrazně přidali, jenomže alespoň snížit náskok protivníka se jim nedařilo. V 54. minutě po pasu z pravého křídla hlavičkoval v brankovém území Korte a gólman Jurjus se štěstím ukryl balón v rukavicích, k tomu mu pomohla i branková konstrukce. Po necelé hodině hry uprchl na pravé straně Vet a celou akci vzal trochu sobecky na sebe, místo přihrávky do lepší pozice nabíhajícímu spoluhráči volil střelu z ostrého úhlu.

Nejlepší varianta to nebyla, neboť van Leer byl připraven a balón vyrazil před sebe. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem Kastaneer propálil Jurjuse a míč směřoval do branky, ale těsně před čarou předvedl skvělý obranný zákrok vracející se van de Pavert. De Graafschap uzavřel gólový účet tohoto střetnutí v páté nastavené minutě znovu z přímého volného kopu, střela Leeroye Owusua z dvaadvaceti metrů zaplachtila k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele