základní část, 20. kolo
02.02.2019 19:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Willem poprvé ve druhé fázi tohoto ročníku ztratil, doma nestačil na Groningen

Groningen díky skvěle zvládnuté koncovce prvního poločasu zvítězil na půdě rozjetého Tilburgu 2:1 a v boji o záchranu tak získal nesmírně cenné tři body. Do druhé půle vstupoval s dvoubrankovým náskokem a i přes včasné snížení protivníka udržel hubené vedení až do závěrečného hvizdu. V tabulce se posunul na patnáctou pozici s jednadvaceti body o skóre před šestnáctý Emmen. Willemu patří devátá příčka s pětadvaceti body.

Domácí navíc přišli o svou vítěznou šňůru v roce 2019, ta po třech předchozích úspěších trochu nečekaně skončila. Přitom do utkání nevstoupili vůbec špatně a úvodní gól mohli vsítit po čtvrthodině hry, avšak střelu Isaka po parádní individuální akci vyrazil do strany pozorný gólman Padt. Po půl hodině došlo k prvnímu zajímavému momentu. Memišević totiž přišlápl protihráče a rozhodčí Martens šel k videu přezkoumat, jestli se nejednalo o červenou katu.

Po nepříliš dlouhém pozorování měl jasno a bosenskému záložníkovi ukázal "jen" žlutou kartu. Groningen se dostal do vedení ve 35. minutě. Django Warmerdam po narážečce s Mahim vypálil z necelých pětadvaceti metrů a jeho fantastická střela zapadla nechytatelně ke vzdálenější konstrukci. Neuběhly ani další dvě minuty a hosté znovu slavili, jejich náskok pojistil teprve dvacetiletý mladík Kaj Sierhuis hostující v klubu z věhlasného Ajaxu.

Svou premiérovu trefu v Eredivisii si připsal po geniálním obloučku z poloviny hřiště od Brunse a v tváří tvář proti brankáři Wellenreutherovi si počínal jako zkušený mazák, míč totiž umístil po zemi do pravého dolního rohu. V samém závěru úvodního dějství byl blízko k snížení Tapia, který hlavičkoval o decimetry vedle pravé konstrukce. Domácí se vrátili do hry o bodový zisk v 55. minutě díky trefě dvacetiletého Řeka Mariose Vrousaie.

Záložník hostující v Tilburgu z řeckého Olympiakosu Pireus obdržel pas od Crowleyho a z pravé strany pokutového území vypálil křížem k protější tyči, Padt neměl nárok. V polovině druhé části napřáhl z hranice šestnáctky aktivní Isak a hostující strážce měl co dělat, aby balón odvrátil na rohový kop. V závěrečné desetiminutovce Willem tlačil, ale když si fantastický Padt poradil se šancemi Vrousaie i Dankerluie, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele