základní část, 20. kolo
02.02.2019 20:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Alkmaar opět neinkasoval, nyní rozdrtil Emmen

Alkmaar pokračuje v krasojízdě a v roce 2019 si na konto připsal čtvrté vítězství v řadě bez jediné obdržené branky. Nováčkovi z Emmenu nedal od samého začátku žádnou šanci na úspěch, začátkem druhého poločasu vedl již o čtyři trefy a nakonec soupeře vyprovodil z trávníku výsledkem 5:0. V tabulce Eredivisie si proto upevnil čtvrtou příčku se čtyřiatřiceti body a ztrátu třetího Feyenoordu stáhl na pět bodů.

FC naopak nenavázal na překvapivou výhru 3:2 ve Venlu a klesl do sestupového pásma, s jednadvaceti body je na šestnáctém barážovém místě s jednadvaceti body. Domácí začali zostra a do vedení šli po deseti minutách. Skvělý důraz v pokutovém území soupeře předvedl Svensson a byl faulován Cavlanem, sudí Gözübüyük okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Teun Koopmeiners a míč s naprostou přesností umístil po zemi k pravé tyči.

Neuběhlo ani dvacet minut a necelých patnáct tisíc diváků byly svědky druhé penalty. Tentokráte si nedal pozor Veendorp a ve skluzu zasáhl místo míče nohu rozběhnutého Tila. Koopmeiner opět zachoval pevné nervy a nechytatelně zamířil doprostřed branky, i když gólman Scherpen nebyl daleko od úspěšného zákroku. Zhruba deset minut před výměnou stran se ve výborné možnosti zjevil Idrissi a zblízka orazítkoval přední konstrukci.

Po následné akci na jeden dotek odcentroval z pravého křídla téměř od brankové čáry Svensson a Michael de Leeuw usměrnil balón nešťastně hlavou přímo pod vlastní břevno - 3:0. Domácí rozhodně nepolevovali ani ve druhém poločase a ve 47. minutě přidali čtvrtý zásah. Calvin Stengs se po obrovských zmatcích v defenzívě protivníka i finální nahrávce Mahera zbavil ukázkovou přešlapovačkou Bakkera a pak chytře obstřelil Scherpena.

Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen lehce opadlo, Alkmaar se více tlačil na útočnou polovinu až v závěrečné čtvrthodině. Pověstného "búra" mohl dovršit Idrissi v 80. minutě, jenomže ani tentokráte neměl štěstí a trefil vzdálenější tyč. O šest minut později se více dařilo střídajícímu Norovi Bjørnu Johnsenovi, který po kolmici od Stengse chladnokrevně propálil Scherpena z deseti metrů.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele