základní část, 20. kolo
02.02.2019 19:45 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax napravil selhání s Feyenoordem a doma deklasoval Venlo.

Ajax dal zapomenout na potupnou porážku z Rotterdamu s místním Feyenoordem v poměru 2:6 a tentokráte rozstřílel Venlo vysoko 6:0, po delší době předvedl výtečný výkon v defenzívě. V prvním poločase se trochu hledal a vedl o jediný gól, ovšem po přestávce rozjel ofenzivní koncert a přidat dalších pět branek. V tabulce Eredivisie zůstává na druhé pozici s padesáti body o pět bodů za vedoucím PSV Eindhoven.

VVV nebodoval podruhé za sebou a je sedmý se šestadvaceti body. Zajímavostí sobotního duelu je, že se do střelecké listiny zapsalo šest různých autorů, což svědčí o dobré pohodě v týmu. Úvodní půlhodina toho příliš nenabídla a na AFC bylo chvíli znát, že si po týden starém výprasku nevěří. Hned první vážnější příležitost z 35. minuty skončila gólem a přinesla jasnému favoritovi alespoň částečný klid.

Marocký reprezentant Hakim Ziyech se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a nádhernou ranou vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu, brankář Unnerstall se jen naprázdno proletěl vzduchem. Sedm minut po přestávce skóroval po více než měsíci dánský kanonýr Kasper Dolberg, jenž si elegantně na prsa zpracoval pas od van de Beeka a poté akrobaticky zavěsil do bližší šibenice. Tato trefa určitě bude aspirovat na gól roku.

Přesně po odehrané hodině vyrazil Unnerstall střelu z hranice pokutového území do strany přímo na kopačku Dušana Tadiče, který se zakončením do odkryté branky neměl větší problémy - 3:0. Za dalších pět minut mohl srbský špílmachr přidat svou druhou trefu, avšak pokořeného hostujícího strážce zastoupil na brankové čáře vracející se Promes. Ajax si schoval zbývající tři zásahy do závěrečné desetiminutovky.

Nejprve se prosadil střídající David Neres, když se elegantně obtočil kolem svého protihráče. Poté byl evidentně přidržen, nicméně balón ještě stačil zasáhnout špičkou kopačky a se štěstím ho dopravil do sítě kolem překvapeného Unnerstalla. Vzápětí ani ne po pěti minutách strávených na trávníků obdržel Klaas-Jan Huntelaar přihrávku před prázdnou branku od Nerese a nemýlil se - 5:0. Gólový účet uzavřel v nastaveném čase van de Beek technickou střelou pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele