Eredivisie - souhrn 2. kola

09.08.2019, 21:54, aktualizováno 11.08.2019, 21:56
Komentáře a souhrny
Obhájce titulu Ajax ve druhém kole rozstřílel Emmen, prvotní zaváhání napravil rovněž PSV Eindhoven. Druhou remízu má na kontě Feyenoord, jenž neudržel vedení na půdě Heerenveenu. Utrecht porazil Zwolle a společně s Alkmaarem zůstávají stoprocentní...

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 3:1

11.08.2019 20:00

Góly: 44. Bruma, 52. Donyell Malen, 90+1. Cody Gakpo - 33. Tomáš Necid

PSV Eindhoven navázal na úspěšný pohárový zápas v norském Haugesundu (1:0) a tentokráte poprvé v novém ročníku zvítězil, když otočil duel s Den Haagem a porazil ho v poměru 3:1. Jasný outsider nedělní dohrávky 2. kola měl v úvodní půlhodině navrch a dokonce se dostal do vedení zásluhou českého krajánka Tomáše Necida, ovšem eindhovenský gigant ještě do přestávky srovnal a pak ve druhém poločase naplno prokázal své kvality.

Hráči ADO vstoupili do zápasu odvážně a první větší možnost si vypracovali po sedmi minutách hry. Do listiny střelců se mohl zapsat Necid, jenž vypálil z voleje z hranice pokutového území a brankář Zoet musel jeho pumelici odvracet do strany. Po necelé půlhodině hry tvrdě vystřelil ze čtrnácti metrů Mexičan Lozano a pořádně vystrašil gólmana Zwinkelse, který jeho tvrdý projektil vyrazil s vypětím všech sil ke svým spoluhráčům.

Necidova chvíle přišla ve 33. minutě. Devětadvacetiletý kanonýr po hlavičkovém souboji v pokutovém území přetlačil bránícího protivníka a pak z dvanácti metrů vymetl všechny pavučiny v bližším horním rohu Zoetovy branky. Rozhodčí Makkelie ještě šel celou situaci překontrolovat k videu kvůli údajnému zpracování míče rukou právě od českého forvarda, ale tato domněnka se nepotvrdila - 0:1.

PSV však odpověděl v samém závěru první půle. Přímý volný kop Gutiérreze z dvaceti metrů vytěsnil famózní Zwinkels do strany, poté však akce pokračovala a na jejím konci stanul Bruma. Jeho tečovaný pokus z osmnácti metrů šťastně skončil v síti a hostující strážce už nestačil reagovat na náhlou změnu směru. Jasný favorit otočil vývoj sedm minut po přestávce, kdy Donyell Malen obdržel přihrávku od jiného českého zástupce Michala Sadílka a zblízka zamířil mezi nohy Zwinkelse.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl definitivně pojistit náskok eindhovenského klubu Dumfries, jenže po přízemním centru Brumy z levého křídla mířil u přední tyče o decimetry vedle. V 80. minutě orazítkoval břevno aktivní Malen, v nastaveném čase pak přeci jen uzavřel gólový účet střídající Cody Gakpo, který akrobatickým zakončením dostal míč těsně za brankovou čáru. Necid se Sadílkem shodně odehráli celý zápas.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - PEC Zwolle 3:1

11.08.2019 16:45

Góly: 47. Sander van de Streek, 49. Simon Gustafson (pen.), 73. Willem Janssen - 16. Gustavo Hamer

Utrecht navázal na úvodní úspěch v Den Haagu (4:2) a tentokráte otočil duel s nevyzpytatelným Zwolle, které především díky skvělému vstupu do druhého poločasu porazil po výsledku 3:1. Díky tomu se vyhoupl na druhé místo tabulky jen o skóre za vedoucí Alkmaar, naopak PEC ani napodruhé neobodoval a je až šestnáctý. V domácím dresu poprvé nenastoupil v základní sestavě český krajánek Václav Černy, jenž zůstal na lavici náhradníků.

Utkání mělo od samého začátku ofenzivní náboj a ani ne po deseti sekundách hry byla k vidění první větší příležitost. Kerk předložil balón Abassovi a ten mohl skórovat, ovšem na poslední chvíli byl zablokován. Zhruba o deset minut později byl znovu vidět Kerk, ale tentokráte mířil z ostrého úhlu do boční sítě. Hosté se z ničeho nic prosadili krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se z přímého volného kopu prosadil Gustavo Hamer.

Dvaadvacetiletý záložník s brazilskými kořeny napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho kroucený pokus zapadl přímo ke vzdálenější konstrukci, brankář Paes se natahoval marně. Od tohoto momentu se Utrecht tlačil za vyrovnáním a vytvářel si jednu šanci za druhou. Nejprve to zkusil z mírného úhlu Kerk a gólman Mous odvracel na rohový kop, pak po přiťuknutí od Klaibera mířil stejný hráč o decimetry vedle pravé tyče.

Vzápětí se Klaiber zjevil tváří v tvář proti Mousovi a zblízka ho trestuhodně nepropálil, ve 38. minutě si hostující strážce taktéž poradil se střelou Simona Gustafsona i s dorážkou Abasseho. FC vstoupil do druhého dějství v podobném duchu a byl za to odměněn. Ve 47. minutě srovnal Sander van de Streek po famózním úniku Kerka na pravém křídle a následné zpětné nahrávce, závěrečný přízemní pokus z deseti metrů zapadl do levého spodního rohu.

Neuběhla ani minuta a Utrecht dokonce otočil vývoj. Abass obdržel kolmici za obranu protivníka a pak byl evidentně podražen Mousem, nařízenou penaltu s přehledem proměnil Gustafson. Domácí se mohli definitivně uklidnit zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se po rohovém kopu z levé strany dostal k odraženému míči Willem Janssen a z osmi metrů nekompromisně rozvlnil síť. Ve zbývající čtvrthodině spálili své možnosti Bel Hassani a na druhé straně také van de Streek, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 1:1

11.08.2019 14:30

Góly: 80. Ibrahim Drešević - 45+2. Steven Berghuis (pen.)

Feyenoord nedokázal zvítězit ani ve svém druhém ligovém zápase tohoto ročníku a z půdy Heerenveenu si odváží další bod po remíze 1:1. Hosté měli k vítězství blíže než soupeř, ovšem o hubený náskok přišli čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. SC může být se vstupem do Eredivisie celkem spokojen, neboť před týdnem zdolal konkurenční Heracles 4:0. I když je pravdou, že nyní proti rotterdamskému rivalovi neproměnil hned v úvodu penaltu.

Svěřenci trenéra Jaapa Stama určitě očekávali více, navíc se příliš dobře nenaladili na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy v gruzínském Tbilisi. První zajímavější moment nedělního střetnutí byl k vidění již po dvanácti minutách hry. Eric Botteghin totiž velmi nešikovně podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Ejukeho a rozhodčí Kamphuis neváhal s nařízením pokutového kopu ani sekundu.

Míč si vzápětí postavil dánský mladíček Jens Odgaard, který ale selhal a brankář Vermeer odvrátil balón famózním způsobem do strany. Pak se aktivita na dobrou půlhodinu vytratila, další šance byla k vidění až ve 44. minutě. Po akci na pravé straně se odrazil míč do volného prostoru ke Kökçüovi, jehož razantní volej z deseti metrů dokázal reflexivně odvrátit nohou brilantní gólman Hahn. Skóre se však přeci jen měnilo ještě do poločasové přestávky.

Po hlavičkovém souboji s Botteghinem totiž zahrál nešťastně rukou Floranus a Kamphuis ukázal podruhé směrem k penaltovému puntíku. Nabídnutou příležitostí nepohrdl Steven Berghuis a vypálil nechytatelně k pravé konstrukci, Hahn i přes vystižení směru neměl šanci na balón dosáhnout. Po změně stran již tolik nebezpečných možností k vidění nebylo, avšak více chuti do hry měli domácí a přeci jen si vytvořili dvě obrovské šance.

Nejprve po zpětné přihrávce z pravé strany napřáhl z hranice pokutového území Ejuke a jeden z bránících hráčů Feyenoordu stojící před brankovou čarou musel odvracet míč na rohový kop. Heerenveen se přeci jen dočkal zaslouženého vyrovnání v 80. minutě. O parádní moment se postaral Ibrahim Drešević, jenž vypálil z úctyhodných čtyřiceti metrů, a jeho skvostná rána zapadla přesně k pravé tyči za lehce vyběhnutého Vermeera.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - AZ Alkmaar 0:2

11.08.2019 14:30

Góly: 35. Oussama Idrissi, 45+3. Oussama Idrissi

Alkmaar navázal na úspěšný vstup do této sezóny a v nejvyšší nizozemské soutěži podruhé zvítězil, když se tentokráte radoval na půdě nováčka z Waalwijku po výsledku 2:0. Oba jeho góly zaznamenal Oussama Idrissi již v úvodním poločase. AZ se díky dalšímu tříbodovému úspěchu osamostatnil na vedoucí pozici se skóre 6:0 a navíc se pozitivně naladil na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy s ukrajinským Mariupolem.

Naopak RKC podruhé za sebou neuspěl a na první body tedy čeká, za svým nedělním protivníkem v podstatě zaostával ve všech ohledech. Úvodní pětadvacetiminutovka probíhala v opatrném duchu a nic vážnějšího se nepřihodilo, poté z ničeho nic zahrozil hostující výběr. Po hezké individuální akci vystřelil z osmnácti metrů aktivní Stengs a jeho tečovaná střela nakonec skončila zhruba o půl metru vedle pravé tyče.

Alkmaar otevřel gólový účet tohoto utkání zhruba deset minut před přestávkou. Boadu přesně načasovanou přihrávkou našel rozběhnutého Idrissiho, který se kličkou zbavil protihráče a pak chladnokrevně zavěsil do vzdálenějšího horního rohu, brankář Vaessen byl bez šance na jakýkoli zákrok. Stejný hráč zasadil soupeři další úder a to ještě do poločasové přestávky, svůj druhý zásah zaznamenal ve třetí minutě nastavení.

Boadu si naběhl za obranu protivníka, přelstil ofsajdovou past a pak předložil lahůdku právě pro dobíhajícího Idrissiho, jenž z první nekompromisně napálil balón přímo pod břevno. Po změně stran se domácí snažili s výsledkem něco udělat, jenomže situaci si výrazně zkomplikovali v 53. minutě. Juriën Gaari si totiž příliš předkopl míč a pak si nevybíravým způsobem vyšlápl na Wijndala, rozhodčí Lindhout mu za to ihned ukázal přímou červenou kartu.

Ve zbývajícím průběhu si zkušenější výběr s přehledem hlídal dostatečný náskok a nikam se netlačil, soupeři až do závěrečného hvizdu prakticky nic nedovolil. Alkmaar si po střetnutí s Illičivcem pokusí udržet stávající postavení v souboji s konkurenčním Groningenem. Waalwijk zavítá do Enschede a v nováčkovském duelu by rád překvapil Twente, nicméně proti rozjetému rivalovi bude znovu považován za mírného outsidera.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Heracles Almelo 1:1

11.08.2019 12:15

Góly: 90+6. Mark Diemers (pen.) - 59. Silvester van der Water

Heracles Almelo měl na dosah odčinění potupné domácí porážky 0:4 s Heerenveenem, ovšem na půdě loňského nováčka ze Sittardu nakonec tři body nezískal. Krátce po hodině hry se dostal do vedení, jenomže Fortuna v závěru přitlačila a díky proměněné penaltě v šesté minutě nastavení vybojovala svůj premiérový bod letošního ligového ročníku. Hosté byli mírně lepším výběrem, ale na potřebné vítězství jim to o kousek nestačilo.

Duel rozhodně nebyl nudnou podívanou a diváci se určitě mohli dočkat i více než jen dvou branek. Po šesti minutách hry poprvé zahrozila Fortuna. Ke standardní situaci se postavil Smeets a výborným centrem našel nabíhajícího Carbonella, který hlavičkoval ze záklonu nad břevno. Vzápětí napřáhl na opačné straně Merkel a jeho kroucený pokus z pětadvaceti metrů se snesl zhruba metr nad horní tyčku.

Almelo dokázalo rozvlnit síť zhruba po čtvrthodině hry. Dessers si narazil míč se Silvestrem van der Waterem, druhý jmenovaný ho pak vrátil do předbrankového prostoru a Mauro Júnior již pak měl snadnou práci. Nicméně rozhodčí Blom šel ještě celou situaci přezkoumat k videu a branku neuznal kvůli útočnému faulu Júniora na Amiota. Ihned na to se mohl prosadit právě Amiot, ale svou hlavičkou zamířil příliš vysoko.

Pak tempo hry přeci jen opadlo, ve 42. minutě po perfektním pasu od Czyborry hlavičkoval Osman mimo prostor tří tyčí. Pět minut po přestávce se důrazně protlačil k balónu Dessers a předložil ho pro volného Júniora, jenž si však zblízka nepřišel na připraveného brankáře Koşeleva. Heracles se přeci jen dostal do vedení v 59. minutě. Van der Water naběhl na dlouhý pas od Osmana, se štěstím se zbavil Koşeleva, a poté skóroval do odkryté branky.

Přesně v polovině druhé části mohl pojistit vedení Almela aktivní Dessers, jenomže přízemní střelou trefil jen pravou konstrukci a dorážející Merkel byl vzápětí zablokován. V nastaveném čase vytvořil Sittard enormní tlak. Ve třetí nastavené minutě orazítkoval břevno svou tvrdou ranou Passlack, ihned na to zlikvidoval jeho další dělovku gólman Blaswich. Fortuna přeci jen srovnala po smolné ruce Júniora ve vlastní šestnáctce, nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Mark Diemers ranou do pravé šibenice.

Více informací k zápasu

Willem II - SBV Vitesse 0:2

10.08.2019 20:45

Góly: 55. Jay-Roy Grot, 70. Tim Matavž

Arnhem navázal na úvodní překvapivou remízu s Ajaxem a tentokráte uspěl na půdě konkurenčního Tilburgu, o svém úspěchu rozhodl v úvodních pětadvaceti minutách druhého poločasu. Domácí výběr naopak nezopakoval tříbodový zisk se Zwolle (3:1) a za svým sobotním konkurentem téměř ve všech činnostech zaostával, prohrát mohl i více než dvougólovým rozdílem. SBV se díky výhře 2:0 posunul ho horní poloviny Eredivisie.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak divácky atraktivní a dočkal se jen dvou slibnějších možností hostujícího Jaye-Roye Grota. Jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z druholigového anglického Leedsu United nejprve zahrozil ve 36. minutě, kdy po přistrčení od Tima Matavže mezi dvěma obránci pálil z první z mírného úhlu a balón uklidil zhruba o půl metru vedle bližší tyče. Do další šance se stejný hráč probojoval o čtyři minuty později.

Tentokráte napřáhl z hranice pokutového území a jeho tvrdý projektil trefil stojícího gólmana Wellenreuthera do ruky. Po změně stran hosté ještě přitlačili a nakonec se dočkali zasloužené vedoucí trefy zhruba deset minut po změně stran. Do listiny střelců se zapsal aktivní Grot, jenž využil skvělé práce Linssena na levém křídle a následné zpětné finální přihrávky, z dvanácti metrů pak nekompromisně uklidil balón do bližšího spodního rohu.

Neuběhlo ani dalších patnáct minut a náskok mírného favorita pojistil Matavž. Třicetiletý slovinský reprezentační útočník se trefil poprvé v tomto soutěžním ročníku, když si po akci Serera středem hřiště a přesně načasované nahrávce od Linssena seběhl k zadní tyči a bez větších potíží doklepl míč do odkryté branky. Tilburg si ve zbývajícím průběhu nevytvořil žádný větší tlak a k ničemu nebezpečnému se prakticky nedostal.

Naopak deset minut před závěrečným hvizdem mohl inkasovat dokonce potřetí. Z pětadvaceti metrů vypálil levačkou střídající Foor a jeho kroucenou dělovku musel vyboxovat pozorný Wellenreuther na rohový kop, nic dalšího se již nepřihodilo. Willem se příště pokusí napravit toto zaváhání na půdě loňského nováčka ze Sittardu, naopak Vitesse bude potvrzovat dobrou formu v páteční předehrávce 3. kola proti Zwolle.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Emmen 5:0

10.08.2019 19:45

Góly: 27. Donny van de Beek, 47. Hakim Ziyech, 66. Dušan Tadić, 80. Klaas-Jan Huntelaar, 88. Klaas-Jan Huntelaar

Obhájce loňského titulu napravil předchozí zaváhání na půdě Arnhemu (2:2) a tentokráte si bez větších potíží poradil s loňským nováčkem z Emmenu, kterého deklasoval vysoko po výsledku 5:0. K tomu se navíc pozitivně naladil na úterní odvetu 3. předkola Ligy mistrů s řeckým PAOK Soluň a v tabulce Eredivisie se vyhoupl na třetí pozici se čtyřmi body. Emmen podruhé za sebou prohrál a se skóre 0:6 se propadl na samé dno nejvyšší nizozemské soutěže.

Domácí vstoupili do sobotního zápasu aktivně a už v 1. minutě se mohli dostat do vedení, jenomže Neres po přesně načasované kolmici do běhu orazítkoval z mírného úhlu bližší tyč. O pět minut později spálil Neres další obrovskou příležitost, tentokráte zblízka nepropálil vyběhnutého brankáře Telgenkampa. AFC se přeci jen dočkalo zaslouženého vedení po necelé půl hodině hry, podruhé v tomto ligovém ročníku se prosadil Donny van de Beek.

Stále teprve dvaadvacetiletý záložník využil přistrčení od Dušana Tadiće a svižnou střelou z první usměrnil balón do sítě kolem marně se natahujícího Telgenkampa. Poté se až do konce prvního poločasu nic nestalo, Ajax zvýšil svůj náskok dvě minuty po přestávce. Marocký špílmachr Hakim Ziyech po hezké přízemní kombinaci obdržel finální přihrávku od Van de Beeka a zcela osamocen zkušeně obstřelil bezmocného hostujícího strážce.

Ihned na to pálil z hranice šestnáctky Van de Beek a horní tyčku minul jen o několik decimetrů, v 66. minutě stvrdil úspěch amsterdamského giganta Tadič. Třicetiletý srbský forvard po sérii odrazů stanul před prázdnou brankou Emmenu a z metru bez větších potíží doklepl balón do sítě. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nahradil Tadiče hvězdný útočník Klaas-Jan Huntelaar, který se prosadil hned dvakrát.

Nejprve skóroval v 80. minutě, kdy skvělou práci ve středu hrací plochy odvedl Promes a výtečnou kolmicí uvolnil právě Huntelaara, závěrečné šajtli nescházela přesnost ani razance - 4:0. Pětatřicetiletý rodák z vesničky Voor-Drempt uzavřel gólový účet sobotního střetnutí za dalších osm minut. Tentokráte na hranici ofsajdu zpracoval míč a hlavou přehodil vyběhnutého Telgenkampa, vracející se Veendorp odkopával příliš pozdě až za brankovou čarou.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Twente 1:3

10.08.2019 18:30

Góly: 84. Ritsu Doan - 55. Keito Nakamura, 70. Aitor Cantalapiedra (pen.), 90+6. Haris Vučkić

Twente navázalo na minulý úspěch s PSV Eindhoven (1:1) a tentokráte překvapilo na půdě Groningenu, i když je pravdou, že mu soupeř úlohu výrazně usnadnil. Domácí celek po výhře v Emmenu (1:0) nezvládl závěr prvního poločasu a celé druhé dějství odehrál v devíti, čehož nováček letošní sezóny dokonale využil. Po bezbrankové první půli se hosté po obrátce prosadili hned třikrát a zaznamenali premiérové vítězství, svého sobotního rivala navíc předskočili o bod.

Diváci se od samého začátku rozhodně nenudili, neboť během úvodních pětačtyřiceti minut viděli hned dva neproměněné pokutové kopy a také již zmiňované dvě červené karty. Domácí poprvé zahrozili po necelých deseti minutách hry, kdy se v nadějné pozici zjevil Kai Sierhuis, nicméně na poslední chvíli byl zablokován. Stejný hráč spálil další možnost ani ne o dvě minuty později, tentokráte mířil z mírného úhlu trestuhodně nad hostující branku.

Přesně po odehrané čtvrthodině si Itakura počínal nešikovně ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Bax nařídil penaltu. K ní se postavil Španěl Aitor Cantalapiedra a brankář Padt jeho úmysl přečetl, střelu mířenou doprostřed branky vyrazil daleko před sebe. Vzápětí se musel poprvé vytáhnout hostující gólman Drommel proti dělovce Ritsu Doana, ve 26. minutě nařídil Bax penaltu na opačné straně po zákroku Verhaegha na Gudmundssona.

Jenomže ani v tuto chvíli gól nepadl, neboť smolař Sierhuis prostě neměl svůj den a Drommel jeho přízemní ránu doprostřed branky odvrátil nohama do bezpečí. Ve 41. minutě byl vyloučen Ramon-Pascal Lundqvist za podkopnutí rozběhnutého Espinosy ve vyložené brankové možnosti, o zhruba pět minut později se předčasně pakoval do útrob stadionu také Mike te Wierik za nevybíravé došlápnutí Harise Vučkiće.

Následně na trávník vnikli rozbouření fanoušci Groningenu a duel musel být na chvíli přerušen. Čtyři minuty po přestávce orazítkoval pravou tyč Espinosa, Twente se přeci jen dočkalo vedoucí trefy v 55. minutě. Japonec Keito Nakamura se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a míč parádně zakroutil k bližší konstrukci za stojícího Padta. V polovině druhé půle se mohli hosté ještě více uklidnit.

Bax totiž nařídil třetí pokutový kop v zápase po podražení Matusiwy na Cantalapiedru, španělský útočník napodruhé nezaváhal a bez potíží zamířil do protipohybu Padta - 0:2. Groningenu svitla naděje na bodový zisk zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Z dvaceti metrů napřáhl Doan a míč uklidil kolem Drommela do pravého dolního růžku. V šesté nastavené minutě definitivně rozhodl Vučkić, po rychlém brejku totiž zblízka prostřelil bezmocného domácího strážce.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - VVV Venlo 4:1

09.08.2019 20:00

Góly: 56. Halil Dervişoğlu, 61. Ragnar Ache, 83. Abdou Harroui, 89. Lars Veldwijk - 20. Peter van Ooijen

Venlo dobře rozehrálo páteční předehrávku 2. kola nizozemské nejvyšší soutěže, ovšem po přestávce naprosto zkolabovalo a na půdě nováčka z Rotterdamu nakonec prohrálo vysoko po výsledku 1:4. Sparta tak potvrdila úspěch z derby s Feyenoordem a hned od startu ukazuje, že to se záchranou v Eredivisii myslí vážně. VVV naopak nenavázalo na vítězství s Waalwijkem a může se propadnout do dolní poloviny tabulky.

V úvodní čtvrthodině byl nejvíce vidět domácí Halil Dervişoğlu, jenž si vytvořil hned dvě nadějné příležitosti. Do té první se dostal už po necelých dvou minutách hry, kdy stanul v předbrankovém prostoru, avšak poté mířil o decimetry vedle prostoru tří tyčí. O třináct minut později spálil ještě větší možnost, když trestuhodně selhal před prázdnou brankou a ze zhruba tří metrů ji přestřelil. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení ve 20. minutě.

K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Peter van Ooijen a balón parádně zakroutil do bližší šibenice, brankář Coremans se jen naprázdno proletěl vzduchem. Necelých deset minut před poločasovou přestávkou byl blízko k vyrovnání Ragnar Ache, ale ten z hranice brankového území orazítkoval hlavou břevno. V samém závěru se musel poprvé vytáhnout gólman Kirschbaum, který konečky prstů odvrátil střelu Abdoua Harrouiho.

Po změně stran Sparta přidala a zaslouženého vyrovnání se dočkala v 56. minutě. Na pravém křídle se výtečně uvolnil Dervişoğlu, jenž se přešlapovačkou zbavil bránícího Röselera a poté míč zakroutil přímo ke vzdálenější konstrukci. Neuběhlo ani dalších pět minut a rotterdamský klub otočil vývoj. Harroui na pravé straně vybojoval balón a pak ho předložil před prázdnou branku Achemu, který bez větších potíží rozvlnil síť.

Venlo od tohoto okamžiku začalo hrát na velké riziko a do závěrečného hvizdu inkasovalo ještě dvakrát. Sparta se definitivně uklidnila v 83. minutě. Po přesně načasovaném centru Smeetse z pravého křídla hlavičkoval z deseti metrů Harroui a míč usměrnil k zadní tyči mimo dosah bezmocného Kirschbauma - 3:1. V předposlední minutě základní hrací doby uzavřel gólový účet Lars Veldwijk, jenž po pasu Harrouiho mířil hlavou do protipohybu Kirschbauma.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AZ Alkmaar22006:06
2.FC Utrecht22007:36
3.AFC Ajax21107:24
4.SC Heerenveen21105:14
5.Sparta Rotterdam21106:34
6.SBV Vitesse21104:24
 PSV Eindhoven21104:24
 FC Twente21104:24
9.Willem II21013:33
10.VVV Venlo21014:53
11.FC Groningen21012:33
12.Feyenoord Rotterdam20203:32
13.Heracles Almelo20111:51
 Fortuna Sittard20111:51
15.ADO Den Haag20023:70
16.PEC Zwolle20022:60
17.RKC Waalwijk20021:50
18.FC Emmen20020:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
Han střelil první

Tak tahle Sparta zatím jede dobře.

Reagovat
ladyboy arsenal

vypadaj dobře, z toho by letos mohlo být víc než boj o setrvání v lize

Reagovat
Stiksxx

vyborny

Reagovat
naheCZ

Reagovat
JeséRodriguez

snad se bude dál vyvíjet, každopádně v repre by měl začít hrát, klidně i na tom LB

Reagovat
Andis

Výborný, umět vypíchnout jenom to dobrý a negativa vlastně žádný nemá, to je asi jediný hráč na světě, který nejspíš ani nechybuje nebo tak něco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

Škoda že nas Emmen trocha nepotrápil, výsledok OK tak sa sústreďme na PAOK . Celkový dojem mám zo zápasu dobrý.Ešte tu zalohu trocha zoceliť a budem nazaviatok spokojný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmrtelny HUNTER

Reagovat
AjaxFans

Můj nejoblíbenější hráč musí hrát na místo Dolberga

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som ho vzdy velmi zral. Skoda ze nikdy nehral za LFC zabijak predator, celkovo holadnania mali tychto hracov dost

Reagovat
montaigne33

Jen tak dál! thumbsup:: Hlavně musíme postoupit do LM!!

Reagovat
Andis

Jak to že dneska vůbec nehrál Černy

Reagovat
jáá

Taky nevím, v minulém zápase ho střídali asi v 50' a odcházel dost nasraný, tak jestli výkony nejsou optimální nebo nesedl trenérovi. Uvidíme.

Reagovat
dave30

Jj, střídal v 52. minutě (takto se střídá málokdy), ale nasraný byl hlavne trenér. Hlavně po jeho odchodu zápas otočili a teď bez něho jasně vyhráli. To není moc dobrý start do nového angažmá.

Reagovat
Zark

Necid da gol a na fotce nejaky černoch

Reagovat
lampas

Sadílek tam sice opět jen přicmrndával, ale asistence se počítá. Necid dobrá práce

Reagovat
Stiksxx

JOOOOO!!! Lozano do Neapole za 35 mega!

Reagovat
AjaxFans

I zraněný?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele