2. kolo
10.08.2019 18:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Twente porazilo Groningen a poprvé po návratu do Eredivisie získalo tři body

Twente navázalo na minulý úspěch s PSV Eindhoven (1:1) a tentokráte překvapilo na půdě Groningenu, i když je pravdou, že mu soupeř úlohu výrazně usnadnil. Domácí celek po výhře v Emmenu (1:0) nezvládl závěr prvního poločasu a celé druhé dějství odehrál v devíti, čehož nováček letošní sezóny dokonale využil. Po bezbrankové první půli se hosté po obrátce prosadili hned třikrát a zaznamenali premiérové vítězství, svého sobotního rivala navíc předskočili o bod.

Diváci se od samého začátku rozhodně nenudili, neboť během úvodních pětačtyřiceti minut viděli hned dva neproměněné pokutové kopy a také již zmiňované dvě červené karty. Domácí poprvé zahrozili po necelých deseti minutách hry, kdy se v nadějné pozici zjevil Kai Sierhuis, nicméně na poslední chvíli byl zablokován. Stejný hráč spálil další možnost ani ne o dvě minuty později, tentokráte mířil z mírného úhlu trestuhodně nad hostující branku.

Přesně po odehrané čtvrthodině si Itakura počínal nešikovně ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Bax nařídil penaltu. K ní se postavil Španěl Aitor Cantalapiedra a brankář Padt jeho úmysl přečetl, střelu mířenou doprostřed branky vyrazil daleko před sebe. Vzápětí se musel poprvé vytáhnout hostující gólman Drommel proti dělovce Ritsu Doana, ve 26. minutě nařídil Bax penaltu na opačné straně po zákroku Verhaegha na Gudmundssona.

Jenomže ani v tuto chvíli gól nepadl, neboť smolař Sierhuis prostě neměl svůj den a Drommel jeho přízemní ránu doprostřed branky odvrátil nohama do bezpečí. Ve 41. minutě byl vyloučen Ramon-Pascal Lundqvist za podkopnutí rozběhnutého Espinosy ve vyložené brankové možnosti, o zhruba pět minut později se předčasně pakoval do útrob stadionu také Mike te Wierik za nevybíravé došlápnutí Harise Vučkiće.

Následně na trávník vnikli rozbouření fanoušci Groningenu a duel musel být na chvíli přerušen. Čtyři minuty po přestávce orazítkoval pravou tyč Espinosa, Twente se přeci jen dočkalo vedoucí trefy v 55. minutě. Japonec Keito Nakamura se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a míč parádně zakroutil k bližší konstrukci za stojícího Padta. V polovině druhé půle se mohli hosté ještě více uklidnit.

Bax totiž nařídil třetí pokutový kop v zápase po podražení Matusiwy na Cantalapiedru, španělský útočník napodruhé nezaváhal a bez potíží zamířil do protipohybu Padta - 0:2. Groningenu svitla naděje na bodový zisk zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Z dvaceti metrů napřáhl Doan a míč uklidil kolem Drommela do pravého dolního růžku. V šesté nastavené minutě definitivně rozhodl Vučkić, po rychlém brejku totiž zblízka prostřelil bezmocného domácího strážce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele