2. kolo
11.08.2019 16:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Utrecht otočil vývoj se Zwolle a je tak stále stoprocentní

Utrecht navázal na úvodní úspěch v Den Haagu (4:2) a tentokráte otočil duel s nevyzpytatelným Zwolle, které především díky skvělému vstupu do druhého poločasu porazil po výsledku 3:1. Díky tomu se vyhoupl na druhé místo tabulky jen o skóre za vedoucí Alkmaar, naopak PEC ani napodruhé neobodoval a je až šestnáctý. V domácím dresu poprvé nenastoupil v základní sestavě český krajánek Václav Černy, jenž zůstal na lavici náhradníků.

Utkání mělo od samého začátku ofenzivní náboj a ani ne po deseti sekundách hry byla k vidění první větší příležitost. Kerk předložil balón Abassovi a ten mohl skórovat, ovšem na poslední chvíli byl zablokován. Zhruba o deset minut později byl znovu vidět Kerk, ale tentokráte mířil z ostrého úhlu do boční sítě. Hosté se z ničeho nic prosadili krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se z přímého volného kopu prosadil Gustavo Hamer.

Dvaadvacetiletý záložník s brazilskými kořeny napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho kroucený pokus zapadl přímo ke vzdálenější konstrukci, brankář Paes se natahoval marně. Od tohoto momentu se Utrecht tlačil za vyrovnáním a vytvářel si jednu šanci za druhou. Nejprve to zkusil z mírného úhlu Kerk a gólman Mous odvracel na rohový kop, pak po přiťuknutí od Klaibera mířil stejný hráč o decimetry vedle pravé tyče.

Vzápětí se Klaiber zjevil tváří v tvář proti Mousovi a zblízka ho trestuhodně nepropálil, ve 38. minutě si hostující strážce taktéž poradil se střelou Simona Gustafsona i s dorážkou Abasseho. FC vstoupil do druhého dějství v podobném duchu a byl za to odměněn. Ve 47. minutě srovnal Sander van de Streek po famózním úniku Kerka na pravém křídle a následné zpětné nahrávce, závěrečný přízemní pokus z deseti metrů zapadl do levého spodního rohu.

Neuběhla ani minuta a Utrecht dokonce otočil vývoj. Abass obdržel kolmici za obranu protivníka a pak byl evidentně podražen Mousem, nařízenou penaltu s přehledem proměnil Gustafson. Domácí se mohli definitivně uklidnit zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se po rohovém kopu z levé strany dostal k odraženému míči Willem Janssen a z osmi metrů nekompromisně rozvlnil síť. Ve zbývající čtvrthodině spálili své možnosti Bel Hassani a na druhé straně také van de Streek, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele