2. kolo
10.08.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Vitesse vyloupilo Tilburg a domů si odváží tři body po výhře 2:0

Arnhem navázal na úvodní překvapivou remízu s Ajaxem a tentokráte uspěl na půdě konkurenčního Tilburgu, o svém úspěchu rozhodl v úvodních pětadvaceti minutách druhého poločasu. Domácí výběr naopak nezopakoval tříbodový zisk se Zwolle (3:1) a za svým sobotním konkurentem téměř ve všech činnostech zaostával, prohrát mohl i více než dvougólovým rozdílem. SBV se díky výhře 2:0 posunul ho horní poloviny Eredivisie.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak divácky atraktivní a dočkal se jen dvou slibnějších možností hostujícího Jaye-Roye Grota. Jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z druholigového anglického Leedsu United nejprve zahrozil ve 36. minutě, kdy po přistrčení od Tima Matavže mezi dvěma obránci pálil z první z mírného úhlu a balón uklidil zhruba o půl metru vedle bližší tyče. Do další šance se stejný hráč probojoval o čtyři minuty později.

Tentokráte napřáhl z hranice pokutového území a jeho tvrdý projektil trefil stojícího gólmana Wellenreuthera do ruky. Po změně stran hosté ještě přitlačili a nakonec se dočkali zasloužené vedoucí trefy zhruba deset minut po změně stran. Do listiny střelců se zapsal aktivní Grot, jenž využil skvělé práce Linssena na levém křídle a následné zpětné finální přihrávky, z dvanácti metrů pak nekompromisně uklidil balón do bližšího spodního rohu.

Neuběhlo ani dalších patnáct minut a náskok mírného favorita pojistil Matavž. Třicetiletý slovinský reprezentační útočník se trefil poprvé v tomto soutěžním ročníku, když si po akci Serera středem hřiště a přesně načasované nahrávce od Linssena seběhl k zadní tyči a bez větších potíží doklepl míč do odkryté branky. Tilburg si ve zbývajícím průběhu nevytvořil žádný větší tlak a k ničemu nebezpečnému se prakticky nedostal.

Naopak deset minut před závěrečným hvizdem mohl inkasovat dokonce potřetí. Z pětadvaceti metrů vypálil levačkou střídající Foor a jeho kroucenou dělovku musel vyboxovat pozorný Wellenreuther na rohový kop, nic dalšího se již nepřihodilo. Willem se příště pokusí napravit toto zaváhání na půdě loňského nováčka ze Sittardu, naopak Vitesse bude potvrzovat dobrou formu v páteční předehrávce 3. kola proti Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele