2. kolo
11.08.2019 14:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Alkmaar ve Waalwijku nezaváhal a porazil ho o dvě branky

Alkmaar navázal na úspěšný vstup do této sezóny a v nejvyšší nizozemské soutěži podruhé zvítězil, když se tentokráte radoval na půdě nováčka z Waalwijku po výsledku 2:0. Oba jeho góly zaznamenal Oussama Idrissi již v úvodním poločase. AZ se díky dalšímu tříbodovému úspěchu osamostatnil na vedoucí pozici se skóre 6:0 a navíc se pozitivně naladil na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy s ukrajinským Mariupolem.

Naopak RKC podruhé za sebou neuspěl a na první body tedy čeká, za svým nedělním protivníkem v podstatě zaostával ve všech ohledech. Úvodní pětadvacetiminutovka probíhala v opatrném duchu a nic vážnějšího se nepřihodilo, poté z ničeho nic zahrozil hostující výběr. Po hezké individuální akci vystřelil z osmnácti metrů aktivní Stengs a jeho tečovaná střela nakonec skončila zhruba o půl metru vedle pravé tyče.

Alkmaar otevřel gólový účet tohoto utkání zhruba deset minut před přestávkou. Boadu přesně načasovanou přihrávkou našel rozběhnutého Idrissiho, který se kličkou zbavil protihráče a pak chladnokrevně zavěsil do vzdálenějšího horního rohu, brankář Vaessen byl bez šance na jakýkoli zákrok. Stejný hráč zasadil soupeři další úder a to ještě do poločasové přestávky, svůj druhý zásah zaznamenal ve třetí minutě nastavení.

Boadu si naběhl za obranu protivníka, přelstil ofsajdovou past a pak předložil lahůdku právě pro dobíhajícího Idrissiho, jenž z první nekompromisně napálil balón přímo pod břevno. Po změně stran se domácí snažili s výsledkem něco udělat, jenomže situaci si výrazně zkomplikovali v 53. minutě. Juriën Gaari si totiž příliš předkopl míč a pak si nevybíravým způsobem vyšlápl na Wijndala, rozhodčí Lindhout mu za to ihned ukázal přímou červenou kartu.

Ve zbývajícím průběhu si zkušenější výběr s přehledem hlídal dostatečný náskok a nikam se netlačil, soupeři až do závěrečného hvizdu prakticky nic nedovolil. Alkmaar si po střetnutí s Illičivcem pokusí udržet stávající postavení v souboji s konkurenčním Groningenem. Waalwijk zavítá do Enschede a v nováčkovském duelu by rád překvapil Twente, nicméně proti rozjetému rivalovi bude znovu považován za mírného outsidera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele