2. kolo
11.08.2019 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Tomáš Necid sice v Eindhovenu skóroval, ale na body to Den Haagu nestačilo

PSV Eindhoven navázal na úspěšný pohárový zápas v norském Haugesundu (1:0) a tentokráte poprvé v novém ročníku zvítězil, když otočil duel s Den Haagem a porazil ho v poměru 3:1. Jasný outsider nedělní dohrávky 2. kola měl v úvodní půlhodině navrch a dokonce se dostal do vedení zásluhou českého krajánka Tomáše Necida, ovšem eindhovenský gigant ještě do přestávky srovnal a pak ve druhém poločase naplno prokázal své kvality.

Hráči ADO vstoupili do zápasu odvážně a první větší možnost si vypracovali po sedmi minutách hry. Do listiny střelců se mohl zapsat Necid, jenž vypálil z voleje z hranice pokutového území a brankář Zoet musel jeho pumelici odvracet do strany. Po necelé půlhodině hry tvrdě vystřelil ze čtrnácti metrů Mexičan Lozano a pořádně vystrašil gólmana Zwinkelse, který jeho tvrdý projektil vyrazil s vypětím všech sil ke svým spoluhráčům.

Necidova chvíle přišla ve 33. minutě. Devětadvacetiletý kanonýr po hlavičkovém souboji v pokutovém území přetlačil bránícího protivníka a pak z dvanácti metrů vymetl všechny pavučiny v bližším horním rohu Zoetovy branky. Rozhodčí Makkelie ještě šel celou situaci překontrolovat k videu kvůli údajnému zpracování míče rukou právě od českého forvarda, ale tato domněnka se nepotvrdila - 0:1.

PSV však odpověděl v samém závěru první půle. Přímý volný kop Gutiérreze z dvaceti metrů vytěsnil famózní Zwinkels do strany, poté však akce pokračovala a na jejím konci stanul Bruma. Jeho tečovaný pokus z osmnácti metrů šťastně skončil v síti a hostující strážce už nestačil reagovat na náhlou změnu směru. Jasný favorit otočil vývoj sedm minut po přestávce, kdy Donyell Malen obdržel přihrávku od jiného českého zástupce Michala Sadílka a zblízka zamířil mezi nohy Zwinkelse.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl definitivně pojistit náskok eindhovenského klubu Dumfries, jenže po přízemním centru Brumy z levého křídla mířil u přední tyče o decimetry vedle. V 80. minutě orazítkoval břevno aktivní Malen, v nastaveném čase pak přeci jen uzavřel gólový účet střídající Cody Gakpo, který akrobatickým zakončením dostal míč těsně za brankovou čáru. Necid se Sadílkem shodně odehráli celý zápas.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele