2. kolo
10.08.2019 19:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax deklasoval Emmen 5:0, dvakrát se prosadil veterán Huntelaar

Obhájce loňského titulu napravil předchozí zaváhání na půdě Arnhemu (2:2) a tentokráte si bez větších potíží poradil s loňským nováčkem z Emmenu, kterého deklasoval vysoko po výsledku 5:0. K tomu se navíc pozitivně naladil na úterní odvetu 3. předkola Ligy mistrů s řeckým PAOK Soluň a v tabulce Eredivisie se vyhoupl na třetí pozici se čtyřmi body. Emmen podruhé za sebou prohrál a se skóre 0:6 se propadl na samé dno nejvyšší nizozemské soutěže.

Domácí vstoupili do sobotního zápasu aktivně a už v 1. minutě se mohli dostat do vedení, jenomže Neres po přesně načasované kolmici do běhu orazítkoval z mírného úhlu bližší tyč. O pět minut později spálil Neres další obrovskou příležitost, tentokráte zblízka nepropálil vyběhnutého brankáře Telgenkampa. AFC se přeci jen dočkalo zaslouženého vedení po necelé půl hodině hry, podruhé v tomto ligovém ročníku se prosadil Donny van de Beek.

Stále teprve dvaadvacetiletý záložník využil přistrčení od Dušana Tadiće a svižnou střelou z první usměrnil balón do sítě kolem marně se natahujícího Telgenkampa. Poté se až do konce prvního poločasu nic nestalo, Ajax zvýšil svůj náskok dvě minuty po přestávce. Marocký špílmachr Hakim Ziyech po hezké přízemní kombinaci obdržel finální přihrávku od Van de Beeka a zcela osamocen zkušeně obstřelil bezmocného hostujícího strážce.

Ihned na to pálil z hranice šestnáctky Van de Beek a horní tyčku minul jen o několik decimetrů, v 66. minutě stvrdil úspěch amsterdamského giganta Tadič. Třicetiletý srbský forvard po sérii odrazů stanul před prázdnou brankou Emmenu a z metru bez větších potíží doklepl balón do sítě. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nahradil Tadiče hvězdný útočník Klaas-Jan Huntelaar, který se prosadil hned dvakrát.

Nejprve skóroval v 80. minutě, kdy skvělou práci ve středu hrací plochy odvedl Promes a výtečnou kolmicí uvolnil právě Huntelaara, závěrečné šajtli nescházela přesnost ani razance - 4:0. Pětatřicetiletý rodák z vesničky Voor-Drempt uzavřel gólový účet sobotního střetnutí za dalších osm minut. Tentokráte na hranici ofsajdu zpracoval míč a hlavou přehodil vyběhnutého Telgenkampa, vracející se Veendorp odkopával příliš pozdě až za brankovou čarou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

dáky link ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele