2. kolo
09.08.2019 20:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta nasázela Venlu čtyři góly ve druhém poločase a dosáhla na první výhru

Venlo dobře rozehrálo páteční předehrávku 2. kola nizozemské nejvyšší soutěže, ovšem po přestávce naprosto zkolabovalo a na půdě nováčka z Rotterdamu nakonec prohrálo vysoko po výsledku 1:4. Sparta tak potvrdila úspěch z derby s Feyenoordem a hned od startu ukazuje, že to se záchranou v Eredivisii myslí vážně. VVV naopak nenavázalo na vítězství s Waalwijkem a může se propadnout do dolní poloviny tabulky.

V úvodní čtvrthodině byl nejvíce vidět domácí Halil Dervişoğlu, jenž si vytvořil hned dvě nadějné příležitosti. Do té první se dostal už po necelých dvou minutách hry, kdy stanul v předbrankovém prostoru, avšak poté mířil o decimetry vedle prostoru tří tyčí. O třináct minut později spálil ještě větší možnost, když trestuhodně selhal před prázdnou brankou a ze zhruba tří metrů ji přestřelil. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení ve 20. minutě.

K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Peter van Ooijen a balón parádně zakroutil do bližší šibenice, brankář Coremans se jen naprázdno proletěl vzduchem. Necelých deset minut před poločasovou přestávkou byl blízko k vyrovnání Ragnar Ache, ale ten z hranice brankového území orazítkoval hlavou břevno. V samém závěru se musel poprvé vytáhnout gólman Kirschbaum, který konečky prstů odvrátil střelu Abdoua Harrouiho.

Po změně stran Sparta přidala a zaslouženého vyrovnání se dočkala v 56. minutě. Na pravém křídle se výtečně uvolnil Dervişoğlu, jenž se přešlapovačkou zbavil bránícího Röselera a poté míč zakroutil přímo ke vzdálenější konstrukci. Neuběhlo ani dalších pět minut a rotterdamský klub otočil vývoj. Harroui na pravé straně vybojoval balón a pak ho předložil před prázdnou branku Achemu, který bez větších potíží rozvlnil síť.

Venlo od tohoto okamžiku začalo hrát na velké riziko a do závěrečného hvizdu inkasovalo ještě dvakrát. Sparta se definitivně uklidnila v 83. minutě. Po přesně načasovaném centru Smeetse z pravého křídla hlavičkoval z deseti metrů Harroui a míč usměrnil k zadní tyči mimo dosah bezmocného Kirschbauma - 3:1. V předposlední minutě základní hrací doby uzavřel gólový účet Lars Veldwijk, jenž po pasu Harrouiho mířil hlavou do protipohybu Kirschbauma.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele