2. kolo
11.08.2019 12:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna zachránila remízu v hodině dvanácté proti Almelu

Heracles Almelo měl na dosah odčinění potupné domácí porážky 0:4 s Heerenveenem, ovšem na půdě loňského nováčka ze Sittardu nakonec tři body nezískal. Krátce po hodině hry se dostal do vedení, jenomže Fortuna v závěru přitlačila a díky proměněné penaltě v šesté minutě nastavení vybojovala svůj premiérový bod letošního ligového ročníku. Hosté byli mírně lepším výběrem, ale na potřebné vítězství jim to o kousek nestačilo.

Duel rozhodně nebyl nudnou podívanou a diváci se určitě mohli dočkat i více než jen dvou branek. Po šesti minutách hry poprvé zahrozila Fortuna. Ke standardní situaci se postavil Smeets a výborným centrem našel nabíhajícího Carbonella, který hlavičkoval ze záklonu nad břevno. Vzápětí napřáhl na opačné straně Merkel a jeho kroucený pokus z pětadvaceti metrů se snesl zhruba metr nad horní tyčku.

Almelo dokázalo rozvlnit síť zhruba po čtvrthodině hry. Dessers si narazil míč se Silvestrem van der Waterem, druhý jmenovaný ho pak vrátil do předbrankového prostoru a Mauro Júnior již pak měl snadnou práci. Nicméně rozhodčí Blom šel ještě celou situaci přezkoumat k videu a branku neuznal kvůli útočnému faulu Júniora na Amiota. Ihned na to se mohl prosadit právě Amiot, ale svou hlavičkou zamířil příliš vysoko.

Pak tempo hry přeci jen opadlo, ve 42. minutě po perfektním pasu od Czyborry hlavičkoval Osman mimo prostor tří tyčí. Pět minut po přestávce se důrazně protlačil k balónu Dessers a předložil ho pro volného Júniora, jenž si však zblízka nepřišel na připraveného brankáře Koşeleva. Heracles se přeci jen dostal do vedení v 59. minutě. Van der Water naběhl na dlouhý pas od Osmana, se štěstím se zbavil Koşeleva, a poté skóroval do odkryté branky.

Přesně v polovině druhé části mohl pojistit vedení Almela aktivní Dessers, jenomže přízemní střelou trefil jen pravou konstrukci a dorážející Merkel byl vzápětí zablokován. V nastaveném čase vytvořil Sittard enormní tlak. Ve třetí nastavené minutě orazítkoval břevno svou tvrdou ranou Passlack, ihned na to zlikvidoval jeho další dělovku gólman Blaswich. Fortuna přeci jen srovnala po smolné ruce Júniora ve vlastní šestnáctce, nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Mark Diemers ranou do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele