2. kolo
11.08.2019 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Heerenveen po neskutečné brance Dreševiće remizoval s Feyenoordem 1:1

Feyenoord nedokázal zvítězit ani ve svém druhém ligovém zápase tohoto ročníku a z půdy Heerenveenu si odváží další bod po remíze 1:1. Hosté měli k vítězství blíže než soupeř, ovšem o hubený náskok přišli čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. SC může být se vstupem do Eredivisie celkem spokojen, neboť před týdnem zdolal konkurenční Heracles 4:0. I když je pravdou, že nyní proti rotterdamskému rivalovi neproměnil hned v úvodu penaltu.

Svěřenci trenéra Jaapa Stama určitě očekávali více, navíc se příliš dobře nenaladili na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy v gruzínském Tbilisi. První zajímavější moment nedělního střetnutí byl k vidění již po dvanácti minutách hry. Eric Botteghin totiž velmi nešikovně podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Ejukeho a rozhodčí Kamphuis neváhal s nařízením pokutového kopu ani sekundu.

Míč si vzápětí postavil dánský mladíček Jens Odgaard, který ale selhal a brankář Vermeer odvrátil balón famózním způsobem do strany. Pak se aktivita na dobrou půlhodinu vytratila, další šance byla k vidění až ve 44. minutě. Po akci na pravé straně se odrazil míč do volného prostoru ke Kökçüovi, jehož razantní volej z deseti metrů dokázal reflexivně odvrátit nohou brilantní gólman Hahn. Skóre se však přeci jen měnilo ještě do poločasové přestávky.

Po hlavičkovém souboji s Botteghinem totiž zahrál nešťastně rukou Floranus a Kamphuis ukázal podruhé směrem k penaltovému puntíku. Nabídnutou příležitostí nepohrdl Steven Berghuis a vypálil nechytatelně k pravé konstrukci, Hahn i přes vystižení směru neměl šanci na balón dosáhnout. Po změně stran již tolik nebezpečných možností k vidění nebylo, avšak více chuti do hry měli domácí a přeci jen si vytvořili dvě obrovské šance.

Nejprve po zpětné přihrávce z pravé strany napřáhl z hranice pokutového území Ejuke a jeden z bránících hráčů Feyenoordu stojící před brankovou čarou musel odvracet míč na rohový kop. Heerenveen se přeci jen dočkal zaslouženého vyrovnání v 80. minutě. O parádní moment se postaral Ibrahim Drešević, jenž vypálil z úctyhodných čtyřiceti metrů, a jeho skvostná rána zapadla přesně k pravé tyči za lehce vyběhnutého Vermeera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele