Eredivisie - souhrn 19. kola

17.01.2020, 21:53, aktualizováno 19.01.2020, 18:42
Komentáře a souhrny
Ajax přetlačil Spartu Rotterdam a na průběžně druhý Alkmaar, jenž nestačil na Willem II, má na prvním místě k dobru šest bodů. PSV Eindhoven v nastaveném čase zachraňoval remízu na hřišti Venla, zatímco Feyenoord pro změnu doma zdolal Heerenveen. Den Haag zvládl důležitý záchranářský souboj s Waalwijkem...

ADO Den Haag - RKC Waalwijk 2:0

19.01.2020 16:45

Góly: 32. Shaquille Pinas, 80. Aaron Meijers

Den Haag se v zimní přestávce odhodlal ke změnám, aby napravil velmi nepovedenou úvodní polovinu letošního ročníku Eredivisie. Kromě příchodu několika posil sáhl i k výměně trenéra, nepříliš úspěšného Alfonse Groenendijka nahradil na přelomu roku Angličan Alan Pardew. Ten v souboji dvou posledních celků tabulky slavil úspěch, neboť ADO dokázalo porazit letošního nováčka z Waalwijku po výsledku 2:0.

Domácí celek se díky tomu posunul na šestnáctou pozici se šestnácti body, za patnáctým Zwolle zaostává o jeden bod. Waalwijk zůstává na posledním osmnáctém místě s jedenácti body na kontě. V domácím dresu si odbyl svou soutěžní premiéru exslávista Mick van Buren, který odehrál devětapadesát minut. Český krajánek Tomáš Necid se také objevil v základní jedenáctce a odehrál sedmašedesát minut.

Domácí byli od samého začátku mírně aktivnějším výběrem a po necelých dvaceti minutách se ocitl v první vážnější možnosti právě Necid. Třicetiletý útočník se propracoval k velmi nebezpečné hlavičce z deseti metrů, ale gólman Vaessen dokázal míč směřující přímo pod břevno zachytit ve svých rukavicích. Ihned na to mohl na opačné straně otevřít skóre kanonýr Sow, ovšem svou nepříliš razantní střelou našel jen připravenou náruč brankáře Koopmanse.

Den Haag nakročil k důležitému tříbodovému zisku krátce po odehrané půlhodině. Po přímém volném kopu Goossense z velké vzdálenosti zapomněla defenziva Waalwijku na rozběhnutého Shaquilleho Pinase a ten jemnou tečí nasměroval balón hlavou za záda bezmocného Vaessena. Hosté vstoupili do druhé půle aktivněji a v 54. minutě mohl srovnat krok Reijnders, avšak z hranice pokutového území zamířil těsně vedle pravé konstrukce.

Neuběhly ani další tři minuty a v další nadějné příležitosti Waalwijku se zjevil Bilate, jenomže osmadvacetiletý útočník pálil po zemi o decimetry vedle levé tyče. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zahrozil ze střední vzdálenosti Reijnders a Koopmans se musel vytáhnout s úchvatným zákrokem. Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 78. minutě.

Za záchrannou brzdu totiž zatáhl Hannes Delcroix a ve vyložené pozici poslal k zemi rozběhnutého Summervilleho, za což mu rozhodčí Manschot udělil přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu z hranice šestnáctky se postavil Aaron Meijers a parádně se trefil k bližší tyči, Vaessen se jen naprázdno proletěl vzduchem. Oslabení hosté se ve zbývajícím průběhu již na nic nezmohli.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Sparta Rotterdam 2:1

19.01.2020 14:30

Góly: 15. Donny van de Beek, 60. Ryan Gravenberch - 74. Joël Piroe

Ajax ve svém prvním zápase v novém roce dokázal potvrdit úlohu favorita, ovšem proti rotterdamské Spartě nebyl jeho výkon úplně přesvědčivý. Hosté se totiž zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem dostali na dostřel a v samém závěru dokonce měli na dosah vyrovnání. Amsterdamský celek díky těsnému úspěchu v poměru 2:1 vede Eredivisii se sedmačtyřiceti body na kontě, na druhý Alkmaar si nyní vytvořil šestibodový náskok.

Přitom svěřenci trenéra Henka Frasera začali bez respektu a už po dvou odehraných minutách si vytvořili solidní příležitost, ale Ache mířil z pěti metrů trestuhodně vedle pravé konstrukce. Přesně o deset minut později mohl na druhé straně otevřít skóre srbský špílmachr Tadić, avšak jeho projektil směřující do pravého spodního rohu dokázal výtečným způsobem zlikvidovat brankář Harush. AFC se přeci jen prosadilo za další tři minuty.

Z hranice pokutového území vyslal střelu Maročan Ziyech, navrátilec v sestavě Promes se štěstím dokázal sklepnout míč pro rozběhnutého Donnyho van de Beeka, jenž pak zblízka chladnokrevně zavěsil přímo pod břevno. Zhruba v polovině úvodního dějství se postavil k přímému volnému kopu aktivní Ziyech a ze střední vzdálenosti minul pravou tyč o decimetry, následně zkusil štěstí z osmnácti metrů Promes a vytáhnout se opět musel Harush.

Ještě do přestávky vychytal hostující strážce Tagliafica s Promesem, na opačné straně se blýskl Onana proti skákavému pokusu Riga. Domácí byli blízko k navýšení svého náskoku krátce po změně stran, prudkou hlavičku Babela famózně zneškodnil Harush. Jasný favorit nedělního střetnutí se mohl uklidnit po hodině hry. Podruhé ve své kariéře se dokázal prosadit v nejvyšší nizozemské soutěži teprve sedmnáctiletý surinamský rodák Ryan Gravenberch.

Ten po přistrčení od střídajícího Ekkelenkampa pronikl šestnáctou soupeře jako nůž máslem a pak chytrou šajtlí ze šesti metrů dokázal rozvlnit síť s pomocí pravé tyče. V 73. minutě se Sparta chtěla vrátit do hry o tříbodový zisk, jenže Harroui pouze orazítkoval bližší konstrukci a při dorážce vzápětí selhal Ache.

O minutu později se přeci jen dokázal prosadit střídající Joël Piroe, zhruba po pěti minutách strávených na trávníku pálil z dvanácti metrů přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Hosté v závěrečných deseti minutách výrazně přitlačili a snažili se za každou cenu vybojovat alespoň bod, nicméně ve svých šancích neuspěli Auassar, Ache ani Duarte a výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Heracles Almelo 1:0

19.01.2020 14:30

Góly: 45+3. Marko Kolar

Emmen získal v boji o záchranu nesmírně důležité body a znovu potvrdil, že před vlastními fanoušky je silný. Ve svém prvním utkání v novém roce zdolal sebevědomý Heracles netěsnějším poměrem 1:0, jeho výhru zařídil ve třetí nastavené minutě úvodního dějství chorvatský útočník Marko Kolar. Domácí tak poskočili na dvanáctou pozici s jednadvaceti body, Almelo zůstává na deváté příčce se šestadvaceti body.

Kolar byl hodně vidět už od úvodního hvizdu a svou první větší možnost si vypracoval po čtyřech odehraných minutách, ovšem z bezprostřední blízkosti neseřídil svá mířidla přesně a balón poslal nad horní tyčku. Poté se tempo hry přeci jen uklidnilo, domácí se znovu ozvali po necelých třiceti minutách. Opět u toho byl Kolar, jenž si prvním dotekem zpracoval parádní přihrávku a okamžitě vystřelil, s jeho tvrdou ranou si však brilantně poradil brankář Blaswich.

Ihned na to se hostující strážce musel znovu blýsknout, tentokráte skvěle odvrátil míč na rohový kop po tvrdé ráně De Leeuwa. Hosté skvěle prorazili zhruba dvě minuty před poločasovou přestávkou, kdy po parádní nahrávce od Koningse dopravil balón zblízka mezi tři tyče Mauro Júnior. Nicméně branka nakonec nebyla uznána, rozhodčí Kooij ji totiž po přezkoumání videozáznamu odvolal kvůli předchozímu hraní rukou.

Emmen byl za svou aktivitu odměněn ve třetí nastavené minutě první části. Kolar obdržel hezkou nahrávku do volného prostoru od Burneta, míč si elegantně prvním dotek posunul dopředu a ve finální fázi chladnokrevně obstřelil naprosto bezmocného Blaswicha. Oba dva celky vstoupily aktivně také do druhého poločasu. Ve 49. minutě napřáhl z osmnácti metrů De Leeuw a břevno vskutku minul jen o několik decimetrů.

Za dalších sedm minut naopak měl vyrovnání na kopačce Dessers, který se díky dostatečnému důrazu propracoval k dorážce, ovšem brankář Telgenkamp krásně vytěsnil míč na rohový kop. Krátce po odehrané hodině mohl pojistit náskok Emmenu aktivní Kolar, jenomže z dvanácti metrů pálil příliš vysoko. V nastaveném časem ještě dokázal rozvlnit síť Desseres, nicméně oslavy Heraclesu netrvaly příliš dlouho, neboť se jednalo o jasný ofsajd.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - PSV Eindhoven 1:1

19.01.2020 12:15

Góly: 68. Jonathan Opoku (pen.) - 90+3. Denzel Dumfries

Fotbalisté PSV po hrůzostrašné druhé polovině podzimní části nevstoupili příliš dobře ani do jarní fáze Eredivisie a nyní na půdě podceňovaného Venla zachraňovali alespoň remízu 1:1 až v nastaveném čase. V tabulce tak klesli na čtvrté místo s pětatřiceti body a na vedoucí Ajax ztrácejí propastných dvanáct bodů. Naopak VVV dosáhlo na velmi cenný bodový zisk, na druhou stranu bude i lehce zklamáno z toho, že výsledek neudrželo až do konce.

Domácí celek by totiž tyto tři body nutně potřeboval, neboť mu patří až předposlední sedmnáctá příčka se šestnácti body a zatím to vypadá, že bude mít velké starosti s udržením prvoligové licence. Svěřenci nového trenéra Ernesta Fabera sice drželi míč z téměř pětašedesáti procent, avšak střelecky nad svým rivalem nijak výrazně nevyčnívali. Do první větší možnosti se dostal eindhovenský klub po necelých šesti odehraných minutách.

Gakpo hezky mířil ze střední distance k pravé tyči, ale s výtečným zákrokem se dokázal vytáhnout brankář Kirschbaum. Přesně po odehrané čtvrthodině zahrozil na opačné straně Sinclair, jenž v podstatě pálil do prázdné branky, ale vyběhnutého gólmana Unnerstalla dokázal na brankové čáře zastoupit vracející se Baumgartl. Následně střílel těsně nad břevno domácí Darfalou, pak si připravený Kirschbaum poradil s ranou doprostřed branky.

Ve 39. minutě se hostující strážce blýskl proti jedovatému projektilu Röselera směřujícím pod břevno a balón famózně odvrátil na rohový kop, v samém závěru první půle mířil hned dvakrát nepřesně aktivní Darfalou. Po změně stran selhali ve dvou nadějných šancích Dumfries s kapitánem Bergwijnem, Venlo se z ničeho nic dostalo do vedení přesně v polovině druhé půle, kdy Boscagli evidentně podrazil ve vlastní šestnáctce střídajícího Janssona.

K následnému pokutovému kopu se postavil ghanský rodák Jonathan Opoku a nechytatelně zavěsil pod horní tyčku. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem měl vyrovnání na kopačce Ihattaren, nicméně ten z bezprostřední blízkosti mířil před odkrytou brankou o decimetry vedle. Favorité nedělního duelu přeci jen skórovali ve druhé nastavené minutě. Denzel Dumfries se po pasu z levého křídla od Thomase zjevil před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného Kirschbauma.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Willem II 1:3

18.01.2020 20:45

Góly: 27. Oussama Idrissi - 65. Mats Köhlert, 78. Vangelis Pavlidis, 83. Mike Trésor Ndayishimiye

K rozhodně největšímu překvapení 19. kola nejvyšší nizozemské soutěže došlo na půdě Alkmaaru, kde domácí výběr prohrál na ligové scéně podruhé za sebou, když tentokráte nestačil na senzaci tohoto ročníku z Tilburgu. Po porážce 1:3 se mu vzdálil boj o titul, neboť na druhém místě zaostává za vedoucím Ajaxem již o bodů šest a právě před třetím Willemem má náskok pěti bodů. Hosté otočili vývoj v závěrečných pětadvaceti minutách druhé půle.

AZ zažilo až na poslední zápas nesmírně povedený podzim a dokonce to vypadalo, že dosáhne na titul podzimního mistra. Willem obsadil úžasné čtvrté místo a nyní potvrdil, že by se po hodně dlouhé době mohl ucházet o evropské poháry. Přitom lépe začali svěřenci trenéra Arneho Slota, kteří si první možnost vypracovali krátce po dvaceti odehraných minutách, nicméně Wijndal ranou z první pouze orazítkoval břevno.

Domácí se přeci jen dostali do vedení ve 27. minutě. Po přihrávce Wijndala na levé křídlo převzal míč Oussama Idrissi, navedl si ho až do pokutového území protivníka a jeho skákavá rána z dvanácti metrů zapadla do pravého spodního rohu. V následujícím průběhu tempo hry výrazně opadlo a Willem se začal stále více dostávat do hry. Dlouhou dobu si sice nemohl vytvořit nic nebezpečného, ovšem na defenzívu favorita přeci jen vyzrál v 65. minutě.

O vyrovnání se postaral jednadvacetiletý německý záložník Mats Köhlert, jenž se po chybné rozehrávce AZ, střele z pravé straně šestnáctky a zákroku gólmana de Boera dostal k dorážce a z deseti metrů usměrnil míč po zemi do sítě. Domácí začali od tohoto okamžiku stále více riskovat. Tilburg toho nejprve nevyužil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, přímý volný kop Mika Trésora Ndayishimiyeho proletěl o pár decimetrů vedle pravé konstrukce.

Za dalších sedm minut se ale dostal do šokujícího vedení. Řecký kanonýr Vangelis Pavlidis obdržel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru od Dankerluie a překrásným lobem přehodil bezmocného de Boera. V 83. minutě definitivně odrazil nápor Alkmaaru teprve dvacetiletý Belgičan Ndayishimiye, jehož úchvatný projektil z více jak pětadvaceti metrů zaplachtil do vzdálenější šibenice a strážce AZ se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Více informací k zápasu

FC Twente - FC Groningen 0:0

18.01.2020 19:45

Góly: -

Oba dva sobotní protivníci nezažili na konci podzimní části úplně nejpovedenější období, již delší dobu se hlavně trápil nováček z Enschede. Ten svou mizérii nedokázal překonat ani v domácím prostředí proti Groningenu, se kterým pouze remizoval bez branek, na druhou stranu každý bod v boji o záchranu může mít cenu zlata. Twente přerušilo svou sérii tří porážek v řadě a je třinácté s dvaceti body, Groningenu patří desátá příčka se šestadvaceti body.

Utkání od samého začátku neprobíhalo v nijak oslnivém tempu a na obou výběrech bylo znát, že po měsíční zimní přestávce jim to v ofenzivní fázi příliš neklape. Držení míče bylo prakticky vyrovnané, za celý první poločas se zrodily jen tři střelecké pokusy mezi tři tyče a ani jeden z brankářů nemusel řešit větší potíže. Do kabin se tedy zaslouženě odcházelo za nerozhodného stavu, do druhého dějství vlétlo aktivněji Twente.

Do vedení se mohlo dostat v 54. minutě, kdy sedmadvacetiletý španělský záložník Javier Espinosa obdržel krásnou průnikovou přihrávku do volného prostoru a z deseti metrů mířil k levé konstrukci, ovšem s výtečným zákrokem přispěchal tradiční brankář Padt a výrazně podržel svůj výběr. Neuběhly ani další čtyři minuty a obrovskou příležitost dostat se do vedení měli hosté, v jejich prospěch byl totiž nařízen pokutový kop.

Giovanni Troupée zastavil ve vlastní šestnáctce nedovoleně rukou unikajícího Sierhuise, rozhodčí Higler okamžitě ukázal směrem na penaltový puntík a navíc udělil Troupéemu i žlutou kartu. Celou situaci si následně šel prohlédnout k videu a to jeho verdikt potvrdilo. Míč si postavil Ajdin Hrustic, který ovšem při exekuci selhal. Jeho nepříliš razantní pokus pouze orazítkoval levou tyč a odrazil se do zámezí.

Ve zbývajícím průběhu se již duel spíše dohrával, svěřenci uruguayského kouče Gonzala Garcíi mohli rozhodnout v 85. minutě. K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se odhodlal Espinosa, jenže trestuhodně trefil jen zeď stojící před sebou.

Groningen v příštím kole přivítá vedoucí Ajax a určitě se ho pokusí zaskočit, Twente bude chtít konečně vyhrát na půdě vysoce favorizovaného PSV Eindhoven.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 3:1

18.01.2020 19:45

Góly: 9. Luis Sinisterra, 17. Nicolai Jørgensen, 26. Nicolai Jørgensen - 31. Joey Veerman

Feyenoord po novém roce navázal na povedenou druhou půlku prosince, v prvním jarním kole Eredivisie skolil před vlastními fanoušky Heerenveen a i nadále udržuje kontakt s příčkami, které zaručují evropské poháry. Domácím výtečně vyšla úvodní třetina zápasu, během níž skórovali hned třikrát, a hosté již na situaci adekvátně nezareagovali.

Fríský klub na svého protivníka v posledních sezónách opravdu příliš neuměl, prohrál s ním hned čtyřikrát v uplynulých šesti případech, a bilanci k lepšímu nezměnil ani v nynějším měření sil. Statisticky na tom nebyl Heerenveen o tolik horší než favorizovaný Feyenoord, jenže dohnat na De Kuipu hned třígólové manko, to bylo jednoduše nad jeho síly.

Domácí vstoupili do zápasu parádně a už svou první šanci přetavili v branku. Berghuis od pravé boční čáry pokutového území poslal centr na zadní tyčku, tam si Sinisterra zpracoval ve vzduchu míč na svou pravačku a nůžkami ho usměrnil ke vzdálenější tyčce. Gólman Hahn možná situaci malinko podcenil, a tak se po tomhle zakončení vlastně jen poohlédl.

Hosté se snažili záhy na to vyrovnat, nebezpečnou technickou střelu zpoza šestnáctky vyslal Ejuke, avšak kýžený a chtěný prostor brány minul. Feyenoord naopak v 17. minutě znovu měnil skóre ve svůj prospěch. Balón v šestnáctce podskočil Ejuke, čehož využil Toornstra, ten poté našel svou přihrávkou Jörgensena, jenž následně zacílil z vyložené pozice do sítě.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata pokračovali v honbě za dalším přesným zásahem, ve 23. minutě zase zahrozil Jörgensen, vybojoval ovšem v tomto okamžiku pouze rohový kop. O tři minuty později už ale znovu překonal Hahna. Kökcü zakroutil pas z rohového čtvrtkruhu do brankového území, odkud dánský forvard hlavou pohotově zavěsil pod břevno.

Mužstvo kouče Johnnyho Jansena snížilo ve 31. minutě, to když si nepříliš koncentrovaný soupeř ve vlastní šestnáctce až příliš pohrával s merunou, tu jim odebral Veerman, jenž obehrál bránícího Toornstru a z těžkého úhlu překonal brankáře Bijlowa. Hattrick se následně snažil zkompletovat Jörgensen, nicméně jeho pokus pravačkou stačil zlikvidovat Hahn.

Druhé dějství už s sebou žádný zásadní moment nepřineslo. Oba celky jako by polevily v ofenzivním snažení, hlavně Heerenveen působil proti dobře organizovanému Feyenoordu bezmocným dojmem. Vytvořil si nějaké možnosti, nicméně Bruijnovo zakončení vychytal Bijlow, ostatně na domácího muže v rukavicích nevyzrál ani Faik v 65. minutě.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SBV Vitesse 1:3

18.01.2020 18:30

Góly: 72. Amadou Ciss - 26. Oussama Tannane, 39. Tim Matavž, 64. Tim Matavž

Hned v prvním zápase druhé poloviny Eredivisie skončila vítězná domácí šňůra předloňského nováčka ze Sittardu, který se na vlastním stadionu radoval z tříbodového zisku hned pětkrát po sobě. Nyní však neměl vůbec žádnou šanci proti Arnhemu, jenž po pokaženém závěru podzimu sáhl ke změně trenéra a úspěšnou premiéru si odbyl Edward Sturing. SBV se díky výhře 3:1 posunulo na šesté místo s třiatřiceti body, Fortuna je čtrnáctá s devatenácti body.

Přitom svěřenci kouče Sjorse Ulteeho nevstoupili do sobotního střetnutí úplně špatně a již po necelé čtvrthodině hry si vytvořili první nadějnou možnost, avšak Diemers mířil z hranice pokutového území těsně vedle levé tyče. V 17. minutě se na opačné straně zjevil Bazoer, když obdržel krásnou průnikovou přihrávku do volného prostoru, nicméně ani on neměl přesnou mušku. Hosté podruhé zahrozili přesně v polovině úvodního dějství.

Nejprve tvrdě vypálil Linssen a brankář Koşelev vyrazil balón před sebe, následně si fantasticky poradil také s dorážkou pozdějšího hrdiny Tima Matavže. Ihned na to se vytáhl gólman Pasveer proti dělovce Passlacka, pak se přeci jen dostal do vedení mírný favorit. K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Oussama Tannane, jeho střela z nějakých třiceti metrů nebyla tečována a po obrovské hrubce Koşeleva zapadla do sítě.

Stejný hráč znovu zahrozil ze standardní situace po půl hodině hry, ale strážce Fortuny byl tentokráte pozorný. Vitesse si vytvořilo dvoubrankový náskok ve 39. minutě. Po nádherné kombinaci na jeden dotek obdržel Matavž přihrávku do středu šestnáctky protivníka od Bera, posunul si míč dopředu a pak ho po zemi nasměroval do protějšího spodního rohu. Hosté pokračovali v mírné aktivitě i po změně stran.

Nejprve pálil o decimetry mimo prostor tří tyčí Linssen, vzápětí se dvěma dalekonosnými pokusy nevyzrál na Koşeleva aktivní Tannane. Arnhem definitivně rozhodl o svém vítězství v 64. minutě. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny převzal balón Matavž, v osobním souboji přetlačil Ňinaje a snadno prostřelil Koşeleva. Sittard se za dalších osm minut postaral o vyrovnání po dorážce hlavou od Amadoua Cisse, jenomže na více se již nezmohl.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Utrecht 3:3

17.01.2020 20:00

Góly: 27. Mike van Duinen, 53. Kenneth Paal, 89. Yuta Nakayama - 24. Simon Gustafson (pen.), 71. Gyrano Kerk, 86. Issah Abass

Hned první zápas Eredivisie v novém roce skončil šesti gólovou přestřelkou, v páteční předehrávce 19. kola nakonec vítěz znám nebyl. O záchranu bojující Zwolle dokázalo obrat o body favorita z Utrechtu a remizovalo s ním po divokém výsledku 3:3. Do vedení se nejprve dostali hosté, PEC však krátce po změně stran otočilo vývoj. V 86. minutě měli hosté znovu jednobrankový náskok, ale vzápětí zařídil konečnou remízu Juta Nakajama.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana tak prozatím zůstali na patnácté pozici se sedmnácti body, jejich protivník se posunul na šestou příčku se třiceti body. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se z ničeho nic prosadil Utrecht. Ve vlastní šestnáctce totiž evidentně zahrál rukou Kersten a rozhodčí Kamphuis po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Simon Gustafson.

Švédský záložník prokázal pevné nervy a po zemi chladnokrevně zamířil doprostřed branky. Jenomže neuběhly ani další tři minuty a bylo srovnáno. Po dlouhém nákopu Hamera udělal obrovskou hrubku van der Maarel a vůbec netrefil balón, k němu se okamžitě prodral Mike van Duinen a obstřelil bezmocného brankáře Zoeta. Hosté si ještě do přestávky mohli vzít zpět ztracený náskok, ovšem gólman Zetterer předvedl skvělý zákrok proti dorážce Dalmaua.

Naopak osm minut po výměně stran skóroval domácí Kenneth Paal. Teprve dvaadvacetiletý obránce se kličkou zbavil Gyrana Kerka a jeho nádherná rána ze střední vzdálenosti zaplachtila pod břevno, stojící Zoet se stačil pouze ohlédnout. Následně mířil o decimetry vedle levé tyče Gustafson, mírný favorit přeci jen vyrovnal v 71. minutě, kdy Kerk po šťastném přistrčení od Gustafsona napálil míč přímo do pravého spodního rohu.

V následujícím průběhu se oba celky především soustředily na pozornou práci v defenzívě a vypadalo to, že se výsledek již měnit nebude. Nicméně ani ne deset minut před závěrečným hvizdem vrátil favoritovi vedení střídající Issah Abass. Jednadvacetiletý ghanský forvard obdržel parádní kolmici do volného prostoru od Emanuelsona a zblízka překonal Zetterera. O tři minuty později zachránil pro PEC alespoň bod Nakajama, k japonskému stoperovi propadla přihrávka od Johnsena a přízemní rána z dvanácti metrů skončila u pravé konstrukce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax19152260:1747
2.AZ Alkmaar19132440:1441
3.Willem II19113530:2336
4.PSV Eindhoven19105443:2435
5.Feyenoord Rotterdam1997335:2834
6.SBV Vitesse19103635:2533
7.FC Utrecht1993736:2830
8.SC Heerenveen1977530:2528
9.Heracles Almelo1975731:2726
10.FC Groningen1975721:1826
11.Sparta Rotterdam1965828:3223
12.FC Emmen19631021:3421
13.FC Twente1955926:3720
14.Fortuna Sittard19541024:4519
15.PEC Zwolle19521228:4517
16.ADO Den Haag19441121:3716
17.VVV Venlo19511318:4516
18.RKC Waalwijk19321422:4511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
AjaxFans

Ve Zwolle přestřelka jak se patří

Reagovat
Stiksxx

Žebráci

Reagovat
AjaxFans

Onana čaroděj Super tři bodíky Gravenberg 17 let a hraje dnes základ

Reagovat
dave30

Gravenberg hrál již loni pravidelně 2. nizozemskou za Jong. Černý býval ve svých 21 letech téměř nejstarší z týmu. Tu mládež dělají v Ajaxu neskutečně dobře.

Reagovat
AjaxFans

Jen škoda Nouriho,nemuseli by jsme za Donnyho někoho kupovat.Ale co se dá dělat

Reagovat
jáá

Já se právě ohromně těšil na souhru Donnyho a Nouriho.

Reagovat
AjaxFans

Co říkáš na Traorého?

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord šlape !

Reagovat
AjaxFans

Gravenberg - Eiting - Ünüvar záloha budoucnosti Včera zahrál Einting luxusně a za mne nejlepší na hřišti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele