19. kolo
19.01.2020 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Emmen udolal Heracles po velkém boji a oddálil se sestupovému pásmu

Emmen získal v boji o záchranu nesmírně důležité body a znovu potvrdil, že před vlastními fanoušky je silný. Ve svém prvním utkání v novém roce zdolal sebevědomý Heracles netěsnějším poměrem 1:0, jeho výhru zařídil ve třetí nastavené minutě úvodního dějství chorvatský útočník Marko Kolar. Domácí tak poskočili na dvanáctou pozici s jednadvaceti body, Almelo zůstává na deváté příčce se šestadvaceti body.

Kolar byl hodně vidět už od úvodního hvizdu a svou první větší možnost si vypracoval po čtyřech odehraných minutách, ovšem z bezprostřední blízkosti neseřídil svá mířidla přesně a balón poslal nad horní tyčku. Poté se tempo hry přeci jen uklidnilo, domácí se znovu ozvali po necelých třiceti minutách. Opět u toho byl Kolar, jenž si prvním dotekem zpracoval parádní přihrávku a okamžitě vystřelil, s jeho tvrdou ranou si však brilantně poradil brankář Blaswich.

Ihned na to se hostující strážce musel znovu blýsknout, tentokráte skvěle odvrátil míč na rohový kop po tvrdé ráně De Leeuwa. Hosté skvěle prorazili zhruba dvě minuty před poločasovou přestávkou, kdy po parádní nahrávce od Koningse dopravil balón zblízka mezi tři tyče Mauro Júnior. Nicméně branka nakonec nebyla uznána, rozhodčí Kooij ji totiž po přezkoumání videozáznamu odvolal kvůli předchozímu hraní rukou.

Emmen byl za svou aktivitu odměněn ve třetí nastavené minutě první části. Kolar obdržel hezkou nahrávku do volného prostoru od Burneta, míč si elegantně prvním dotek posunul dopředu a ve finální fázi chladnokrevně obstřelil naprosto bezmocného Blaswicha. Oba dva celky vstoupily aktivně také do druhého poločasu. Ve 49. minutě napřáhl z osmnácti metrů De Leeuw a břevno vskutku minul jen o několik decimetrů.

Za dalších sedm minut naopak měl vyrovnání na kopačce Dessers, který se díky dostatečnému důrazu propracoval k dorážce, ovšem brankář Telgenkamp krásně vytěsnil míč na rohový kop. Krátce po odehrané hodině mohl pojistit náskok Emmenu aktivní Kolar, jenomže z dvanácti metrů pálil příliš vysoko. V nastaveném časem ještě dokázal rozvlnit síť Desseres, nicméně oslavy Heraclesu netrvaly příliš dlouho, neboť se jednalo o jasný ofsajd.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele