19. kolo
18.01.2020 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Twente znovu nevyhrálo, nyní se smírně bez branek rozešlo s Groningenem

Oba dva sobotní protivníci nezažili na konci podzimní části úplně nejpovedenější období, již delší dobu se hlavně trápil nováček z Enschede. Ten svou mizérii nedokázal překonat ani v domácím prostředí proti Groningenu, se kterým pouze remizoval bez branek, na druhou stranu každý bod v boji o záchranu může mít cenu zlata. Twente přerušilo svou sérii tří porážek v řadě a je třinácté s dvaceti body, Groningenu patří desátá příčka se šestadvaceti body.

Utkání od samého začátku neprobíhalo v nijak oslnivém tempu a na obou výběrech bylo znát, že po měsíční zimní přestávce jim to v ofenzivní fázi příliš neklape. Držení míče bylo prakticky vyrovnané, za celý první poločas se zrodily jen tři střelecké pokusy mezi tři tyče a ani jeden z brankářů nemusel řešit větší potíže. Do kabin se tedy zaslouženě odcházelo za nerozhodného stavu, do druhého dějství vlétlo aktivněji Twente.

Do vedení se mohlo dostat v 54. minutě, kdy sedmadvacetiletý španělský záložník Javier Espinosa obdržel krásnou průnikovou přihrávku do volného prostoru a z deseti metrů mířil k levé konstrukci, ovšem s výtečným zákrokem přispěchal tradiční brankář Padt a výrazně podržel svůj výběr. Neuběhly ani další čtyři minuty a obrovskou příležitost dostat se do vedení měli hosté, v jejich prospěch byl totiž nařízen pokutový kop.

Giovanni Troupée zastavil ve vlastní šestnáctce nedovoleně rukou unikajícího Sierhuise, rozhodčí Higler okamžitě ukázal směrem na penaltový puntík a navíc udělil Troupéemu i žlutou kartu. Celou situaci si následně šel prohlédnout k videu a to jeho verdikt potvrdilo. Míč si postavil Ajdin Hrustic, který ovšem při exekuci selhal. Jeho nepříliš razantní pokus pouze orazítkoval levou tyč a odrazil se do zámezí.

Ve zbývajícím průběhu se již duel spíše dohrával, svěřenci uruguayského kouče Gonzala Garcíi mohli rozhodnout v 85. minutě. K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se odhodlal Espinosa, jenže trestuhodně trefil jen zeď stojící před sebou.

Groningen v příštím kole přivítá vedoucí Ajax a určitě se ho pokusí zaskočit, Twente bude chtít konečně vyhrát na půdě vysoce favorizovaného PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele