19. kolo
17.01.2020 20:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Zwolle obralo o body Utrecht a remizovalo s ním 3:3

Hned první zápas Eredivisie v novém roce skončil šesti gólovou přestřelkou, v páteční předehrávce 19. kola nakonec vítěz znám nebyl. O záchranu bojující Zwolle dokázalo obrat o body favorita z Utrechtu a remizovalo s ním po divokém výsledku 3:3. Do vedení se nejprve dostali hosté, PEC však krátce po změně stran otočilo vývoj. V 86. minutě měli hosté znovu jednobrankový náskok, ale vzápětí zařídil konečnou remízu Juta Nakajama.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana tak prozatím zůstali na patnácté pozici se sedmnácti body, jejich protivník se posunul na šestou příčku se třiceti body. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se z ničeho nic prosadil Utrecht. Ve vlastní šestnáctce totiž evidentně zahrál rukou Kersten a rozhodčí Kamphuis po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Simon Gustafson.

Švédský záložník prokázal pevné nervy a po zemi chladnokrevně zamířil doprostřed branky. Jenomže neuběhly ani další tři minuty a bylo srovnáno. Po dlouhém nákopu Hamera udělal obrovskou hrubku van der Maarel a vůbec netrefil balón, k němu se okamžitě prodral Mike van Duinen a obstřelil bezmocného brankáře Zoeta. Hosté si ještě do přestávky mohli vzít zpět ztracený náskok, ovšem gólman Zetterer předvedl skvělý zákrok proti dorážce Dalmaua.

Naopak osm minut po výměně stran skóroval domácí Kenneth Paal. Teprve dvaadvacetiletý obránce se kličkou zbavil Gyrana Kerka a jeho nádherná rána ze střední vzdálenosti zaplachtila pod břevno, stojící Zoet se stačil pouze ohlédnout. Následně mířil o decimetry vedle levé tyče Gustafson, mírný favorit přeci jen vyrovnal v 71. minutě, kdy Kerk po šťastném přistrčení od Gustafsona napálil míč přímo do pravého spodního rohu.

V následujícím průběhu se oba celky především soustředily na pozornou práci v defenzívě a vypadalo to, že se výsledek již měnit nebude. Nicméně ani ne deset minut před závěrečným hvizdem vrátil favoritovi vedení střídající Issah Abass. Jednadvacetiletý ghanský forvard obdržel parádní kolmici do volného prostoru od Emanuelsona a zblízka překonal Zetterera. O tři minuty později zachránil pro PEC alespoň bod Nakajama, k japonskému stoperovi propadla přihrávka od Johnsena a přízemní rána z dvanácti metrů skončila u pravé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele