19. kolo
18.01.2020 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Alkmaar selhal proti Tilburgu a podlehl mu o dvě branky

K rozhodně největšímu překvapení 19. kola nejvyšší nizozemské soutěže došlo na půdě Alkmaaru, kde domácí výběr prohrál na ligové scéně podruhé za sebou, když tentokráte nestačil na senzaci tohoto ročníku z Tilburgu. Po porážce 1:3 se mu vzdálil boj o titul, neboť na druhém místě zaostává za vedoucím Ajaxem již o bodů šest a právě před třetím Willemem má náskok pěti bodů. Hosté otočili vývoj v závěrečných pětadvaceti minutách druhé půle.

AZ zažilo až na poslední zápas nesmírně povedený podzim a dokonce to vypadalo, že dosáhne na titul podzimního mistra. Willem obsadil úžasné čtvrté místo a nyní potvrdil, že by se po hodně dlouhé době mohl ucházet o evropské poháry. Přitom lépe začali svěřenci trenéra Arneho Slota, kteří si první možnost vypracovali krátce po dvaceti odehraných minutách, nicméně Wijndal ranou z první pouze orazítkoval břevno.

Domácí se přeci jen dostali do vedení ve 27. minutě. Po přihrávce Wijndala na levé křídlo převzal míč Oussama Idrissi, navedl si ho až do pokutového území protivníka a jeho skákavá rána z dvanácti metrů zapadla do pravého spodního rohu. V následujícím průběhu tempo hry výrazně opadlo a Willem se začal stále více dostávat do hry. Dlouhou dobu si sice nemohl vytvořit nic nebezpečného, ovšem na defenzívu favorita přeci jen vyzrál v 65. minutě.

O vyrovnání se postaral jednadvacetiletý německý záložník Mats Köhlert, jenž se po chybné rozehrávce AZ, střele z pravé straně šestnáctky a zákroku gólmana de Boera dostal k dorážce a z deseti metrů usměrnil míč po zemi do sítě. Domácí začali od tohoto okamžiku stále více riskovat. Tilburg toho nejprve nevyužil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, přímý volný kop Mika Trésora Ndayishimiyeho proletěl o pár decimetrů vedle pravé konstrukce.

Za dalších sedm minut se ale dostal do šokujícího vedení. Řecký kanonýr Vangelis Pavlidis obdržel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru od Dankerluie a překrásným lobem přehodil bezmocného de Boera. V 83. minutě definitivně odrazil nápor Alkmaaru teprve dvacetiletý Belgičan Ndayishimiye, jehož úchvatný projektil z více jak pětadvaceti metrů zaplachtil do vzdálenější šibenice a strážce AZ se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 zápasy za sebou venku vypsaný jako outsider snad Tilburg nevyhraje. 0 mě nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele