19. kolo
18.01.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Domácí série Arnhemu skončila, jeho půdu vyloupil Arnhem

Hned v prvním zápase druhé poloviny Eredivisie skončila vítězná domácí šňůra předloňského nováčka ze Sittardu, který se na vlastním stadionu radoval z tříbodového zisku hned pětkrát po sobě. Nyní však neměl vůbec žádnou šanci proti Arnhemu, jenž po pokaženém závěru podzimu sáhl ke změně trenéra a úspěšnou premiéru si odbyl Edward Sturing. SBV se díky výhře 3:1 posunulo na šesté místo s třiatřiceti body, Fortuna je čtrnáctá s devatenácti body.

Přitom svěřenci kouče Sjorse Ulteeho nevstoupili do sobotního střetnutí úplně špatně a již po necelé čtvrthodině hry si vytvořili první nadějnou možnost, avšak Diemers mířil z hranice pokutového území těsně vedle levé tyče. V 17. minutě se na opačné straně zjevil Bazoer, když obdržel krásnou průnikovou přihrávku do volného prostoru, nicméně ani on neměl přesnou mušku. Hosté podruhé zahrozili přesně v polovině úvodního dějství.

Nejprve tvrdě vypálil Linssen a brankář Koşelev vyrazil balón před sebe, následně si fantasticky poradil také s dorážkou pozdějšího hrdiny Tima Matavže. Ihned na to se vytáhl gólman Pasveer proti dělovce Passlacka, pak se přeci jen dostal do vedení mírný favorit. K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Oussama Tannane, jeho střela z nějakých třiceti metrů nebyla tečována a po obrovské hrubce Koşeleva zapadla do sítě.

Stejný hráč znovu zahrozil ze standardní situace po půl hodině hry, ale strážce Fortuny byl tentokráte pozorný. Vitesse si vytvořilo dvoubrankový náskok ve 39. minutě. Po nádherné kombinaci na jeden dotek obdržel Matavž přihrávku do středu šestnáctky protivníka od Bera, posunul si míč dopředu a pak ho po zemi nasměroval do protějšího spodního rohu. Hosté pokračovali v mírné aktivitě i po změně stran.

Nejprve pálil o decimetry mimo prostor tří tyčí Linssen, vzápětí se dvěma dalekonosnými pokusy nevyzrál na Koşeleva aktivní Tannane. Arnhem definitivně rozhodl o svém vítězství v 64. minutě. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny převzal balón Matavž, v osobním souboji přetlačil Ňinaje a snadno prostřelil Koşeleva. Sittard se za dalších osm minut postaral o vyrovnání po dorážce hlavou od Amadoua Cisse, jenomže na více se již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele