19. kolo
19.01.2020 12:15 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Eindhoven nepotvrdil úlohu jasného favorita, z Venla si odváží pouze bod

Fotbalisté PSV po hrůzostrašné druhé polovině podzimní části nevstoupili příliš dobře ani do jarní fáze Eredivisie a nyní na půdě podceňovaného Venla zachraňovali alespoň remízu 1:1 až v nastaveném čase. V tabulce tak klesli na čtvrté místo s pětatřiceti body a na vedoucí Ajax ztrácejí propastných dvanáct bodů. Naopak VVV dosáhlo na velmi cenný bodový zisk, na druhou stranu bude i lehce zklamáno z toho, že výsledek neudrželo až do konce.

Domácí celek by totiž tyto tři body nutně potřeboval, neboť mu patří až předposlední sedmnáctá příčka se šestnácti body a zatím to vypadá, že bude mít velké starosti s udržením prvoligové licence. Svěřenci nového trenéra Ernesta Fabera sice drželi míč z téměř pětašedesáti procent, avšak střelecky nad svým rivalem nijak výrazně nevyčnívali. Do první větší možnosti se dostal eindhovenský klub po necelých šesti odehraných minutách.

Gakpo hezky mířil ze střední distance k pravé tyči, ale s výtečným zákrokem se dokázal vytáhnout brankář Kirschbaum. Přesně po odehrané čtvrthodině zahrozil na opačné straně Sinclair, jenž v podstatě pálil do prázdné branky, ale vyběhnutého gólmana Unnerstalla dokázal na brankové čáře zastoupit vracející se Baumgartl. Následně střílel těsně nad břevno domácí Darfalou, pak si připravený Kirschbaum poradil s ranou doprostřed branky.

Ve 39. minutě se hostující strážce blýskl proti jedovatému projektilu Röselera směřujícím pod břevno a balón famózně odvrátil na rohový kop, v samém závěru první půle mířil hned dvakrát nepřesně aktivní Darfalou. Po změně stran selhali ve dvou nadějných šancích Dumfries s kapitánem Bergwijnem, Venlo se z ničeho nic dostalo do vedení přesně v polovině druhé půle, kdy Boscagli evidentně podrazil ve vlastní šestnáctce střídajícího Janssona.

K následnému pokutovému kopu se postavil ghanský rodák Jonathan Opoku a nechytatelně zavěsil pod horní tyčku. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem měl vyrovnání na kopačce Ihattaren, nicméně ten z bezprostřední blízkosti mířil před odkrytou brankou o decimetry vedle. Favorité nedělního duelu přeci jen skórovali ve druhé nastavené minutě. Denzel Dumfries se po pasu z levého křídla od Thomase zjevil před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného Kirschbauma.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele