19. kolo
18.01.2020 19:45 CET
3 : 1
(3:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord na úvod nového roku skolil Heerenveen

Feyenoord po novém roce navázal na povedenou druhou půlku prosince, v prvním jarním kole Eredivisie skolil před vlastními fanoušky Heerenveen a i nadále udržuje kontakt s příčkami, které zaručují evropské poháry. Domácím výtečně vyšla úvodní třetina zápasu, během níž skórovali hned třikrát, a hosté již na situaci adekvátně nezareagovali.

Fríský klub na svého protivníka v posledních sezónách opravdu příliš neuměl, prohrál s ním hned čtyřikrát v uplynulých šesti případech, a bilanci k lepšímu nezměnil ani v nynějším měření sil. Statisticky na tom nebyl Heerenveen o tolik horší než favorizovaný Feyenoord, jenže dohnat na De Kuipu hned třígólové manko, to bylo jednoduše nad jeho síly.

Domácí vstoupili do zápasu parádně a už svou první šanci přetavili v branku. Berghuis od pravé boční čáry pokutového území poslal centr na zadní tyčku, tam si Sinisterra zpracoval ve vzduchu míč na svou pravačku a nůžkami ho usměrnil ke vzdálenější tyčce. Gólman Hahn možná situaci malinko podcenil, a tak se po tomhle zakončení vlastně jen poohlédl.

Hosté se snažili záhy na to vyrovnat, nebezpečnou technickou střelu zpoza šestnáctky vyslal Ejuke, avšak kýžený a chtěný prostor brány minul. Feyenoord naopak v 17. minutě znovu měnil skóre ve svůj prospěch. Balón v šestnáctce podskočil Ejuke, čehož využil Toornstra, ten poté našel svou přihrávkou Jörgensena, jenž následně zacílil z vyložené pozice do sítě.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata pokračovali v honbě za dalším přesným zásahem, ve 23. minutě zase zahrozil Jörgensen, vybojoval ovšem v tomto okamžiku pouze rohový kop. O tři minuty později už ale znovu překonal Hahna. Kökcü zakroutil pas z rohového čtvrtkruhu do brankového území, odkud dánský forvard hlavou pohotově zavěsil pod břevno.

Mužstvo kouče Johnnyho Jansena snížilo ve 31. minutě, to když si nepříliš koncentrovaný soupeř ve vlastní šestnáctce až příliš pohrával s merunou, tu jim odebral Veerman, jenž obehrál bránícího Toornstru a z těžkého úhlu překonal brankáře Bijlowa. Hattrick se následně snažil zkompletovat Jörgensen, nicméně jeho pokus pravačkou stačil zlikvidovat Hahn.

Druhé dějství už s sebou žádný zásadní moment nepřineslo. Oba celky jako by polevily v ofenzivním snažení, hlavně Heerenveen působil proti dobře organizovanému Feyenoordu bezmocným dojmem. Vytvořil si nějaké možnosti, nicméně Bruijnovo zakončení vychytal Bijlow, ostatně na domácího muže v rukavicích nevyzrál ani Faik v 65. minutě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele