19. kolo
19.01.2020 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Den Haag v souboji o záchranu zdolal poslední Waalwijk o dvě branky

Den Haag se v zimní přestávce odhodlal ke změnám, aby napravil velmi nepovedenou úvodní polovinu letošního ročníku Eredivisie. Kromě příchodu několika posil sáhl i k výměně trenéra, nepříliš úspěšného Alfonse Groenendijka nahradil na přelomu roku Angličan Alan Pardew. Ten v souboji dvou posledních celků tabulky slavil úspěch, neboť ADO dokázalo porazit letošního nováčka z Waalwijku po výsledku 2:0.

Domácí celek se díky tomu posunul na šestnáctou pozici se šestnácti body, za patnáctým Zwolle zaostává o jeden bod. Waalwijk zůstává na posledním osmnáctém místě s jedenácti body na kontě. V domácím dresu si odbyl svou soutěžní premiéru exslávista Mick van Buren, který odehrál devětapadesát minut. Český krajánek Tomáš Necid se také objevil v základní jedenáctce a odehrál sedmašedesát minut.

Domácí byli od samého začátku mírně aktivnějším výběrem a po necelých dvaceti minutách se ocitl v první vážnější možnosti právě Necid. Třicetiletý útočník se propracoval k velmi nebezpečné hlavičce z deseti metrů, ale gólman Vaessen dokázal míč směřující přímo pod břevno zachytit ve svých rukavicích. Ihned na to mohl na opačné straně otevřít skóre kanonýr Sow, ovšem svou nepříliš razantní střelou našel jen připravenou náruč brankáře Koopmanse.

Den Haag nakročil k důležitému tříbodovému zisku krátce po odehrané půlhodině. Po přímém volném kopu Goossense z velké vzdálenosti zapomněla defenziva Waalwijku na rozběhnutého Shaquilleho Pinase a ten jemnou tečí nasměroval balón hlavou za záda bezmocného Vaessena. Hosté vstoupili do druhé půle aktivněji a v 54. minutě mohl srovnat krok Reijnders, avšak z hranice pokutového území zamířil těsně vedle pravé konstrukce.

Neuběhly ani další tři minuty a v další nadějné příležitosti Waalwijku se zjevil Bilate, jenomže osmadvacetiletý útočník pálil po zemi o decimetry vedle levé tyče. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zahrozil ze střední vzdálenosti Reijnders a Koopmans se musel vytáhnout s úchvatným zákrokem. Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 78. minutě.

Za záchrannou brzdu totiž zatáhl Hannes Delcroix a ve vyložené pozici poslal k zemi rozběhnutého Summervilleho, za což mu rozhodčí Manschot udělil přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu z hranice šestnáctky se postavil Aaron Meijers a parádně se trefil k bližší tyči, Vaessen se jen naprázdno proletěl vzduchem. Oslabení hosté se ve zbývajícím průběhu již na nic nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
waynemarkrooney

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele