Eredivisie - souhrn 18. kola

20.12.2019, 21:50, aktualizováno 22.12.2019, 18:38
Komentáře a souhrny
Ajax rozstřílel Den Haag a na čele se vzdálil Alkmaaru, jenž překvapivě podlehl Spartě Rotterdam. Průběžně třetí PSV Eindhoven si poradil se Zwolle, zatímco Feyenoord veze body ze hřiště Utrechtu. Další výhru oslavilo Vitesse, zatímco poslední Waalwijk zdolal Twente...

SBV Vitesse - VVV Venlo 3:0

22.12.2019 16:45

Góly: 27. Riechedly Bazoer, 30. Tim Matavž, 71. Bryan Linssen

Arnhem se po výměně trenéra dostal zpět do dobré formy a tu potvrdil v závěrečném utkání roku 2019 proti Venlu, které dokázal porazit celkem hladce v poměru 3:0. Podzimní část tak zakončil na šestém místě se třiceti body, momentálně zvítězil potřetí za sebou a celkově neprohrál již čtyřikrát v řadě. Hosté v tomto nedělním střetnutí neměli od samého začátku téměř žádnou šanci a s patnácti body jsou na šestnácté barážové pozici.

VVV v první polovině sezóny prohrálo ve venkovním prostředí již poosmé, a jestliže se chce vyhnout záchranářským starostem, tak se v této bilanci bude muset výrazně zlepšit. Domácí si od samého začátku vytvořili jasnou územní převahu, v celém utkání drželi míč téměř ze sedmdesáti procent. Svou první větší příležitost si vypracovali ve 27. minutě a hned ji přetavili ve vedoucí gól, do černého totiž zamířil Riechedly Bazoer.

Třiadvacetiletý záložník obdržel přihrávku od Foora a poté napřáhl z velké vzdálenosti, jeho úžasná dělovka zapadla přesně do pravého horního rohu mimo dosah překvapeného brankáře Kirschbauma. Neuběhly ani další tři minuty a vedení jasného favorita navýšil slovinský ostrostřelec Tim Matavž. Třicetiletý útočník stál ve správnou chvíli na správném místě po přesně načasované nahrávce od Doekhiho a po zemi snadno zamířil doprostřed branky.

V následujícím průběhu tempo hry opadlo, SBV si s přehledem hlídalo dostatečný náskok a protivníka dlouhou dobu k ničemu nepouštělo. Hosty mohl vrátit zpět do hry o bodový zisk Sinclair, jenž v 66. minutě prudce vypálil ze středu pokutového území a gólman Pasveer musel předvést vynikající zákrok. Přesně o pět minut později přidalo Vitesse definitivní pojistku, když se už pojedenácté v tomto ročníku Eredivisie prosadil kapitán Bryan Linssen.

Nejlepší střelec domácího výběru se po rohovém kopu od Bazoera nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a svou povedenou hlavičkou přesně usměrnil balón k pravé konstrukci. Ve zbývajících minutách se zápas spíše dohrával a k ničemu nebezpečnému již nedošlo. Arnhem se po krátké zimní přestávce představí na půdě Fortuny Sittard, Venlo se pokusí opustit sestupové pásmo v souboji s vysoce favorizovaným PSV.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 1:2

22.12.2019 14:30

Góly: 17. Justin Hoogma - 15. Orkun Kökçü, 50. Jens Toornstra

Feyenoord pod vedením trenéra Dicka Advocaata zažívá strmý vzestup, nyní v závěrečném duelu letošního roku zvítězil na půdě konkurenčního Utrechtu po výsledku 2:1 a díky tomu se posunul na páté místo tabulky s jednatřiceti body. Oběma celkům se podařilo skórovat během úvodních dvaceti minuty, rotterdamský výběr pak rozhodl o svém úspěchu pět minut po změně stran. FC kleslo na sedmou pozici s devětadvaceti body.

Přitom domácí vstoupili do nedělního utkání odvážněji a první možnost si vypracovali již po třech odehraných minutách, ale Abass ve vyložené pozici selhal a z otočky pálil až na tribuny. Hosté výborně prorazili přesně po odehrané čtvrthodině. Po rychlém brejku se dostal míč na kopačku Orkuna Kökçüa, který napřáhl z více jak třiceti metrů a jeho neuvěřitelný projektil zaplachtil přesně ke vzdálenější konstrukci mimo dosah brankáře Paese.

Neuběhly však ani dvě minuty a domácí okamžitě odpověděli. Nejprve byl přízemní pokus Abasse lehce tečován o decimetry vedle pravé tyče. Po následném rohovém kopu od Mahera se před hranicí brankového území zjevil Justin Hoogma a prudkou hlavičkou zamířil přímo pod břevno, gólman Vermeer se natahoval marně. Zhruba deset minut před přestávkou mohl stejný hráč dokonce otočit vývoj, ale tentokráte si na hostujícího strážce nepřišel.

Ve 44. minutě předvedl skvělou individuální akci Kerk a nebyl daleko od skórování, jeho pokus proletěl o kousek vedle vzdálenější konstrukce. Feyenoord vstoupil do druhého poločasu lépe a už v 50. minutě vsítil rozdílovou trefu. Jens Toornstra obdržel krásnou zpětnou přihrávku Malacii téměř od brankové čáry, na hranici šestnáctky se opřel do balónu z voleje a parádně zavěsil do bližší šibenice.

Utrecht se však v žádném případě nevzdal a o deset minut později byl blízko ke srovnání stavu, jenomže Klaiberova rána z patnácti metrů jen rozezvonila levou tyč. Za další čtyři minuty nadělal pokus Gustafsona směřující doprostřed branky pořádné problémy Vermeerovi, který musel zachraňovat situaci až na brankové čáře. V 70. minutě se chvěla branková konstrukce také na druhé straně, když ji z dvanácti metrů napálil Sinisterra.

Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 79. minutě. Hoogma totiž ve vyložené brankové možnosti jasně podrazil unikajícího Sinisterru a rozhodčí Kuipers mu bez váhání udělil přímou červenou kartu. FC se pak v oslabení již k žádné velké příležitosti nedostalo.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Emmen 2:0

22.12.2019 14:30

Góly: 47. Kaj Sierhuis, 72. Kaj Sierhuis

Groningen se na závěr tohoto roku dokázal dostat z krize a díky dvěma zásahům Kaje Sierhuise ze závěrečného dějství porazil zachraňující se Emmen v poměru 2:0, tím navíc přerušil svou pěti zápasovou šňůru bez vítězství. Podzimní část sezóny tak zakončil v klidném středu tabulky, konkrétně mu patří desáté místo s pětadvaceti body. Hosté nenavázali na poslední úspěch se Spartou Rotterdam (2:0) a jsou stále čtrnáctí s osmnácti body.

Domácí se snažili hrát velmi aktivně od samého začátku a úvodní příležitost si vypracovali již po necelých deseti minutách. K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Hrustic a jeho pumelice orazítkovala břevno. Stejný hráč se zjevil v další možnosti po necelé půl hodině hry, kdy vystřelil ze středu pokutového území a brankář Telgenkamp musel u své pravé tyče předvést naprosto parádní zákrok.

Hostující strážce šel znovu do akce pět minut před přestávkou a i v tomto případě ho ohrožoval Hrustic, nicméně naturalizovaný australský záložník prostě neměl štěstí a na Telgenkampa nevyzrál. Domácí pokračovali ve stejném tempu i po změně stran a ve 47. minutě je dostal do vedení Sierhuis. Útočník hostující v klubu z amsterdamského Ajaxu vsítil svou čtvrtou trefu v probíhajícím ročníku Eredivisie.

Ke skórování ho pěknou přihrávkou vyzval Asoro a zakončení doprostřed odkryté branky již bylo snadnou kořistí. Emmen se ani v následujících minutách téměř k ničemu nedostával, zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl definitivně rozhodnout Asoro. Jeho razantní střela z dobré pozice však směřovala pouze do míst, kde stál připravený Telgenkamp. V 72. minutě se mohl Groningen přeci jen uklidnit po druhé trefě Sierhuise v zápase.

Hrustic poslal prudký centr ze standardní situace do brankového území a našel právě hlavu jednadvacetiletého kanonýra, jenž nasměroval míč pod nohy bezmocného Telgenkampa. O dvanáct minut později zahrozil na opačné straně Ugrinic, jenomže toho famózním způsobem vychytal gólman Padit. Emmen se již k ničemu dalšímu nedostal a nedělní duel navíc dohrával v deseti, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen Michaël Heylen.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - ADO Den Haag 6:1

22.12.2019 12:15

Góly: 15. Hakim Ziyech, 23. Donny van de Beek, 37. Jurgen Ekkelenkamp, 39. Ryan Gravenberch, 48. Dušan Tadić, 63. Lassina Traoré - 90+2. John Goossens

Ajax si v posledním zápase tohoto roku spravil chuť proti zachraňujícímu se Den Haagu a deklasoval ho ve vysokém poměru 6:1, navíc tak přerušil svou šňůru tří porážek v řadě. Díky tomu se osamostatnil na vedoucí pozici se čtyřiačtyřiceti body a vybojoval titul podzimního mistra, před druhým Alkmaarem získal tříbodový odstup. ADO naopak nevyhrálo poosmé za sebou a je stále až sedmnácté s pouhými třinácti body na kontě.

V hostujícím dresu se objevil v základní sestavě český útočník Tomáš Necid, ovšem na trávníku byl téměř neviditelný a v 68. minutě střídal. Domácí dominovali v nedělním střetnutí od samého začátku, do vedení se dostali přesně po odehrané čtvrthodině. Na pravé straně předvedl krásnou individuální akci Maročan Hakim Ziyech, protáhl se až před hranicí pokutového území a pak nechytatelně vypálil přímo k levé tyči.

Neuběhlo ani osm minut a AFC zvýšilo svůj náskok. Na nádherný pas z levého křídla od Ziyecha si do volného prostoru seběhl Donny van de Beek a z první usměrnil míč do levého spodního rohu mimo dosah bezmocného brankáře Koopmanse. Ve 37. minutě odcentroval z levé strany Tagliafico a teprve devatenáctiletý mladíček Jurgen Ekkelenkamp snadno rozvlnil síť z hranice brankového území - 3:0.

Neuběhly ani další dvě minuty a s Den Haagem to vypadalo ještě hůře. Sedmnáctiletý junior se surinamskými kořeny Ryan Gravenberch se skvěle uvolnil mezi několika bránícími protihráči a nakonec napřáhl ze čtrnácti metrů, jeho přízemní pokus zapadl s pomocí levé tyče do sítě. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce a Ajax pokračoval ve svém ofenzivním koncertu, jeho pátou trefu přidal ve 48. minutě Dušan Tadič.

Srbský špílmachr obdržel zpětnou nahrávku od Lassiny Traoreho a z osmi metrů zamířil pohlednou šajtlí do vzdálenější šibenice. Krátce po hodině hry skóroval také reprezentant africké země Burkina Faso Traore, jenž po nadýchaném obloučku od Tadiče zakončoval hlavou v záklonu do poloodkryté branky - 6:0.

Od 80. minuty navíc dohrávali hosté v deseti, neboť po druhé žluté kartě musel předčasně odejít do útrob stadionu Danny Bakker. Den Haag se zmohl alespoň na čestný úspěch v nastaveném čase, protože Lisandro Martinez ve vlastní šestnáctce evidentně poslal k zemi Summervilleho a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil John Goossens.

Více informací k zápasu

Willem II - Fortuna Sittard 0:0

21.12.2019 20:45

Góly: -

Willem nedokázal navázat na skvělé předešlé výkony a tentokráte doma zklamal, v nudném utkání pouze bezbrankově remizoval se zachraňujícím se Sittardem. Kvůli nečekanému nerozhodnému výsledku přišel před zimní přestávkou o třetí místo, na druhou stranu bude i tak do druhé poloviny vstupovat z krásné čtvrté pozice se třiatřiceti body. Fortuna bodovala na venkovních stadionech teprve podruhé v probíhajícím ročníku.

Hosté v devíti střetnutích na cizích stadionech ani jednou nevyhráli, i přesto pro ně může mít získaný bod v Tilburgu cenu zlata. Momentálně jim patří třináctá příčka s devatenácti body. Duel nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, celkově se zrodily pouze čtyři střely mezi tři tyče. Domácí sice drželi balón z pětapadesáti procent, ovšem velkých příležitostí si vskutku vypracovali poskrovnu.

Úvodní střelecký pokus vyprodukoval po necelých deseti odehraných minutách Nunnely, ovšem svá mířidla neseřídil přesně a hostující branku o něco minul. V následujícím průběhu prvního poločasu měli oba soupeři velké problémy s přechodem na útočnou polovinu, chybovali v rozehrávce a ani jeden z brankářů neměl příliš mnoho práce. Za zmínku snad stojí pouze dalekonosný pokus hostujícího Damaşcana, který proletěl vedle pravé konstrukce.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Největší šance tohoto střetnutí byla k vidění krátce po odehrané hodině. Dvacetiletý belgický záložník Ndayishimiye obdržel krásnou panikou přihrávku do pokutového území protivníka a okamžitě vypálil, jenomže gólman Koşelev byl u své pravé tyče včas a tento nebezpečný přízemní pokus brilantně zlikvidoval. S přibývajícím časem se svěřenci Adrieho Kostera stále častěji tlačili před šestnáctku Fortuny.

Defenzíva hostujícího výběru ale fungovala na jedničku a svého rivala téměř k ničemu nepouštěla. V závěrečných deseti minutách zkusili své štěstí hostující Damaşcan se střídajícím Karjalainenem a na opačné straně pak v nastaveném čase Vrousai, nicméně ani jeden z nich branku netrefili. Willem se poprvé v novém roce přestaví na půdě druhého Alkmaaru, Sittard přivítá nevyzpytatelný Arnhem.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 3:0

21.12.2019 19:45

Góly: 18. Adil Auassar, 29. Bryan Smeets, 57. Halil Dervişoğlu (pen.)

Zatím k největšímu překvapení závěrečného kola Eredvisie v tomto roce došlo na stadionu v Rotterdamu, kde místní Sparta senzačně porazila suverénní Alkmaar vysoko 3:0 a s třiadvaceti body se tabulkou posunula na desáté místo. Sobotní utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení brankáře Marca Bizota, kdy se mezi tři tyče musel postavit náhradník Rody de Boer. AZ v oslabení nedokázalo konkurovat a inkasovalo hned třikrát.

Svěřenci trenéra Arnheho Slota tak přerušili svou sérii sedmi vítězných ligových zápasů za sebou, navíc se jejích úctyhodná šňůra bez inkasované branky zastavila na čísle 675 minut. Hosté tak po minulé výhře nad největším konkurentem z Ajaxu (1:0) zůstanou po podzimní části na druhé pozici s jednačtyřiceti body a amsterdamský rival se jim může po nedělní dohrávce s Den Haagem vzdálit. Zásadní okamžik utkání byl k vidění již v 5. minutě.

Na nádhernou kolmici za obranu si naběhl Ache, vyběhnutý Bizot se snažil situaci zachránit včasným odkopem, jenomže pouze podrazil německého útočníka a rozhodčí Blom mu za zmaření vyložené brankové možnosti udělil přímou červenou kartu. Domácí zužitkovali svou početní výhodu krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Adil Auassar obdržel zpětnou nahrávku od Abelse a úžasnou ranou z pětadvaceti metrů zavěsil do bližší šibenice.

Rotterdamský celek pokračoval v aktivitě i nadále a svůj náskok pojistil po necelé půl hodině hry. Bryan Smeets po vyhraném hlavičkovém souboji od Acheho přetlačil v osobním souboji protihráče, při svém samostatném úniku obešel de Boera a se zakončením do prázdné branky již neměl větší problémy - 2:0. Pak se až do konce prvního poločasu nic zajímavého nepřihodilo, domácí taktéž vstoupili do druhého dějství s patřičným odhodláním.

Nejprve pálil těsně nad břevno Harroui, vzápětí neuspěl Ache tvář v tvář proti skvělému hostujícímu strážci. Sparta přeci jen definitivně rozhodla v 57. minutě. Clasie totiž ve vlastní šestnáctce dost nevybíravým způsobem atakoval Smeetse a Blom okamžitě nařídil pokutový kop, svůj správný verdikt si posléze ověřil u videa. Míč na penaltový puntík si postavil Halil Dervişoğlu a nekompromisně zamířil do pravého spodního rohu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 4:1

21.12.2019 19:45

Góly: 18. Jorrit Hendrix, 26. Mohammed Ihattaren, 51. Bruma, 72. Cody Gakpo - 12. Mustafa Saymak

PSV zakončilo nepříliš povedenou podzimní část vítězstvím nad zachraňujícím se Zwolle, když ještě během prvního poločasu otočilo nepříznivý vývoj a nakonec zvítězilo vysoko 4:1. Alespoň částečně tak napravilo předchozí zaváhání v Rotterdamu s místním Feyenoordem (1:3) a v Eredivisii přezimuje na třetím místě se čtyřiatřiceti body. PEC naopak zůstává na patnácté příčce se šestnácti body jen o bod před šestnáctou barážovou pozicí Venla.

Hosté přitom začali skvěle a hned svou první vážnější příležitost sobotního utkání přetavili ve vedoucí branku. Mustafa Saymak vystihl nepřesnou rozehrávku protivníka, sám postupoval středem hřiště a nakonec napřáhl z osmnácti metrů, jeho přízemní projektil zapadl přesně do levého spodního rohu a stojící brankář Unnerstall se stačil pouze ohlédnout. Neuběhlo však ani šest minut a eindhovenskému favoritovi se podařilo vyrovnat.

Jorrit Hendrix obdržel přihrávku na pravou stranu pokutového území od Bergwijna a pak razantní střelou zblízka zamířil k bližší konstrukci kolem bezmocného gólmana Zetterera. Po pětadvaceti odehraných minutách si Zwolle chtělo vzít zpět ztracený náskok, ale Thy mířil z otočky těsně vedle pravé tyče. Domácí od tohoto okamžiku převzali taktovku zápasu a vývoj se jim podařilo otočit ve 26. minutě zásluhou Mohammeda Ihattarena.

Na pravém křídle odvedl pořádný kus práce Bergwijn a předal míč právě sedmnáctiletému záložníkovi, jehož nezištná střela z patnácti metrů krásně zaplachtila do vzdálenější šibenice. Ještě do přestávky byl blízko ke srovnání stavu Saymak, jenomže ten zcela osamocen neproměnil obrovskou příležitost, jeho přízemní pokus totiž vykopl před sebe pozorný Unnerstall. PSV pojistilo svůj náskok šest minut po výměně stran.

Po naprostém nedorozumění před brankou v podání Lachmana s van Wermeskerkenem se dostal k odraženému balónu Bruma a z hranice brankového území ho chladnokrevně napálil k bližší tyči - 3:1. Domácí definitivně odrazili snahu Zwolle zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Cody Gakpo se po nahrávce od Schwaaba elegantně vymotal z obležení tří protihráčů a následně z mírného úhlu uklidil míč po zemi k protější konstrukci.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Heracles Almelo 1:1

21.12.2019 18:30

Góly: 56. Joey Veerman - 54. Cyriel Dessers

Heerenveen zanechal v posledním zápase tohoto roku dobrý dojem, ovšem předchozí neúspěch s Tilburgem (1:2) napravit nedokázal a s upadajícím Heraclesem pouze remizoval v poměru 1:1. V celém utkání držel balón výrazně přes šedesát procent a vyprodukoval i více střeleckých pokusů mezi tři tyče, jenomže ani to mu na kýžené vítězství nestačilo. S první polovinou sezóny i přesto může být celkem spokojen, neboť přezimuje na šestém místě.

Almelo nevyhrálo v Eredivisii potřetí za sebou a v tabulce mu patří osmá pozice se šestadvaceti body, oproti svému sobotnímu rivalovi tak vybojovalo o dva body méně. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl. Mírně aktivnější bylo SC, které poprvé zahrozilo po necelé půlhodině hry. Ejuke sám postupoval středem hřiště a nakonec vystřelil ze střední distance, jeho projektil směřoval přímo do pravé šibenice.

S fantastickým zákrokem na poslední chvíli se ale vytasil brankář Blaswich a balón brilantně odvrátil na rohový kop. Největší možnost úvodního dějství byla k vidění ve 44. minutě. Cyriel Dessers totiž zahrál ve vlastním pokutovém území evidentně rukou a rozhodčí Kamphuis to nepřehlédl, proto okamžitě nařídil pokutový kop. K penaltovému puntíku se vzápětí postavil Hicham Faik a v důležitém okamžiku selhal.

Svou střelu se snažil usměrnit do levé části branky, nicméně Blaswich tento úmysl přečetl a famózně zasáhl. Hosty tento moment lehce nabudil a ani ne deset minut po výměně stran se z ničeho nic dostali do vedení. Po zmatcích v šestnáctce Heerenveenu se probojoval k míči důrazný Dessers a na nic nečekal, svým razantním přízemním projektilem propálil naprosto bezmocného gólmana Hahna.

Domácí však na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho a již o dvě minuty později srovnali krok. Joey Veerman využil skvělé práce Ejukeho na křídle a po finální nahrávce zachoval v zakončení chladnou hlavu, balón totiž usměrnil do pravého spodního rohu. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou výběrech znát, že ani jeden nechce udělat chybu při plnění defenzivních úkolů, výsledek se i proto už nezměnil.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - FC Twente 3:0

20.12.2019 20:00

Góly: 12. Anas Tahiri, 47. Stijn Spierings, 60. Stijn Spierings

Waalwijk využil bídné formy konkurenčního Twente a tentokráte v nováčkovském souboji zaznamenal své nejvyšší dosavadní vítězství tohoto ročníku Eredivisie, když si s protivníkem z Enschede poradil celkem snadno v poměru 3:0. RKC si připsalo na konto svůj třetí tříbodový zisk v sezóně, i přesto zůstává poslední osmnácté s jedenácti body a na sedmnáctý Den Haag má manko dvou bodů. Hosté naopak prohráli popáté ze šesti předchozích případů.

Svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi jsou tak určitě rádi, že první polovina tohoto ročníku je za nimi, v tuto chvíli jim patří dvanáctá příčka s devatenácti body. Domácí výběr vstoupil do tohoto střetnutí odvážněji a hned první větší příležitost po necelé čtvrthodině hry přetavil ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal čtyřiadvacetiletý záložník s marockými kořeny Anas Tahiri, jenž se zjevil v brankovém území a zblízka bez potíží rozvlnil síť.

RKC pokračovalo v útočné aktivitě i nadále a svůj náskok mohlo zvýšit zhruba deset minut před přestávkou, jenomže Leemans po několik kličkách nezvládl koncovku a mířil vysoko nad horní tyčku. Ve 43. minutě ho mohl zastoupit Sow, jenž napřáhl z dvanácti metrů a levou konstrukci vskutku minul o několik decimetrů. Waalwijk vstoupil skvěle také do druhého dějství a již ve 47. minutě pojistil jeho vedení Stijn Spierings.

Ten po nahrávce od Bilateho zkusil štěstí ze střední vzdálenosti a jeho projektil z více jak pětadvaceti metrů zapadl s naprostou přesností do pravé části branky, gólman Drommel neměl vůbec žádnou naději zasáhnout. O osm minut později mohl z ničeho nic srovnat krok střídající Zekhnini po chybě v rozehrávce protivníka. Pokusu norského útočníka sice nechyběla razance, ale balón nakonec proletěl těsně vedle levé tyče.

Přesně po hodině hry přidal definitivní pojistku Spierings. Třiadvacetiletý záložník se prosadil podruhé v tomto zápase díky famózní samostatné akci přes několik protihráčů, úchvatná závěrečná střela zaplachtila do levé šibenice mimo dosah bezmocného Drommela. Zmar Twente byl dokonán v 82. minutě. Nervy na uzdě totiž neudržel Calvin Verdonk a za velmi zbytečný zákrok uviděl od rozhodčího van den Kerkhofa přímou červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax18142258:1644
2.AZ Alkmaar18132339:1141
3.PSV Eindhoven18104442:2334
4.Willem II18103527:2233
5.Feyenoord Rotterdam1887332:2731
6.SBV Vitesse1893632:2430
7.FC Utrecht1892733:2529
8.SC Heerenveen1877429:2228
9.Heracles Almelo1875631:2626
10.FC Groningen1874721:1825
11.Sparta Rotterdam1865727:3023
12.FC Twente1854926:3719
13.Fortuna Sittard1854923:4219
14.FC Emmen18531020:3418
15.PEC Zwolle18511225:4216
16.VVV Venlo18501317:4415
17.ADO Den Haag18341119:3713
18.RKC Waalwijk18321322:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Studni

Koukám, že Sadílek neni v základu ani na lavičce a na livesportu neni uvedený, že by chyběl kvůli zránění nebo něčemu jinýmu. To takhle rychle přišel o místo?

Reagovat
afc ajax

Jak som napisal..... treba zmenu keď to nejde , aj keď ADO sa s AZ nedá porovnať... dobrá práca mládež naša

Reagovat
AjaxFans

Dobrá práce od mladých,jen škoda,že jsem měl draka a utkání jsem prospal

Reagovat
AjaxFans

Het fijne Kersdagen,jongens

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele