18. kolo
21.12.2019 19:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Alkmaar v Rotterdamu vyhořel a místní Spartě podlehl o tři branky

Zatím k největšímu překvapení závěrečného kola Eredvisie v tomto roce došlo na stadionu v Rotterdamu, kde místní Sparta senzačně porazila suverénní Alkmaar vysoko 3:0 a s třiadvaceti body se tabulkou posunula na desáté místo. Sobotní utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení brankáře Marca Bizota, kdy se mezi tři tyče musel postavit náhradník Rody de Boer. AZ v oslabení nedokázalo konkurovat a inkasovalo hned třikrát.

Svěřenci trenéra Arnheho Slota tak přerušili svou sérii sedmi vítězných ligových zápasů za sebou, navíc se jejích úctyhodná šňůra bez inkasované branky zastavila na čísle 675 minut. Hosté tak po minulé výhře nad největším konkurentem z Ajaxu (1:0) zůstanou po podzimní části na druhé pozici s jednačtyřiceti body a amsterdamský rival se jim může po nedělní dohrávce s Den Haagem vzdálit. Zásadní okamžik utkání byl k vidění již v 5. minutě.

Na nádhernou kolmici za obranu si naběhl Ache, vyběhnutý Bizot se snažil situaci zachránit včasným odkopem, jenomže pouze podrazil německého útočníka a rozhodčí Blom mu za zmaření vyložené brankové možnosti udělil přímou červenou kartu. Domácí zužitkovali svou početní výhodu krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Adil Auassar obdržel zpětnou nahrávku od Abelse a úžasnou ranou z pětadvaceti metrů zavěsil do bližší šibenice.

Rotterdamský celek pokračoval v aktivitě i nadále a svůj náskok pojistil po necelé půl hodině hry. Bryan Smeets po vyhraném hlavičkovém souboji od Acheho přetlačil v osobním souboji protihráče, při svém samostatném úniku obešel de Boera a se zakončením do prázdné branky již neměl větší problémy - 2:0. Pak se až do konce prvního poločasu nic zajímavého nepřihodilo, domácí taktéž vstoupili do druhého dějství s patřičným odhodláním.

Nejprve pálil těsně nad břevno Harroui, vzápětí neuspěl Ache tvář v tvář proti skvělému hostujícímu strážci. Sparta přeci jen definitivně rozhodla v 57. minutě. Clasie totiž ve vlastní šestnáctce dost nevybíravým způsobem atakoval Smeetse a Blom okamžitě nařídil pokutový kop, svůj správný verdikt si posléze ověřil u videa. Míč na penaltový puntík si postavil Halil Dervişoğlu a nekompromisně zamířil do pravého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele