18. kolo
21.12.2019 19:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

PSV přehrálo Zwolle 4:1 a před zimní přestávkou mu patří třetí místo v tabulce

PSV zakončilo nepříliš povedenou podzimní část vítězstvím nad zachraňujícím se Zwolle, když ještě během prvního poločasu otočilo nepříznivý vývoj a nakonec zvítězilo vysoko 4:1. Alespoň částečně tak napravilo předchozí zaváhání v Rotterdamu s místním Feyenoordem (1:3) a v Eredivisii přezimuje na třetím místě se čtyřiatřiceti body. PEC naopak zůstává na patnácté příčce se šestnácti body jen o bod před šestnáctou barážovou pozicí Venla.

Hosté přitom začali skvěle a hned svou první vážnější příležitost sobotního utkání přetavili ve vedoucí branku. Mustafa Saymak vystihl nepřesnou rozehrávku protivníka, sám postupoval středem hřiště a nakonec napřáhl z osmnácti metrů, jeho přízemní projektil zapadl přesně do levého spodního rohu a stojící brankář Unnerstall se stačil pouze ohlédnout. Neuběhlo však ani šest minut a eindhovenskému favoritovi se podařilo vyrovnat.

Jorrit Hendrix obdržel přihrávku na pravou stranu pokutového území od Bergwijna a pak razantní střelou zblízka zamířil k bližší konstrukci kolem bezmocného gólmana Zetterera. Po pětadvaceti odehraných minutách si Zwolle chtělo vzít zpět ztracený náskok, ale Thy mířil z otočky těsně vedle pravé tyče. Domácí od tohoto okamžiku převzali taktovku zápasu a vývoj se jim podařilo otočit ve 26. minutě zásluhou Mohammeda Ihattarena.

Na pravém křídle odvedl pořádný kus práce Bergwijn a předal míč právě sedmnáctiletému záložníkovi, jehož nezištná střela z patnácti metrů krásně zaplachtila do vzdálenější šibenice. Ještě do přestávky byl blízko ke srovnání stavu Saymak, jenomže ten zcela osamocen neproměnil obrovskou příležitost, jeho přízemní pokus totiž vykopl před sebe pozorný Unnerstall. PSV pojistilo svůj náskok šest minut po výměně stran.

Po naprostém nedorozumění před brankou v podání Lachmana s van Wermeskerkenem se dostal k odraženému balónu Bruma a z hranice brankového území ho chladnokrevně napálil k bližší tyči - 3:1. Domácí definitivně odrazili snahu Zwolle zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Cody Gakpo se po nahrávce od Schwaaba elegantně vymotal z obležení tří protihráčů a následně z mírného úhlu uklidil míč po zemi k protější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele