18. kolo
20.12.2019 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Waalwijk ve svém posledním utkání tohoto roku přehrál Twente hladce 3:0

Waalwijk využil bídné formy konkurenčního Twente a tentokráte v nováčkovském souboji zaznamenal své nejvyšší dosavadní vítězství tohoto ročníku Eredivisie, když si s protivníkem z Enschede poradil celkem snadno v poměru 3:0. RKC si připsalo na konto svůj třetí tříbodový zisk v sezóně, i přesto zůstává poslední osmnácté s jedenácti body a na sedmnáctý Den Haag má manko dvou bodů. Hosté naopak prohráli popáté ze šesti předchozích případů.

Svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi jsou tak určitě rádi, že první polovina tohoto ročníku je za nimi, v tuto chvíli jim patří dvanáctá příčka s devatenácti body. Domácí výběr vstoupil do tohoto střetnutí odvážněji a hned první větší příležitost po necelé čtvrthodině hry přetavil ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal čtyřiadvacetiletý záložník s marockými kořeny Anas Tahiri, jenž se zjevil v brankovém území a zblízka bez potíží rozvlnil síť.

RKC pokračovalo v útočné aktivitě i nadále a svůj náskok mohlo zvýšit zhruba deset minut před přestávkou, jenomže Leemans po několik kličkách nezvládl koncovku a mířil vysoko nad horní tyčku. Ve 43. minutě ho mohl zastoupit Sow, jenž napřáhl z dvanácti metrů a levou konstrukci vskutku minul o několik decimetrů. Waalwijk vstoupil skvěle také do druhého dějství a již ve 47. minutě pojistil jeho vedení Stijn Spierings.

Ten po nahrávce od Bilateho zkusil štěstí ze střední vzdálenosti a jeho projektil z více jak pětadvaceti metrů zapadl s naprostou přesností do pravé části branky, gólman Drommel neměl vůbec žádnou naději zasáhnout. O osm minut později mohl z ničeho nic srovnat krok střídající Zekhnini po chybě v rozehrávce protivníka. Pokusu norského útočníka sice nechyběla razance, ale balón nakonec proletěl těsně vedle levé tyče.

Přesně po hodině hry přidal definitivní pojistku Spierings. Třiadvacetiletý záložník se prosadil podruhé v tomto zápase díky famózní samostatné akci přes několik protihráčů, úchvatná závěrečná střela zaplachtila do levé šibenice mimo dosah bezmocného Drommela. Zmar Twente byl dokonán v 82. minutě. Nervy na uzdě totiž neudržel Calvin Verdonk a za velmi zbytečný zákrok uviděl od rozhodčího van den Kerkhofa přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele