18. kolo
22.12.2019 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen konečně zabral, doma porazil Emmen po výsledku 2:0

Groningen se na závěr tohoto roku dokázal dostat z krize a díky dvěma zásahům Kaje Sierhuise ze závěrečného dějství porazil zachraňující se Emmen v poměru 2:0, tím navíc přerušil svou pěti zápasovou šňůru bez vítězství. Podzimní část sezóny tak zakončil v klidném středu tabulky, konkrétně mu patří desáté místo s pětadvaceti body. Hosté nenavázali na poslední úspěch se Spartou Rotterdam (2:0) a jsou stále čtrnáctí s osmnácti body.

Domácí se snažili hrát velmi aktivně od samého začátku a úvodní příležitost si vypracovali již po necelých deseti minutách. K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Hrustic a jeho pumelice orazítkovala břevno. Stejný hráč se zjevil v další možnosti po necelé půl hodině hry, kdy vystřelil ze středu pokutového území a brankář Telgenkamp musel u své pravé tyče předvést naprosto parádní zákrok.

Hostující strážce šel znovu do akce pět minut před přestávkou a i v tomto případě ho ohrožoval Hrustic, nicméně naturalizovaný australský záložník prostě neměl štěstí a na Telgenkampa nevyzrál. Domácí pokračovali ve stejném tempu i po změně stran a ve 47. minutě je dostal do vedení Sierhuis. Útočník hostující v klubu z amsterdamského Ajaxu vsítil svou čtvrtou trefu v probíhajícím ročníku Eredivisie.

Ke skórování ho pěknou přihrávkou vyzval Asoro a zakončení doprostřed odkryté branky již bylo snadnou kořistí. Emmen se ani v následujících minutách téměř k ničemu nedostával, zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl definitivně rozhodnout Asoro. Jeho razantní střela z dobré pozice však směřovala pouze do míst, kde stál připravený Telgenkamp. V 72. minutě se mohl Groningen přeci jen uklidnit po druhé trefě Sierhuise v zápase.

Hrustic poslal prudký centr ze standardní situace do brankového území a našel právě hlavu jednadvacetiletého kanonýra, jenž nasměroval míč pod nohy bezmocného Telgenkampa. O dvanáct minut později zahrozil na opačné straně Ugrinic, jenomže toho famózním způsobem vychytal gólman Padit. Emmen se již k ničemu dalšímu nedostal a nedělní duel navíc dohrával v deseti, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen Michaël Heylen.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele