18. kolo
22.12.2019 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Feyenoord pokračuje ve zlepšených výkonech, nyní těsně zvítězil na půdě konkurenčního Utrechtu

Feyenoord pod vedením trenéra Dicka Advocaata zažívá strmý vzestup, nyní v závěrečném duelu letošního roku zvítězil na půdě konkurenčního Utrechtu po výsledku 2:1 a díky tomu se posunul na páté místo tabulky s jednatřiceti body. Oběma celkům se podařilo skórovat během úvodních dvaceti minuty, rotterdamský výběr pak rozhodl o svém úspěchu pět minut po změně stran. FC kleslo na sedmou pozici s devětadvaceti body.

Přitom domácí vstoupili do nedělního utkání odvážněji a první možnost si vypracovali již po třech odehraných minutách, ale Abass ve vyložené pozici selhal a z otočky pálil až na tribuny. Hosté výborně prorazili přesně po odehrané čtvrthodině. Po rychlém brejku se dostal míč na kopačku Orkuna Kökçüa, který napřáhl z více jak třiceti metrů a jeho neuvěřitelný projektil zaplachtil přesně ke vzdálenější konstrukci mimo dosah brankáře Paese.

Neuběhly však ani dvě minuty a domácí okamžitě odpověděli. Nejprve byl přízemní pokus Abasse lehce tečován o decimetry vedle pravé tyče. Po následném rohovém kopu od Mahera se před hranicí brankového území zjevil Justin Hoogma a prudkou hlavičkou zamířil přímo pod břevno, gólman Vermeer se natahoval marně. Zhruba deset minut před přestávkou mohl stejný hráč dokonce otočit vývoj, ale tentokráte si na hostujícího strážce nepřišel.

Ve 44. minutě předvedl skvělou individuální akci Kerk a nebyl daleko od skórování, jeho pokus proletěl o kousek vedle vzdálenější konstrukce. Feyenoord vstoupil do druhého poločasu lépe a už v 50. minutě vsítil rozdílovou trefu. Jens Toornstra obdržel krásnou zpětnou přihrávku Malacii téměř od brankové čáry, na hranici šestnáctky se opřel do balónu z voleje a parádně zavěsil do bližší šibenice.

Utrecht se však v žádném případě nevzdal a o deset minut později byl blízko ke srovnání stavu, jenomže Klaiberova rána z patnácti metrů jen rozezvonila levou tyč. Za další čtyři minuty nadělal pokus Gustafsona směřující doprostřed branky pořádné problémy Vermeerovi, který musel zachraňovat situaci až na brankové čáře. V 70. minutě se chvěla branková konstrukce také na druhé straně, když ji z dvanácti metrů napálil Sinisterra.

Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 79. minutě. Hoogma totiž ve vyložené brankové možnosti jasně podrazil unikajícího Sinisterru a rozhodčí Kuipers mu bez váhání udělil přímou červenou kartu. FC se pak v oslabení již k žádné velké příležitosti nedostalo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele