18. kolo
21.12.2019 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heerenveen byl v utkání s Heraclesem lepší, ale pouze se s ním rozešel smírně v poměru 1:1

Heerenveen zanechal v posledním zápase tohoto roku dobrý dojem, ovšem předchozí neúspěch s Tilburgem (1:2) napravit nedokázal a s upadajícím Heraclesem pouze remizoval v poměru 1:1. V celém utkání držel balón výrazně přes šedesát procent a vyprodukoval i více střeleckých pokusů mezi tři tyče, jenomže ani to mu na kýžené vítězství nestačilo. S první polovinou sezóny i přesto může být celkem spokojen, neboť přezimuje na šestém místě.

Almelo nevyhrálo v Eredivisii potřetí za sebou a v tabulce mu patří osmá pozice se šestadvaceti body, oproti svému sobotnímu rivalovi tak vybojovalo o dva body méně. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl. Mírně aktivnější bylo SC, které poprvé zahrozilo po necelé půlhodině hry. Ejuke sám postupoval středem hřiště a nakonec vystřelil ze střední distance, jeho projektil směřoval přímo do pravé šibenice.

S fantastickým zákrokem na poslední chvíli se ale vytasil brankář Blaswich a balón brilantně odvrátil na rohový kop. Největší možnost úvodního dějství byla k vidění ve 44. minutě. Cyriel Dessers totiž zahrál ve vlastním pokutovém území evidentně rukou a rozhodčí Kamphuis to nepřehlédl, proto okamžitě nařídil pokutový kop. K penaltovému puntíku se vzápětí postavil Hicham Faik a v důležitém okamžiku selhal.

Svou střelu se snažil usměrnit do levé části branky, nicméně Blaswich tento úmysl přečetl a famózně zasáhl. Hosty tento moment lehce nabudil a ani ne deset minut po výměně stran se z ničeho nic dostali do vedení. Po zmatcích v šestnáctce Heerenveenu se probojoval k míči důrazný Dessers a na nic nečekal, svým razantním přízemním projektilem propálil naprosto bezmocného gólmana Hahna.

Domácí však na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho a již o dvě minuty později srovnali krok. Joey Veerman využil skvělé práce Ejukeho na křídle a po finální nahrávce zachoval v zakončení chladnou hlavu, balón totiž usměrnil do pravého spodního rohu. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou výběrech znát, že ani jeden nechce udělat chybu při plnění defenzivních úkolů, výsledek se i proto už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele